Desti Deodorant


Aj mina arma armhålor, varför måste “snälla” deodoranter vara så himla elaka mot mig?

Desti Deodorant (79kr) är aluminiumfri, salt och bikarbonat är istället de aktiva ämnen som ska hålla oss svett- och luktfria.

Första gången jag testade Desti gjorde jag det av misstag, tog den i farten en stressig morgon i tron om att det var min vanliga turkosa från Vichy. Eftersom jag oftast reagerar mot de “ekodeos” jag testar så är jag extremt försiktig numera och Desti var det aldrig meningen att jag skulle använda, jag hade sparat den till en vän som var nyfiken. 

Frampå eftermiddagen tyckte jag det var lite märkligt att jag kände mig fuktig under armarna, har ett stillasittande jobb och väl hemma igen insåg jag min miss från morgonen. Men det hade ju gått helt ok, så jag vågade mig på att testa igen dagen därpå. 

Dag 2 märkte jag av en mindre trevlig lukt, inte av svett utan mer som av blöt tvätt som glömts i tvättmaskinen och blivit sur. 

Dag 3 vaknade jag med en rejäl rodnad i huden under armarna, och slängde skiten i sopen. 

Lancôme Grandiôse Eyeliner

Lancome grandiose eyeliner

Lancôme Grandiôse Eyeliner är en av fyra sommarnyheter för ögonmakeup från märket, ser både snygg och fiffig ut eller vad säger ni?

Eyelinern har designats av makeupartisten Lisa Eldridge (leta upp hennes kanal på Youtube om du inte känner igen namnet, hon är toppen), och med den erfarenheten i ryggen borde det inte kunna bli annat än smart. Jag återkommer med en recension när jag har hunnit testa!

Att kunna lägga en perfekt eyeliner verkar vara en skill de allra flesta som mejkar sig önskar högt, hur GÖR man = sjukt vanlig fråga. Jag lägger själv inga perfekt knivskarpa linjer, men att jag ändå alltid får denna fråga är ett bra bevis på att det i regel ser bättre ut än man tror. Man ska inte stirra så noga i förstorande speglar helt enkelt.

Öva, öva, öva är det enda som gäller. Och vin underlättar. Men kan en eyeliner till sin utformning göra jobbet lättare så tänker då inte jag klaga, bring on alla innovationer.

Lancôme Grandiôse Eyeliner har ett skaft som kan böjas i vinkel vilket ska göra att man kommer åt tight och precist överallt.

Konsistensen beskrivs som fyllig och krämig, med matta pigment som ger djup och intensitet. Formulan är vattenfast med latexpolymerer som gör färgen fukt- och fettavvisande.

Priset är också hyfsat grandiost, 365kr.

 

 

 

Den tog slut! First Aid Beauty Milk Oil Conditioning Cleanser

2

First Aid Beauty Milk Oil Conditioning Cleanser
Nu har jag tagit sista slatten av First Aid Beauty Milk Oil Conditioning Cleanser, ja lite sorgligt är det allt. Särskilt eftersom jag försöker vara duktig också och göra åt sånt jag har hemma istället för att köpa nytt av favoriterna. Hm, vi får se hur länge jag kan hålla mig.

Jag gav Milk Oil Cleanser högsta betyg i min recension, och det omdömet har jag inte fått anledning att revidera.

First Aid Beauty finns hos Eleven.se och Milk Oil Conditioning Cleanser kostar 255kr.

Har du testat något från märket?

bareMinerals Complexion Rescue

bareminerals complexion rescue

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30 (435kr) släpptes för något år sen och nu i juni kommer 6 nya nyanser.

Parantes: Angående priset så är 435kr det högsta jag hittade på nätet, de flesta verkar ligga på 389-435 i ordinarie utpris. Just nu kan man dock hitta en del av nyanserna i det första utbudet som kom till väldigt bra rabatt, så vet du med dig att du matchar en nyans som sällan är slut på hyllorna så kan det vara värt att kika runt i div reakorgar.

Min nyans heter Wheat 4.5 och passar en ljus till medium hy med neutral ton. Bra matchning för mig nu när jag har fått en del sol.

Formulan har lätt täckning, jämnar ut hudtonen och ger en snygg finish. Gel Cream är en bra benämning, den är krämig som en mer traditionell foundation men resultatet blir skirare och den känns svalkande och fuktgivande mot huden.

På baksidan av tuben står det kort och koncist att man applicerar med fingrarna och drar på ett lager till om man vill ha mer täckning. Ett lager blir jättebra, jag blir snabbt vardagssnygg och fräsch. När jag testar att applicera ett lager till för att få en mer mejkad bas så korvar det sig. Så det där med att bygga mer täckning får man ta med en nypa salt. Är det en foundation du vill ha så köp en foundation.

Plus: Snabbt och smidigt, fomulan känns sval och fuktgivande, spf 30,stort utbud av nyanser.

Minus: Priset är lite saftigt, formulan korvar sig om man vill öka på täckningen.

 

Shellac, funky french

shellac juni 2

Men hur snyggt blev inte detta då!?

Jag körde en hel del “funky french” (färgad tipp istället för den klassiska vita i en fransk manikyr) för 3, 4 år sen typ. Sen tröttnade jag på den grejen och har väl inte riktigt längtat efter looken sen dess. Men så sprang jag på en så ball manikyr med pastellfärgade tippar i vågrät gradering på Instagram och messade bilden till Jenny på Salongen här i Jönköping – kan du fixa nåt sånt här?

Med inspiration av manikyren styrde Jenny upp min idé och så blev det ännu bättre än jag tänkt. Vi höll nagelbädden naturlig, jag har favoritbasen Shellac Negligee här, och lackade en lite tydligare marmorering på tipparna. Älskar’t!

shellac juni

1 2 3 851
bitchbalm webshop

LipGloss Bitch

Välkommen till LipGloss Bitch!

Jag heter Helena och har skrivit om smink och hudvård sen maj 2005, det gör LGB till sveriges äldsta beautyblogg.

Här hittar du dagligen nya inlägg om aktuella kollektioner, recensioner, personliga favoriter, produktnyheter, steg-för-steg-guider och en himla massa sminknörderi.
bloglovin

Categories

Archives

Affiliateannonser

First Image Banner 250 x 240