NBFDekkene som ble beslaglagt på KNA Varna's vårløp er testet av produsenten (Dunlop Reifen GmbH) på labratorie i Tyskland og funnet i orden. Det ble ikke funnet spor av ulovlige eller tilsatte stoffer i dekkene.
 

NOR Merking LeContVi starter med testing av dekk på Kongsberg den 11. Juni og det er først og fremst dekk til de nasjonale klassene vi fokuserer på. Anbefalingene fra LeCont for slicks er LH05 for Cadetti/Mini og LH03 for 100ccm og over. Regndekkene har betegnelsen LH04 for små-klassene og LH06 for de store. Vi vil teste både slitestyrke og hvor jevne dekkene er fra de er nye og etter hvert som de slites. For CIK-FIA klassene skal vi i utganspunktet bruke CIK-FIA homologerte dekk og de er ikke klare før i 2017, som er starten på en ny homologerigsperiode.

LeCont vil produsere hele års-forbruket av dekk til Norge i én batch for å sikre samme kvalitet gjennom hele året. Dekkene blir også merket med både strek-koder og «LeCont>>NOR» slik at kontroller blir enklere. I tillegg til strek-kode systemet vil vi også bruke en sniffer for å kontrollere at dekk ikke er behandlet.

 

LeCont
Avtalen med Dunlop går ut i år og NBF har etter en anbudsrunde for levering av dekk til karting valgt LeCont, og den Norske distributøren Norswed AS, som leverandør av dekk for neste periode. I alt fem produsenter/distributører hentet anbudsdokumentet i løpet av Mars i år, og av disse fikk kartingseksjonen fire tilbud fra tre forskjellige tilbydere innen fristen 8. April.

- Dunlop v/Norswed AS
- LeCont v/Norswed AS
- Vega v/SK Service ANS
- Bridgestone v/Vorton S.r.l./OTK Kart Group

Alle tilbudene ble vurdert etter premissene som var satt I innbydelsen og det var til slutt LeCont som hadde det beste tilbudet, og oppfylte kravene med god margin. I løpet av sommeren skal vi teste de ulike dekktypene fra LeCont og målsettingen er at vi skal ha samme dekk for Cadetti/Mini, felles også for Junior 125/Yamaha og de nasjonale senior klassene. For OK, OKJ og KZ2 blir det dekk ifølge CIK-FIA homologering, som førøvrig er ny fra 2017 med enda strengere krav til både ytelse og holdbarhet. Testingen av dekk starter på Kongsberg lørdag 11. Juni, før Sølvsprinten.

 

NBFI år blir det ikke arrangert egne Norgescup løp, cupen vil inngå i allerede approberte løp. Kartingseksjonen har plukket ut seks løp, både på vestlandet og østlandet, som tilsammen skal telle i poengsammendraget. Det nye formatet vil forenkle gjennomføringen for arrangørene og gi et bredere tilbud til de aktive.

I og med at det er flere løp blir det også en bedre spreding av løpene over hele sesongen. Første løp er 23. April hos KNA Klepp, som også er første løp i Vestlandsmesterskapet, sesongåpningen på østlandet, KNA Varna’s Vårløp, er neste. Videre til Juniorfestivalen hos NAF Ringerike i mai før NMK Kongsberg’s Sølvsprinten på Basserudåsen i juni. Etter ferien står KNA Rudskogen som arrangør i August, før NMK Bergen avslutter i September med finale i Vestlandsmesterskapet.
Klassene som inngår i Norgescup er som tidligere Mini, Junior 60, Yamaha, Junior 125, Rotax Max og CIK klassene OK-Junior, OK og KZ2.

23.04.2016 - KNA Klepp
30.04.2016 - KNA Varna
21-22.05.2016 - NAF Ringerike
12.06.2016 - NMK Kongsberg
27.08.2016 - KNA Rudskogen
03.09.2016 - NMK Bergen
 

NM 2016Norgesmesterskapet 2016 blir kjørt hos NMK Modum og Sigdal på Sigdal Motorsenter. Klubben er en av norges mest aktive karting klubber og ikke minst en erfaren arrangør. Som vanlig tildeles NM etter søknad til Kartingseksjonen, og det var veldig lett for seksjonen denne gangen. Ingen andre enn NMK Modum og Sigdal hadde kapasitet til både søknad og gjennomføring.

Seksjonen og klubben har allerede startet planleggingen, dog på et uformelt plan enn så lenge, under helgens NMK Sportsmøte. Kartingseksjonen er trygge på at Norgesmesterskapet er i de beste hender arrangørmessig og at klubben nok en gang viser at de er i topp-sjiktet også som arrangør.

Datoen er 5. til 7. August 2016, og det er de vanlige NM klassene som kjører. Yamaha, Rotax Max, OK-Junior, OK og KZ2.

 
Informasjon & Pressemeldinger
 • CIKFIA RSS

                      The coverage of the competition in the 2016 CIK-FIA European, Junior & KZ2 Championships will be broadcast soon on Motors TV.  

  Les mer …
 • CIKFIA RSS

  Changing weather conditions undoubtedly spiced up the progress of the Competition at Adria. The noble uncertainty of sport manifested itself on several occasions, producing an even more exciting spectacle. But the drivers that were highlighted in each of the three[…]

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Formel-K

  Motorsportsmiljøet møtte i dag Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og embedsmenn både fra Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet. -Motorsportmiljøene engasjerer mange mennesker og grupper på ulike nivå, både profesjonelle utøvere og entusiaster på amatørnivå. Jeg ønsker å høre hvordan motorsportmiljøene mener at Samferdselsdepartementet kan[…]

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Informasjon fra NBF

  Preliminær Terminliste 2016 pr. 10.nov 2015   Hege Kihlgren, 06.11.2015

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Informasjon fra NBF

  BEHANDLING I DOMSUTVALGET I henhold til Generelle bestemmelser punkt 12 i NSR punkt 12.3.8 og punkt 12.3.10  underrettes sakens parter om behandling av innstilling fra jury ved Formel-K arrangement, KNA Varna 27. september 2015. Juryen ved arrangementet har innstilt på[…]

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Informasjon fra NBF

  Premieutdelingen for 2015 sesongen blir arrangert lørdag 5. desember på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport Hans Garders vei 27/ 15 2060 GARDERMOEN Servering av 3-retters middag. Pris pr. premievinner kr 700,- Pris pr. ledsager kr 850,- Antrekk: Pent Premieutdelingen[…]

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Formel-K

  Da billettlukene på Oslo Motor Show 2015 stengte søndag ettermiddag, var det klart at hele 40.013 besøkende hadde vært innenfor dørene denne helgen.   Det er ikke bare det høyeste besøkstallet i utstillingens seksårige historie, men nesten 30% høyere enn[…]

  Les mer …
 • Norges Bilsportforbund » Formel-K

  Dennis Hauger (12) avsluttet i helgen sesongen med historiske resultater i Gokartens hjemland Italia i klassen JR60 10-13 år. Han har også allerede begynt å forberede seg til 2016 som offisiell fabrikksfører for CRG Factory team i klassen KFJ med[…]

  Les mer …
Søk hos Kartingseksjonen...
RSS Feed
Login