LEIDERSCHAP & MANAGEMENT START 02/09 

cvm werk

Leiders zijn de spil in het onderhouden van relaties binnen en buiten de organisatie. Dat gaat verder dan goed management. Zij inspireren, staan voor de gemeenschappelijke visie en dragen die uit. Zij brengen mensen op één lijn, met hoofd, hart en handen.
En dat is nog niet zo makkelijk. Hoe bewaar je de balans tussen inspireren en realiseren, tussen koers vasthouden en innoveren, tussen privé en werk?
Mindfulnesstraining helpt om je rol als manager en leider effectiever te spelen.
Lees over Mindfulness, Management en Leiderschap

Mindfulkidslogo2Start 14/09

MindfulKids is een kortdurende maar intensieve mindfulnesstraining in de schoolklas. Een MindfulKids-trainer oefent met de klas de basisvaardigheden van mindfulness, en draagt deze over aan de kinderen én leerkracht. Het effect van MindfulKids is onderzocht door de Universiteit van Amsterdam. Lees alle informatie over het MindfulKids-programma.

MeditatieDAG 04/09

Na de mindfulnesstraining sta je er weer alleen voor en zo hoort het ook. Je gaat mindfulness integreren in je leven. Het kan daarbij zeer ondersteunend zijn om zo nu en dan weer eens samen te mediteren in een groep van mensen die hetzelfde proces hebben doorlopen. Hiervoor zijn de terugkomdagen of de meditatieavonden. Lees meer...

30/08 
Mindfulness 
en angst

We bieden verschillende mindfulnesstrainingen aan voor specifieke doelgroepen. Zoals Mindfulness en Angst, Mindfulness en Somberheid, Mindfulness vor Huisartsen en Mindfulness voor ouders. Ook bieden we vervolgtrainingen met specifieke thema's, zoals Mindulness en Communicatie, Compassietraining, en Kalmte en Concentratie.
Klik op de links hieronder voor meer informatie over de specifieke trainingen en de vervolgtrainingen die we bieden:

Oog close up kleinsmal

specifieke thema's

Mindfulness in English

Mindfulness voor Ouders
Mindfulness en Angst
Mindfulness en Somberheid
Mindfulness voor Huisartsen

VERVOLG TRAININGEN

Mindfulnesstraining is een intensief proces met impact. Acht weken is kort, zeker als je dit afzet op de tijd van een leven. Logisch dat je na de basistraining behoefte krijgt aan vervolgtraining.
De thema’s van de vervolgtrainingen richten zich op verschillende facetten van mindfulness. Welk thema je ook kiest: hij brengt je altijd terug naar de kern: aandacht geven aan de ervaringen van dit moment op een vriendelijke manier.

Klik direct naar
Vervolgtraining Compassie training
Vervolgtraining Mindfulness en Communicatie
Vervolgtraining Kalmte en Concentratie

WORKSHOPS: 
10/08 growing
up mindful 

Sharing mindfulness with children and teens: Meer dan ooit hebben onze kinderen hulp nodig om hun aandacht erbij te houden, kalm te blijven en hun emoties te begrijpen. Jonge mensen van alle leeftijden kunnen baat hebben bij mindfulness, of ze nu moeite hebben met stress, aandachtsproblemen, leerproblemen of andere uitdagingen. Kom naar deze interactieve workshop met schrijver, spreker en klinisch psycholoog Christopher Willard. Lees meer.
Growing u Klein
Het Centrum voor Mindfulness biedt voor alle groepen workshops aan. Workshops voor mensen die de basistraining mindfulness hebben gedaan of specifieke nascholings workshops voor mindfulnesstrainers.  
Laat je inspireren en plan vast je agenda:
* Workshop Growing up Mindful
Workshop Verdieping Enquiry
* 2-daagse workshop individuele mindfulness
* Mindfulness in het onderwijs
* Hartkwaliteiten in het trainerschap
* Workshop: Mindfulness voor kwetsbare delnemers
* Workshop: The Wheel of Mental Balance
Mindfulness Introductie Workshop voor HR Managers
Klik op de workshops voor meer informatie.
Meer over workshops en nascholingsdagen.

OPLEIDING MINDFULNESS TRAINER

Mensen leren meer van je hart dan van je tong. Meer van je stilte dan van je woorden en je lesje. Mindfulness draag je uit met je manier van zijn. Toch is het trainerschap echt een vak. Een vak met do’s en don’ts en geheimen uit de keuken. Heb je een passie voor mindfulness? Deel je daarnaast ook onze interesse voor de dynamiek van vak, kunst en hart? Dan is het trainerschap iets voor jou. Lees meer...

zaal-centrum-voor-mindfulness-klein

26 & 27/11 
THE WHEEL OF MENTAL BALANCE

Een van de meest frustrerende en hardnekkige kwesties is tegenwoordig een gebrek aan welbevinden. Vaker dan we willen zijn we rusteloos, zorgelijk en niet aandachtig. Deze workshop geef inzicht in de mechanismes achter deze moderne klachten en wijst naar een pad van mentale veerkracht. Deze workshop is tevens een introductie tot de training “The Wheel of Mental Balance” die in januari 2017 begint. Het is bedoeld voor iedereen, leek en professional, ongeacht richting of niveau van contemplatieve beoefening, die de wens heeft om kennis en ervaring met meditatie te verdiepen en graag meer wil leren over het cultiveren van mentale balans en veerkracht in het leven van alledag. Lees meer.

Trainer in onderwijs start 08/11

zuidas

In deze vierdaagse opleiding wordt je opgeleid tot Trainer .b Je kunt daarna als mindfulnesstrainer voor jongeren zelfstandig dit lesprogramma overdragen aan klassen in het voortgezet middelbaar onderwijs.
In Engeland is deze mindfulnesstraining voor pubers al vele jaren enorm succesvol. Nu spreidt .b zijn vleugels uit naar het buitenland. Het Centrum voor Mindfulness werkt samen met het Britse Mindfulness in Schools, waar dit effectieve mindfulness programma voor jongeren is ontwikkeld. Lees over deze opleiding.

ONZE NIEUWSBRIEF
Plain zilte achtregrond kleinsmal

Elke maand starten er trainingen of zijn er workshop in ons centrum. We hebben trainingen op open inschrijving of specialistische nascholingsdagen voor ervaren mindfulnesstrainers. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod, abonneer je dan op onze nieuwsbrief...

MINDFULNESS REMINDERS

Mindfulness in het dagelijks leven is: de aandacht terugbrengen naar het hier en nu. Telkens weer. De gratis mailservice Mindfulness Reminders helpt je daarbij. Ontvang wekelijks een puntige uitspraak in je mailbox! Abonneer je gratis op de Mindfulness Reminders...