Le Grand BanKet van Françoise SCHEIN

>

Centrale

banner_grand_banket

Le Grand BanKet is een participatief groepskunstwerk dat door Françoise Schein opgezet werd. Ze omschrijft zichzelf graag als de kunstenares van de rechten van de mens en zij is ook de auteur van het gelijknamige kunstwerk in het metrostation Sint-Gillisvoorplein. In haar werk stimuleert Françoise Schein ontmoeting en participatie met betrekking tot hedendaagse creatie.

Voor “Le Grand BanKet” hebben zo’n 120 buurtbewoners en leden van verenigingen in de wijk deelgenomen aan de creatie van tien keramieken tafels ter gelegenheid van de 10 de verjaardag van de CENTRALE for contemporary art.

De feestelijke inhuldiging van het kunstwerk zal op enkele passen van de CENTRALE plaatsvinden, voor de Zwarte Toren op het Sint-Katelijneplein op 26 juni 2016 vanaf 12u00.

Le Grand BanKet is en duurzaam kunstwerk ten behoeve van iedereen : tot 26 september 2016 op het Sint-Katelijneplein en daarna aan de Handelskaai !

Met de steun van het Schepenambt van Cultuur van de Stad Brussel

 

MAKING-OF Le Grand BanKet @ CENTRALE

Sint–Katelijneplein 44, 1000 Brussel (ingang via Melsensstraat)

Deze ruimte geeft het creatieproces weer dat de buurtbewoners en – verenigingen van de Sint-Katelijnebuurt in samenwerking met Françoise Schein hebben verwezenlijkt.

Ontdek de verschillende stadia van de realisatie van Le Grand BanKet en de getuigenissen van de deelnemers, de filosofen en de kunstenares aan de hand van video’s en van een radiocreatie.

Radiocreatie: Sarah Segura, Dienst Cultuur van de Stad Brussel
in partnerschap met Bruxelles Nous Appartient ‐ Brussel Behoort Ons Toe vzw.

Beeld : Clara Menissier & Sarah Segura

 

Artiesten