Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Novosti

Novosti

Emil Tedeschi: nisam uključen u nove medijske projekte

Atlantic grupa kao kompanija, niti Emil Tedeschi kao osoba nisu uključeni ni u jedan novi medijski projekt, iako ih se u tom kontekstu često spominje.

Kao gost Hard Talka na petom Weekend Media Festivalu, Tedeschi je istaknuo da ne planira kupiti EPH-a, a ne pokreće ni novine ni televiziju ni portal. Ipak, ne čude ga priče o novim medijskim projektima, jer se upravo u vrijeme preslaguje medijska slika i zauzimaju pozicije za budućnost.

Upitan o svom sudjelovanju u medijskim projektima u prošlosti, Tedeschi je rekao da su mu manjinski udjel u RTL Televiziji u Hrvatskoj ponudili odvjetnici RTL Grupe. U počeku je aktivno sudjelovao u nastajanju programske sheme, ali njegovo zastupanje većeg udjela domaćeg sadržaja, domaćih formata i domaće pameti nije naišlo na razumijevanje njemačkih suvlasnika, zbog čega je odlučio prodati svoj udjel. Iako je ostao u dobrim poslovnim odnosima s vlasnicima RTL-a i ne spori da je RTL donio puno dobroga na hrvatsku medijsku scenu – pri čemu izdvaja uglavnom tehničke detalje – volio bi, kaže, da im je informativni program kvalitetniji i da imaju barem jedan relevantan politički talk show.

Prije RTL-a Tedeschi je početkom 1990-ih investirao u Novi danas, tjednik koji je doživio samo osam brojeva. Danas kaže da je u taj posao ušao ponajviše kao veletrgovac papirom, ali da je ipak ponosan na njega. Propast lista rezultat je odluke distributera da ga prestane distribuirati već nakon tri broja, a razloge za tu odluku Tedeschi vidi u animozitetima nekih čelnika tadašnje vlasti prema ljudima koji su radili u Novom danasu.

Svoju političku opciju Tedeschi definira kao ''konzervativan prema sebi, liberalan prema drugima'', a ne vidi neke bitne razlike između glavnih političkih opcija koje zadnjih petnaestak godina upravljaju Hrvatskom. S obzirom da je na čelu druge najveće privatne kompanije u Hrvatskoj, svojom obvezom smatra govoriti o ekonomskoj politici.

Tedeschi je govorio i o svojoj ljubavi prema glazbi, DJ nastupima i članstvu u grupi Pips, Chips & Videoclips.

21.09.2012.