Najboljši nepremičninski agent … tvoj lastni obveščevalnik o novih oglasih na nepremicnine.net

Kako si lahko takoj obveščen o novih stanovanjih na nepremicnine.net?

Zadnjič sem videl, da nekdo (@barjanski) išče dobrega, zanesljivega agenta za iskanje nepremičnin. Ker sem (smo) stanovanje tudi sami iskali več kot leto dni in ker mi ga je iskalo tudi nebroj agencij / agentov, vam povem kako sem ga našel:

Sam.

Z malo pomočjo RSS-a in IFTTT-ja.

Kako? Beri dalje.

Največji problem nepremicnine.net je ta, da pošilja sporočila o novih ponudbah enkrat na dan, pozno zvečer. In tako se nam je nekajkrat zgodilo, da smo bili prepozni za tistih nekaj ur, … zato sem se odločil, da si bom pomagal s tehnologijo.

Ker nepremicnine.net nimajo RSS feedov, je bilo treba narediti svoj RSS, ki ga je skupi sešpohtlal feed43.com. Ideja je bila, da ob novih oglasih dobim:

 • notification na telefon,
 • notification na računalnik,
 • mejl na moj in ženin mejl, da si lahko ponudbe ogleda tudi boljša polovica.

Kar se tiče nepremičninskih agencij: v letu niso našli primernega stanovanja, čeprav sem nebroj njim povedal, kaj bi rad, kje bi rad, za koliko denarja bi rad in da bi rad to čimprej. Poizkušali so, tega ne bom rekel, a na žalost je vsaki ponudbi nekaj manjkalo.

Kako si sam svoja nepremičninska agencija?

Če imaš čas, lahko 24/7 visiš na nepremicnine.net in takoj pokličeš, ko vidiš kakšen zanimiv oglas.

Lahko pa dobivaš obvestila na telefon / emajl. A kako?

Najprej si moraš naredit custom XML feed. Jaz sem za scraper iz nepremicnine.net uporabil servis feed43.com.

Feed43.com za XML feed

Kako si naštimaš svoj feed v temle pastebinu: http://pastebin.com/VyQ08Ebf

Za obrazložitev: štos je da na nepremicnine.net poiščeš nepremičnino po svoji izbiri in ko končaš (koklsobno stanovanje, katera upravna enota, kolk kvadratov, kolk dnarja, bla bla bla, na koncu dobiš en URL v naslovni vrstici, ki ga uporabiš kot osnova scrapeanja na Feed43.

V mojem primeru:

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?p=1&n=1&t[]=6&t[]=7&t[]=8&t[]=9&t[]=10&t[]=43&t[]=36&r=14&ue[]=202&c2=174.000&m1=68&l1=68&s=16

Držiš se navodilom v  Pastebinu, ko je feed narejen, moraš samo naštimat custom akcijo na IFTTT, da ti bo pošiljal mejle / notificiatione / … ko se objavi nov oglas.

IFTTT

Zdej pa je treba naštimat, da dobivaš obvestila o novih nepremičninah takoj, ko so oglasi objavljeni … (nč se ustrašt, ne bo bolelo – če si si naštimal/a RSS, bo tole mala mal’ca):

 • najprej morš skonektat kanale (greš v https://ifttt.com/channels … in tam v Search Channels poiščeš “Gmail” (vtipkej v polje za iskanje) in tudi “IF Notifications” … sam za tega mensezdi, da morš met IF na telefonu inštaliran. Ta korak lahko tut ignoriraš, ti bo že zatežu program ko boš delal/a feed in boš povezal/a servise sproti.

Pol pa gremo nardit en notification recipe:

 • klikneš na https://ifttt.com/myrecipes/personal/new (če si že registrirana in logirana, oz greš My Recipes -> Create a Recipe (velk plau gumb, ne morš falit).
  • napiše ti if this then that, klikneš na this (glej korak0.png)
  • izbereš kanal, ki bo trigeral that (Choose Trigger Channel), tu vpišeš RSS in klikneš na Feed ikonco (glej korak1.png)
  • izbereš triger -> klikneš New feed item (glej korak2.png)
   • v Feed URL vpišeš željen XML feed, zgoraj sta linka s končnico .xml, enga po enga, lepo prosim (glej korak3.png)
  • if … then that -> klikneš that (glej korak4.png)
  • izbereš Send an email -> (glej korak5.png)
  • izbereiš naslovnika (To address), ostalo pustiš pr gmh, al se pa zajebavaš, če misliš da znaš (glej korak6.png)
  • pa si na konc … za notificatione morš še kliknt klukco “Recieve notification when recipe runs” … za konc zabombaš še Create recipe in čakaš na nove oglase. 🙂 (glej korak7.png)

Če bi si sam notificatione naštimal/a pa:

 • do 4. koraka isto, pol pa vpišeš “notif” in dobiš IF notifications izbiro (glej korak5a.png)
 • spremeniš sporočilo oz potrdiš kar je … (glej korak7a.png)

No, … to je to. Izi-pizi, mal kliki-kliki, pa je narjen. In boš vedno na tekočem, ker bodo nova stanovanja sama letela v inbox oz v notificatione.

… no, pa smo.

Srečno pri iskanju nepremičnine.

Če imaš kakšno vprašanje me pingni na tviterjih.

#ffwdpro – bloganje v živo

… ker že dolgo nisem (od leta 2008).

FFWD.PRO je konferenca, ki se dogaja v Zagrebu. Letos je program še posebej pester, saj so na konferenci zveneča imena, kot sta Vitaly Friedman in Jeremy Keith (ter še kopico drugih). Pa začnimo. (P.S.: Refreshat bo treba, če boste hotel sledit’ sproti).

Jeremy Keith: Spirit of the Web

Jeremy Keith je začel konferenco s predavanjem o duhu spleta (spirit of the web). Njegovo predavanje je osredotočeno na čas, na preteklost, na ugašanje spletnih strani (Geocities, …), s katerim so lastniki strani izbrisali del takratne “duše” interneta (Geocities je bil v najmočnejših časih tretja najbolj obiskana stran na spletu) in na podatke, ki so izpuhteli v nič.

Naslednji so na vrsti startupi: Jeremy pravi, da je v startup svetu samo vprašanje časa, kdaj bo kakšen od (danes tebi in meni) ljubih servisov šel po gobe. In prav ima. Se še kdo spomni oust.me? Že pet minut nadaljuje o vseh servisih, ki so jih startup podjetja v zadnjih letih ugasnila, ne da bi pomislila na uporabnike in njihove podatke.

Foto: @gregorzalaznik

Treat our data like it matters!

Po oziranju v preteklost je sedaj čas, da se ozremo v prihodnost. Naj povem, da je Jeremy odličen govorec in v svojo vizijo prihodnosti je lepo vpletel splet, App Store, nekaj zanimivih projektov, knjigo Arthurja C. Clarka in citat:

“We need off-site backups for human race. Dinosaurs died out because they didn’t have a space program.”

Če povzamem: treba bo začeti misliti dolgoročno, saj podatki uporabnikov in njihovo arhiviranje ne smejo biti prepuščeni naključju.

Sledi Joe Leech, ki bo predaval o psihologiji za (spletne) oblikovalce.

Joe Leech: Psychology for Designers

Joe govori razlikah v razmišljanju in delovanju ljudji in strojev in o tem kako uporabiti psihologijo, da bi oblikovali bolj efektivno in bolje. In pred kratkim je izdal knjigo Psychology for Designers, za samo 3.5 €. In ne zna čisto dobro uporabljati Do not disturb funkcije na iPhoneu. Drugače pa zelo zabaven možakar.

Smell is incredibly strong as an emotion.

#ffwdpro
Foto: @gregorzalaznik

Pavza. Po pavzi se vrnem(o). 🙂

Eva-Lotta Lamm: Sketching User Experience

Eva predava o skiciranju (sketching) in UX-u … in ima rada pisalo in papir. Pravi, da je skirciranje odlično za pretakanje idej iz glave na papir, za deljenje in lažjo razlago in razumevanje idej in vizualizacij drugim. Skice kadarkoli pogledamo, jih ocenimo, znova premislimo …

Skozi predavanje nam je povedala tudi nekaj zanimivih nasvetov, idej, prijemov, tudi za skupinsko citiranje. Povedala pa je tudi, da se ne smemo preveč posvečati detajlom:

Pixel perfect sketching is an oxymoron!

Prečekirajte tudi sketchnotesbook.com/resources

Milica Tomić Jovanović + Janko Jovanović: Get Your Hands Dirty

UX / UI geparda iz sosednje Srbije. Predstavljata kako sta snovala projekt GotCourts. Takole približno izgleda oblikovalski proces (design process) za ta projekt:

 • research
 • analysis & synthesis
 • ideation & validation
 • delivery & measuring

Kosilo je. Do 14:00!

Vitaly Friedman: Responsive Web Design: Clever Tips and Techniques

Gospod Smashing Magazine osebno bo predstavljal RWD tehnike, trike in ideje in predstavil nekaj praktičnih primerov.

Ker Vitaly veliko (in hitro) govori (in ker moramo sodelovat in ploskat), bom kar našteval ključne stvari, ki jih govori

 • use flexbox
 • read an article about content coreography by Trent Walton
 • SVG sprites so lanski sneg, SVG stacks is the sth!
 • retina revolution: povečaj sliko za 2x in jo kompresiraj na 0, ter pomanjšaj na željeno resolucijo in prišparal boš veliko
 • conditional loading -> https://speakerdeck.com/andyhume/anatomy-of-a-responsive-page-load
 • Guardian’s Modular Load
 • BBC’s isModernBrowser
 • Gmail’s Lazy Loading
 • Two-Click Social Widget (loadi icons by default and load FB, Twitter, G+ widgets on click)!!!
 • performance budged
 • pull down for navigation
 • typeform.com

… in še in še in še. Tip kr ni nehal, dokler ni nehal. Sledi:

Veronika Burian: Type in Media

Veronika ve veliko stvari o fontih, samo prezentirat jih ne zna prav dobro. Skoraj zaspal, prebral ves Twitter, surfal po eBayu, pa še ni nehala. Agrh. Do naslednjega predavanja sem out.

Sarah Richards: Revolutionizing Government Content

Prve petke na odru. Sarah je prava carica in nam razlaga o tem kako so delali vladno spletno stran  gov.uk. Govorila bo o prvih treh od teh štirih točk:

 1. Create GDS (Government Digital Service)
 2. Fix publishing
 3. Fix transactions
 4. Go wholesale

[Strela je udarila v bližini in je v hotelu zmanjkalo elektrike! ]

Zgodba gov.uk je zelo kompleksna in hkrati , kajti punce in fantje delajo res kompleksno delo. Vse državne spletne strani so (če jih še niso, jih pa bodo) združili v eno.

Poleg združevanja ziljaužnt d0kumentov in strani so spletne strani gov.uk, pregledne, enostavne, razumljive in očiščene ton neumnosti (recimo članka kako gojiti čebele).

Tudi naša gov.si bi se lahko zgledovala po tem primeru.

[še enkrat je udarila strela in cel kvart Zagreba je ostal brez štroma]

Pa smo nazaj.

Tudi transakcije prenavljajo in strategija je, da če se da kakšno transakcijo opraviti prek spleta (book a driving test), to storimo, ker je prek spleta za državo servis precej cenejši kot po telefonu ali Bob ™ po pošti.

Še najboljše je, da je vsa koda na voljo na GitHubu.

Še to: koliko so privarčevali s projektom gov.uk?! Jp, toliko.

Foto @davort

Leisa Reichelt: Prototyping User Experience

Zadnja na konferenci je Leisa, ki je bila na #ffwdpro že lani. Tudi letos se obeta fino predavanje. Tudi ona hitro govori, zato bullet the blue sky:

BMaEg1UCUAAr6KF
Foto: @gregorzalaznik
 • Design is not linear.
 • Design is squiggly.
 • Rapid prototyping: build / measure / learn.
 • Be making, not documenting!
 • Consumer journey map.
 • Survey, search keyword analysis.
 • Press releases are not really designed to be read by humans.
 • Card sorting.
 • Content prototype. Be experimental with your content. (Use Verify).
 • Lean UX [book]

Tako, končali smo! #ffwdpro je super konferenca in jo več kot priporočam. Predavatelji na svetovnem nivoju, organizacija odlična, lokacija čisto blizu nas. In super early bird cena je tudi več kot ugodna – 200 €. Pa še izgovor za izlet v Zagreb imate. Predlagam tudi, da si omislite katero od delavnic, da vaš šef ne bo imel razloga, da se takoj po konferenci vračate domov, ampak se raje zvečer podružite na žurki in spoznate kul frude iz držav bivše Juge, pa še s predavatelju (uber kul frudi) lahko pokramljate.

Leta 2012 bloga samo še Had?

Tu in tam zaidem na tale (bivši) blog in se sprašujem: “Zakaj sem že nehal?”. Ko prebiram stare zapise ugotovim, da je bilo fajn. Ampak pri Twitterju, Facebooku, Google+, Pinterestu, Instagramu, Pathu in še čem … zakaj sploh še blogat’. Je sploh še čas? Ima sploh še smisel?

Res te dni kdo (razen Hada) sploh še bloga?

Aha, sem se spomnil: Swizec bloga.

In Urška Podojstršek tudi.

In … to je to, kar se spomnim na pamet.

(Na, pa je po nekaj letih spet nov blog zapis na em3r10.com 😉 )

Koga od blogerjev pa bereš ti?

Nakupovanje prek spleta – izkušnje, nasveti in ideje …

Na zadnjih Spletnih uricah sem se po predavanju z Jasno in Mojco zapletel v pogovor o malce bolj ženski temi: nakupovanju (ja, šopingu, disciplini, ki jo ženske tako obožujete). Govorili smo predvsem o nakupovanju na spletu in glede na izkušnje (z Majo sva kupovala tudi že čevlje, kar si marsikatero dekle ne bi upalo), je padla ideja, da bi pripravili predavanje na to temo.

Vaše izkušnje štejejo

Zato me zanimajo tudi vaše izkušnje z nakupovanjem prek svetovnega spleta. Predvsem za artikle, ki niso klasični (tehnična roba, DVD-ji, knjige, …), ampak bolj tisti, ki zanimajo žensko populacijo (čevlji, oblačila, spodnje perilo (mmm), kozmetika, …). Ste kdaj že kupovali kaj od tega? Kakšne so bile vaše izkušnje?

Delite jih spodaj v komentarjih, medtem pa vam povem še, kaj (in kje) kupujem prek spleta sam …

Kupujem vse, od čevljev do knjig …

Sam sem prek spleta kupoval, kakopačne, že:

 • knjige, CD-je, DVD-je, BluRay filme, igrice (največkrat kar Amazon.co.uk, včasih Amazon.com,od slovenskih kupujem na Mimovrste.com),
 • fotoaparati in oprema – Canon EOS 500D – sem si naročil nedavno, zato priporočam stran SimplyElectronics.net (njihove cene so res ugodne, včasih tudi 1/3 cene ceneje kot , poštnina je brezplačna, pa glede na to da je funt nizek, se še kako splača),
 • tehnična roba (od colskih imbus ključev, do konverterjev, slušalk in še marsičesa, vse to kar Amazon.co.uk)
 • čevlji (poročne visoke pete sva z Majo naročila na Amazon.com, čevlji so bili kot uliti – ponavadi je dobro, če pogledate konverter številk, večina tovrstnih spletnih trgovin ima t.i.: size chart, ali pa poglejte na kakšne čevlje, ki jih imate in na katerih pišeta ameriška in angleška številka, … še vedno se jih da vrniti … poleg tega je letošnjo zimo Maja z Amazon.co.uk dobila ski bootse, ker jih v predragi Sloveniji nikjer nisva več dobila),
 • spodnje perilo: če bi Bob ™ obstajal, pa ne, bi na Trashy.com zapravil že celo premoženje, a na žalost ne dostavljajo svojega perila v Slovenijo (če bi živel v skoraj kjerkoli drugje na svetu, ne bi bilo problemov, še v Togo dostavljajo, a v Slovenijo ne). Včasih se zato potolažim z obiskom AnnSummers.com, a tu izbira še zdaleč ni taka kot na Trashy (no, imajo pa za razliko od Trasy še igračke za odrasle, če to kaj šteje),
 • od spodnjega perila k oblekam: najbolj znani ameriški trgovini s spodnjim perilom: Victoria’s Secret in Frederick’s of Hollywood prodajata veliko več kot samo spodne perilo, tam najdete od oblekic, čevljev, leginsk, kopalk, … a oblek še nisem nakupoval. Razloga sta dva: poštnina & carina ter ogled linije Victoria’s Secret v živo (na fotografijah izgledajo njihovi produkti veliko bolje kot v živo …).

Tu pa se seznam spletne nakupovalne mrzlice še ne konča, domene kupujem, kjer so najcenejše: zadnje čase .si domene na dig.si, o nakupu .com domen pa sem že pisal (sicer 4 leta nazaj, a vseeno – šteje), programsko opremo pa odvisno, kjer me piči in kjer vidim kaj ugodnega. Igrice in aplikacije za iPhone pa seveda na iTunes.

Namesto zaključka

Tako, sedaj veste … če imate še kakšno idejo, če bi radi kaj delili z menoj, če imate ideje česa se še dotakniti na morebitnem predavanju o nakupovanju, … komentarji spodaj več kot dobrodošli!

Spletne urice – show must go!

V sredo je Vini na Spletnih uricah predaval o pornografiji na spletu, po predavanju pa smo se (kot ponavad) zadržali na medvedu, dveh, ko je Marko (aka Fry) povedal da se Spletne urice (@wwwh na Twitterju), tedenska predavanja na temo spleta in vsega kar zraven spada, končujejo. Oz. da se ne bo več tako aktivno ukvarjal s SU, ter da obstaja možnost mesečnih Spletnih uric ali pa ukinitev. Po 134 tednih organiziranja predavanj, čisto razumna odločitev.

Malo manj razumna, hitra in impulzivna je bila moja odločitev, da  (v bistvu se nisem prav zelo odločal, hitro sem bleknil in čez nekaj minut že čivknil – detajlno pa v 280 znakih razložil dan kasneje, kje drugje kot na Twitterju).

Takle mamo, … bi bilo škoda, da gredo Spletne urice v anale zgodovine, poleg tega pa so mi bili lovci na medvede @madpixel, @loudandwicked, @ruph in @gregorzalaznik v močno oporo in dodali, da bo tudi kdo od njih prišel kdaj predavat, še Vini je rekel, da bo naredil Porn 2.0, čeprav je verzijo 1.0  ravno tisti večer odpredaval.

Ampak … kot bi rekla moja velika vzornica, Alma Brdžanovič: “Show must go!”

Zato z veseljem naznanjam še tu, da se bom potrudil, da bodo Spletne urice živele vsaj še do konca sezone, upam pa, da tudi v naslednji sezoni in dlje (odvisno od zanimanja za predavatelje, predavanja sama in odstotek predavanj, ki jih bomo moral zaradi odpovedi / nezanimanja / … predavati sam).

Zato: če bi želeli predavati na Spletnih uricah na temo svetovnega spleta, se javite …

(Preko Twitterja, Facebooka, Skypea,  če imate moj mejl [moje velecenjeno ime ali nadimek – afna – zvpl – pika -com] ali telefon (če ga imate, me pokličite ali pošljete SMS, če ne, poizkusite s kakšnim od zgoraj naštetih kanalov.)

Nekaj terminov za februar in marec je še načelno prostih (potrjeno je predavanje Jasne Suhadolc, 3.3. … tema je še zavita v tančico skrivnosti, verjetno se bom teden pred tem pogovarjali o internetu in starševstvu, a pogajanja še tečejo).

Teme za predavanja

Teme za predavanja na Spletnih uricah so vse teme, ki se kakorkoli vežejo na svetovni splet: brskalniki, HTML, CSS, spletno oblikovanje, uporabnost, UI, umetnost na spletu, tipografija na spletu, socialna omrežja (Twitter, Facebook, LinkedIn, Xing, …), pornografija), posel na spletu, affiliate-i, IE6, IE7, IE8, blogi, programiranje, CMS sistemi, fremworki, (PHP, Django, RoR,  WordPress, Drupal, celo ASPX 😉 …), video (YouTube, Vimeo, montaža za splet, viralni videi, nadaljevanjke na spletu …), pivo na spletu, ljubezen na spletu, … karkoli v zvezi s spletom pač …

Naj zaključim z besedami Frya: (to je že 1x povedal na forumu InternetMojster.com):

Spletne urice niso prikaz ultimativnega znanja – predvsem gre za to, da nekdo, ki nekaj ve, to znanje poda kolegom. Ne iščemo ultimativnih znalcev, ampak predvsem tiste, ki znajo morda prižgat kako žarnico pri ljudeh, ki predavanja obiskujejo. Osebne izkušnje vedno posekajo akademskost.

Kljub kilometrini ne iščemo izkušenih predavateljev ampak poskušamo bit odskočna deska v rednejše predavanja – predavati kolegom, ki so tam brezplačno, je vseeno lažje kot na konferenci, ki jo ljudje plačajo. Bi rekel, da je vsaj 50% predavateljev takih, ki so prvič predavali na Spletnih uricah.

Običajno po Spletnih uricah sledijo vprašanja in pa pivo (ali kaka druga omiljena pijača) v Metropolu nad Kiberpipo, kjer se stvar nadaljuje v manj formalnem vzdušju …

Upam, da se vidimo na Spletnih uricah, če ne kot predavatelj/ica, pa vsaj kot poslušalec/ka 😉

Dolgo časa, nič tipkanja … pa srečno 2010

Ja, že dolgo časa nisem nič napisal na Em3r10.com. Na ŽVPL-u tipkam bolj pogosto.

Kaj se dogaja, boste vprašali:

 • na Adria Media Ljubljana d.o.o. je dela vedno dovolj, prenos iz stare (pfuj jebenti ASPX) platforme na novo Django še traja in bo še trajal, zadnji se je na Gorillo preselil Cosmopolitan,
 • ŽVPL živi, počasi, a vztrajno se dviga iz pepela, čeprav nas Google ne mara,
 • vmes sva se z Majo poročila in šla na medene tedne v ZD&A (nekaj utrinkov s poti na Flickrju, več ko/če bo čas),
 • še prej sem diplomiral na IAM-u (ja, ing. multimedijev sem zdej) in sem decembra diplomo tudi svečano prejel,
 • z bendom smo še vedno na isti točki (vadimo ne, igramo še manj, znamo nič),
 • novembra sem dopolnil 35 pomladi (če je to kakšna novica),
 • vmes smo potopili Zavod Embrio (vsega kriva je država),
 • hiše še ni, upamo da bo konec 2010 (upal sem že leta 2008), na srečo nama je še vedno isto všeč, kot pred dvemi leti (notranja postavitev, vse, …),
 • bolj aktivno kot na em3r10.com lahko mene (in Gregorja) spremljate na Twitterju.

Tale zapis sem začel pisati 18. novembra, trajalo pa je do začetka leta 2010, zato vam ob tej priložnosti želim še Zabavno, Veselo, Prijetno in Ljubeče leto 2010, kakorkoli pozno naj bo (nikoli nisem bil prav voščljiv okoli Novega leta).

P.S.: Še en predogled hiške:

Auto Driveaway – way to travel across USA for free

In my previous post I mentioned a way to travel across United States very cheap (drive somebody elses car for free) … and via Twitter (thanks @DeloMag) found the thing I was looking for. It’s called Auto Driveaway (check AutoDriveAway.com or AutoDriveAwyDC.com) and it can get you to one part of a country to another if you’re not to picky about free car you’d be driving , you can get it under these conditions:

 • If you are at least 23 years of age or older with a valid driver’s license (foreign travelers also need a passport with valid exit visa), you can travel the United States with Auto Driveaway.
 • A refundable security deposit of approximately $350.00, check with the office that you are driving for to get the exact amount and method of payment on deposit.
 • You will receive the first full tank of gasoline, a certain number of days and an appropriate amount of miles to complete your trip!
 • A current MVR (motor vehicle driver’s record) for ALL drivers will be needed when you arrive at the office to pick up the vehicle. If you do not have a MVR, one will be generated at a cost to the driver(s). Foreign travelers must bring a current Motor Vehicle Record from your home country.

On National Car List are quite a few cars available, so I checked all of them, and some are quite suitable for our little trip …but they advise to call or e-mail each individual office for further information on the vehicles they have available (after the jump)!

Continue reading “Auto Driveaway – way to travel across USA for free”

US&A, here we come (or tips for cheap trip to the United States)

Me & my newly wedded wife decided to visit USA for the honeymoon, first to go to New York, and then take a road trip form East to Weast cost. Since we’re from Eastern Europe (we still have tanks and soldiers here), we don’t have the money, so any advice on cheap travel will help us. Thank you very much (we’re from the same country than Latka, you know from Taxi series)! Continue reading “US&A, here we come (or tips for cheap trip to the United States)”