Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

David Plouffe, zvijezda prvog Weekend Sessiona, danas je desna ruka Baracka Obame

Gost prvog Weekend Sessiona, održanog u prosincu 2009., vratio se u tim najbližih suradnika američkog predsjednika Baracka Obame. David Plouffe, „neopjevani heroj“, kako mu je tepao sam Obama, i čovjek koji je stajao iza najveće predsjedničke kampanje u povijesti SAD-a, prošle je godine postao dirigent komunikacije i političke strategije Bijele kuće.

Gost prvog Weekend Sessiona, održanog u prosincu 2009., vratio se u tim najbližih suradnika američkog predsjednika Baracka Obame. David Plouffe, „neopjevani heroj“, kako mu je tepao sam Obama, i čovjek koji je stajao iza najveće predsjedničke kampanje u povijesti SAD-a, prošle je godine postao dirigent komunikacije i političke strategije Bijele kuće. Ubrzo nakon dolaska je dobio status „prvog među jednakima“ u zatvorenom krugu savjetnika predsjednika Obame. Prema riječima Dana Pfeiffera, komunikacijskog direktora Bijele kuće, Plouffe je najusklađeniji s Obaminom osobnošću. Intenzivan i samodostatan, kako ga pak opisuju ostali suradnici, temperamentni je alter ego samom predsjedniku.

Plouffe je pauzu od Baracka Obame i Bijele kuće unosno iskoristio. Spomenimo samo kontroverzni angažman u Azerbajdžanu gdje je za govor, jedan od brojnih koje je održao diljem svijeta, bio plaćen čak 50.000 dolara. No, nakon što je saznao kako je sponzor eventa na kojem je prisustvovao blisko vezan uz autoritarnu vlast zemlje, Plouffe je cijeli honorara donirao Nacionalnom demokratskom institutu, neprofitnoj organizacija koja pruža podršku u jačanju demokratskih institucija širom svijeta.

Zagrebačku je publiku Plouffe oduševio 2009. predavanjem „Umijeće mogućeg“ o strategiji predizborne kampanje koju je vodio i čiji je glavni strateg bio. Mnogobrojnim sudionicima Weekend Sessiona otkrio je tada nepoznate detalje Obamine kampanje, ali i brojne inovacije koje je u nju uveo.

22.03.2012.