• Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

Delovno srečanje akterjev državljanske vzgoje v Ljubljani

Fakulteta za družbene vede je od petka 8. julija do nedelje 10. julija gostila srečanje akterjev za državljansko vzgojo, ki so zbrani v mreži NECE (Networking European Citizenship Education).

13. julij 2016 | Dogodek

[Založba FDV] Osnovna statistična analiza v R-ju

Pri Založbi FDV je izšel nov učbenik z naslovom Osnovna statistična analiza v R-ju, avtorja izr. prof. dr. Aleša Žiberne.

13. julij 2016 | Nova knjiga

Odvil se je deseti Evropski komunikacijski monitor o najnovejših trendih v strateškem komuniciranju

Dne 7. julija 2016 so bili na Vrhu v Bruslju predstavljeni izsledki desetega Evropskega komunikacijskega monitorja 2016 (ECM), največje študije na področju strateškega komuniciranja na svetu.

8. julij 2016 | Dogodek

Izredno uspešna 23. izvedba mednarodne konference BledCom 2016

Uspešno se je zaključil že 23. mednarodni simpozij o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom 2016, ki ga je z uvodnim nagovorom odprl prodekan redni profesor dr. Zlatko Šabič iz Fakultete za družbene vede. Zbrane udeležence je nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, redna profesorica dr. Maja Makovec Brenčič.

7. julij 2016 | Dogodek