Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

Miris ovogodišnjeg Weekenda

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu publika je bila iznimno koncentrirana, iako se na noćnim provodima plesalo više nego inače. Za to nisu zaslužni samo dobri koncerti i zanimljivi predavači nego i tvrtka Dea Flores koja je mirisno brandirala naš prostor. „Koristeći takozvane mirisne otoke prostor smo ispunili svježim mirisima kiše i lotosovog cvijeta. U publici su korišteni citrusi koji povećavaju koncentraciju i stimuliraju pažljivije slušanje, a dokazano je da korištenjem u lokalima povećavaju aktivnosti odnosno ples, a time vode i do veće konzumacije pića.“, objašnjava Dino Đerđa, direktor tvrtke Dea Flores.

Mirisna animacija prostora uvodi dimenziju više u emocionalno povezivanje klijenta s određenim brandom jer osim taktilnih i vizualnih osjetila uvodi i osjet njuha. Ovisno o karakteristikama branda miris je moguće kreirati ekskluzivno samo za njega, što je jedinstven koncept u Hrvatskoj, a i šire.

Takozvani „scent branding“ je široko primjenjiv koncept. Osim već spomenute uporabe u kafićima, mogu će ga je koristiti u trgovačkim centrima radi povećanja prodaje ili dužeg boravka u prostoru. Inovativna tehnologija koja se pri tom koristi raspršuje 50 puta manje kapljice mirisa od konvencionalnih raspršivača čime se ne iritiraju njušni živci te ovi visoko kvalitetni mirisi nakon nekog vremena postanu neprimjetni. Neki od klijenata koji su već prepoznali prednosti prednosti mirisnog brendiranja prostora uz Weekend Media Festival su Samsonite, Citroen i drugi.

 

23.09.2012.