HR Warmbloods


℘ ALECTO V ℘

VIRTUAALIHEVONEN   -   A SIM GAME HORSE
Alecto V

"Alecto", trakehner, tamma
ruunikko, säkäkorkeus 160cm, ei rekisterissä
* 16.06.2010 (oma ikääntyminen, ks. alempaa)
kasv. Gestüt Gerig (GER, evm), om. VRL-00430 / HR Warmblodos
ko Prix St. Georges, re 100cm: koulupainotus

Ei mainittavia saavutuksia


Uutisia & ajankohtaista

Kilpakäytössä
Ei tarjolla jalostukseen

Sivuja päivitetty viimeksi 3/11/2012

       Luonnekuvaus

Alecto V ostettiin laadukkaalta ja luotettavalta saksalaiskasvattajalta suoraan kotitilaltaan. Itseasiassa tieto hevosesta välittyi puskaradion kautta: olin kyllä aikeissa hankkia HR Warmbloodsin uuden jalostusohjelman takia tuontilinjaisia tammoja, mutten ajatellut asiaa vielä niin perinpohjaisesti ettäkö olisin ostosopimuksia ryhtynyt allekirjoittamaan. Kuitenkin silkasta uteliaisuudesta ajoin autollani tammaa katsomaan välimatkan ollessa verrattain lyhyt - ja rakastuin tietysti ensisilmäyksellä. Kaunis ruunikko oli tuolloin 3 ja puoli vuotta vanha, hieman koulutettu ja liikkui upeasti: tämä oli pakko saatava!

Alecto oli jo nuorena varsin rauhallinen hevosenalku, joskin äärettömän utelias. Mikään ei häneltä jäänyt tutkimatta: jopa tuttua harjakoria oli aina saatava maistaa, haistaa ja vähän ehkä riepottaakin - eihän siitä nyt voinut tietää josko se olisi yön aikana muuttanut olomuotoaan! Tamma on kuitenkin ollut aina todella ystävällinen ja ihmisläheinen persoona, joten sen kanssa on ollut todella helppoa tulla toimeen. Kasvattaja kehuikin sitä juuri hienon luonteensa vuoksi, enkä väitä vastaan: Alecto on sympaattinen pikkutamma, joka on jo hurmannut monet vierailijoistamme ja tulee varmasti tekemään niin vastaisuudessakin.

Päivittäisissä askareissa tämän hevosen kanssa tuskin tulee suurempia konflikteja. Aamu alkaa ruokinnalla jolloin Alecto jaksaa meluta yhdessä muiden tammojen kanssa: se on ruokansa suhteen todella kärsimätön ja voi hosuakin, mutta väistää aina ruokkijaa ja antaa rauhassa laittaa mössöt kuppiin. Päivän edetessä se on yksi helpoimmista hoidokeista, sillä se suostuu yhteistyöhön ja tykkää huomiosta - eipä ole sellaista kohtaa mistä ei saisi harjata tai paijata: suurin piirtein kaikki minkä teet, on Alectolle vain mieluista ja sen tapaakin usein vain nuokkumassa silmät ummessa ollessaan puhdistettavana. Sosiaalisena hevosena se ei myöskään vierasta eläinlääkäriä tai kengittäjää, vaan on pienestä pitäen tottunut heidän käsittelyynsä ja seisoo rauhallisesti paikoillaan koko toimituksen ajan. Alecto on tässä mielessä myös oiva lasten tai aloittelijoiden opetteluhevonen: se on rauhallinen ja sopuisa, joten sen kanssa voi huoletta päästää toimimaan millaisen hevosihmisen tahansa.

Toisin kuin osa hevosistamme, Alecto osaa käyttäytyä nätisti myös ulkoilmassa. Se on vaivaton tarhata ja sen kanssa voi huoletta lähteä vaikka talutusreissulle maastoonkin: sen utelias luonne saa paljolti virikkeitä ulkoympäristössä, mutta ehkä pienoisena jänishousuna se pysyttelee mieluummin hoitajansa seurassa. Vaikka kaikkea uutta olisikin tarjolla mielin määrin, on sen ensireaktio kuitenkin totaalinen jähmettyminen: hetken kohdettaan tarkkailtuaan se lähestyy ja tutkailee tarkemmin, vain todetakseen ettei se todellakaan ollut mitään vaarallista. Kilpapaikoilla ja suuressa hälinässä Alecto on alkujaan hieman hermostunut, mutta tutussa porukassa se kuitenkin nopeasti rentoutuu ja keskittyy siihen mitä ympärillään tapahtuu.

Ratsuna Alecto on alkujaan varsin energinen. Se mieluummin tuntuisi keskittyvän aivan muuhun kuin ratsastajansa apujen kuunteluun tai totteluun, mutta topakalla arkuverryttelyllä ja hyvällä herättelyllä tammakin lopulta nöyrtyy ja ryhtyy kuulolle. Se on kaunista katseltavaa liikkuessaan oikein, mutta vaatii paljolti tekemistä ja myös ratsastajalta motivaatiota: Alecto mieluusti luistaa työstä ja rupeaa laiskottelemaan (kirjaimellisesti) mikäli ratsastaja ei yritä tosissaan, joten sen kanssa joutuu olemaan tarkkana. Tarpeeksi aivonystyröitä hierovat tehtävät ja sopiva vaikeusaste saavat tamman liikkumaan reippaasti ja innoissaan, sillä se pitää haasteista: vanhat ja tylsät harjoitukset taitavat olla sen mielestä turhanpäiväisiä, joten sellaisiin sen mielenkiinto ei oikeastaan riitä. Alkeisratsuna se on vähän heikon työmotivaationsa puolesta erinomainen, mutta en väittäisi etteikö siitä löytyisi liikettä myös vaativille kouluradoille!


       Sukutaulu

  i. Erlenhof Aleksandro
  trak rt 162cm, EVM
  ii. Ambrassor
  trak trt 166cm
  iii. Variant x
  iie. Rosemund F
  ie. Indrani II
  trak rn 160cm
  iei. Impressium
  iee. Indrani v. Walhof
  e. St. Silvie
  trak prn 169cm, EVM
  ei. Silverston Z
  trak km 164cm
  eii. Wirt Barouba
  eie. Bayer Surfgold
  ee. Kleo v. d. Steinhof
  trak rn 167cm
  eei. Bacardi Jr.
  eee. Kleopatra IV


Suvultaan


       Kuvagalleria


   

© BEATE LANGELS
THE REAL HORSE IS
KROKANT

ETHÄN KOPIOI
PLEASE, DO NOT COPY       Jälkeläiset ja jalostusinfo

Tamma ei ole tarjolla ulkopuolisille jalostukseen eikä siitä ole mahdollisuutta saada tilausvarsoja.

28.09.2010   trak-o. Captain Barbossa HRW   i. San Barbados
04.08.2011   trak-t. Athena D. HRW   i. John D. Rocker xx


       Kilpakalenteri

Vain sijoitukset merkittyinä
Jaosten alaisia sijoituksia: 0 kpl.       Muita sijoituksia: 0 kpl.       NJ-menestys: -

Ei tuloksia toistaiseksi


       Ikääntyminen

1 vuotta - 06.12.2008
2 vuotta - 06.12.2009
3 vuotta - 15.01.2010
4 vuotta - 24.02.2010
5 vuotta - 16.06.2011
6 vuotta - 16.06.2012
7 vuotta - 16.06.2013
8 vuotta - 03.10.2013
Tamma ikääntyy oman ikääntymisensä mukaan:
ensimmäiset 6 vuotta sekalaisesti
sen jälkeen 4kk = 1a       Kuulumisia


VIRTUAALITALLI / A SIM-GAME STABLE
© HR WARMBLOODS ELLEI TOISIN MAINITA. KUVAT © BEATE LANGELS, TAUSTAKUVA © TIG - THANK YOU! KOPIOINTI KIELLETTY.