Den norske asylpolitikken skaper et enormt engasjement. Både på godt og vondt. Men fra en ung kvinnes perspektiv vil jeg si at noen av dem som er skeptiske, overhodet ikke lever i fremmedfrykt. Skepsisen startet lenge før flyktningene kom fra Syria, og det handler verken om religion, islam, demografi eller geografi. For meg handler det om kvinners trygghet i sitt eget land.

Jeg sikter til menn som har en annen væremåte overfor kvinner enn andre integrerte menn, og jeg baserer dette på opplevelser jeg har hatt utallige ganger.

Nei, jeg er ikke hårsår eller sensitiv, jeg har selvrespekt og en viss forventning til hva som er greit og ikke. Jeg ønsker trygghet i min egen by, i mitt eget land.

Skal det være greit at man blir tafset på hver gang man går på en bar? Ja, noen norske menn tafser nok også. Men jeg kan love at i de fleste tilfeller har det vært menn av utenlandsk opprinnelse som har tafset, sendt blikk og vært innpåslitne.

Jeg har blitt fulgt etter på vei hjem fra byen hundre ganger - hver gang av en mann med utenlandsk utseende.

Jeg har bråstoppet på gaten fordi biler tuter og styrer enormt for å skape oppmerksomhet. De kjører som galne rundt i sentrum for at jeg skal legge merke til dem.

Men nei, nei, nei. I Norge kan jeg ikke si dette høyt. Da er jeg jo rasist. Fyfy, så rasistisk av meg. Nei la dem heller kladde på meg. La dem nesten kjøre meg ned, eller la dem følge meg hjem.

La dem ta vekk min frihet og trygghet. Gi dem alt de vil. Så lenge jeg ikke tar opp denne kulturen, er alt fint. For da har jeg ikke et rasist-stempel i pannen.

Jeg har mange venner av utenlandsk opprinnelse som er strålende menn på alle punkter. Så nei, ingen generalisering ute og går. Men denne kvinnekulturen hører ikke hjemme i Norge. At noen menn mener at konen deres bør være hjemme og lage mat og gi dem sex og ingenting annet, er fryktelig. Men disse meningene eksisterer, og mennene bak disse meningene lever og arbeider i Norge.

Gi gjerne asylsøkere i 2016 et kvinnekurs når de blir sluppet inn i Norge, men gi gjerne også et kvinnekurs til dem som har vært her før flyktningstrømmen startet.

Og nei, dette gjelder ikke alle, men holdningene finnes definitivt hos noen. Så la oss bare være ærlige å si det som det er - uten å starte en heksejakt på meg og mine «rasistiske» holdninger.