• župnija sv. Jurija, Šenčur

  • Šmarnice na Prebačevem

1. junij 2013

Šmarnice na Prebačevem

Češčenje Marije, prijateljstvo z Jezusom, dobrota do bližnjega in iskreno veselje so zaznamovali letošnje šmarnice na Prebačevem. Družili smo se 31 dni in skupaj preživeli trenutke, ki so se nam vtisnili v srce in nas bodo bogatili v dneh, ko bomo čakali nov Marijin mesec.

   

Spoznavali smo Petra, ki nas je v zgodbi učil, kako se pogovarjati z Jezusom. Vsak večer smo za nekoga zmolili desetko rožnega venca in se tako spomnili in prosili za našo vero, duhovnike, prijatelje, športnike, učitelje, bolne in trpeče, sošolce, dedke in babice, prvoobhajance, birmance, misijonarje… Še na poseben način smo prosili in se spomnili Eskimov, ki živijo na Arktiki in med katerimi deluje sestra Dorica Sever. Njeno delo in dobroto nam je predstavila Cilka Brankovič iz Zgornjega Brnika, ki se je v času šmarnic vrnila iz hladnega severa, kjer je pri prijateljici Dorici preživela devet tednov.  Za male Eskime smo molili, narisali risbe ter zbirali bombone s katerimi se bodo lahko posladkali. Več slik!

Na poseben načini smo se razveselili prvoobhajancev, ki jim je pripadalo častno mesto na večernih šmarnicah. Več slik!

Ob misli na Marijo in Jezusa pa smo bili deležni obilo veselja in zabave. Klemen Udovič nam je pripravil pravo pustolovščino, že drugo leto zapored. Na pet kilometrski poti, ki je vodila po bližnjih cestah in gozdovih, po grmovju in brezpotju, blatu in asfaltu smo se potili, padali v blato in celo reko Savo, premagovali ovire in iskali točke v temi. Bilo je zabavno in nepozabno. Več slik!

Zadnji dan šmarnic je na poseben način praznik za vse nas, ki smo se srečevali v majskih večerih. Ob zaključku šmarnic smo razkrili svojega skritega prijatelja za katerega smo molili in bilo je prijetno čakati na trenutek, ko smo izvedeli kdo je bil tisti, ki je cel mesec molil za mene, njega… V tej prijetni misli pa smo se odpravili na Novakovo domačijo, kjer smo se zabavali pozno v noč. Šmarničarji so se najedli palačink in drugih dobrot nato pa predstavili svoj talent. Videli smo dramske predstave, slišali ubrano petje, zvoke flavte in harmonike ter uživali v plesu naših šmarničark in šmarničarjev. Več slik!

Prepričani smo, da nas bodo skupni trenutki meseca maja povezovali med seboj, predvsem pa z Marijo in Jezusom, ki sta blagoslavljala naše skupne trenutke. Spremljale nas bodo besede »SLAVIMO GOSPODA«, ki jih je vsak večer izrekel gospod Ivan, ko nam je prišel podeliti blagoslov.

Objavljeno: sobota, 1. junij 2013 ob 17:26 v kategoriji Fotografije, šmarnice. Odzive nanj lahko slediš preko RSS 2.0 povezave. Komentarji in pingi trenutno niso možni.

...

  • Božja beseda za danes

  • Zadnje objavljene slike

  • blaženi Alojzij Grozde

  • Alojzij Grozde