Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Novosti

Novosti

Željko Mitrović: Pink nije na prodaju, ali spreman sam za suradnju

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović odbacio je nagađanja o mogućoj prodaji Pinka, no u procesu širenja na druga tržišta zainterisiran je za moguću suradnju. Pink je procijenjen na 300 milijuna eura i atraktivan je mamac za potencijalne kupce s obzirom na bogatu produkcijsku kuću s preko 26 studija smještenih diljem regije. 

Iako generira respektabilne prihode s obzirom na krizna vremena, investicijski promašaji u prošlosti spriječili su više prihode. „Pink je u proteklih 10 godina izbacio mnogo novca u outsource projekte. Od stabilnog biznisa kao vodeća komercijalna televizija doveli smo se u situaciju da smo bili dužni zbog poslova koji nemaju veze s našim primarnim poslom. Već tri i pol godine vodimo bitku za oporavak. Završili smo taj proces, preformatirali kompaniju, prošle godine otplatili dugove i završili u plusu od 35 milijuna eura. Danas smo najveći content provider u ovom dijelu Europe s preko 26 studija i preko 1100 zaposlenih u regiji. S tim kapacitetom smo se uspjeli transformirati, što je veliki uspjeh“, zaključio je Mitrović.

S obzirom na kapacitet Pinka i poslovne rezultate, velike medijske kuće se često raspituju o cijeni. Ni sam Mitrović ne zna točno vrijednost Pinka, no navodi da mu novac nije bitan u smislu gomilanja već u mogućnosti ulaganja u projekte.

„Ne prođe tjedan, a da se ne raspituju o našoj cijeni. I nas je zanimala evaluacija. Te cifre su jako visoke, što nas raduje. Mi nemamo stvarnih ambicija za prodaju“, izjavio je Mitrović.

Mnogi mu zamjeraju da je svojim šund programom otvorio vrata turbo folku. No, Mitrović smatra da kao komercijalna televizija moraju pratiti trendove, a on sam nije kreirao taj trend.

Što se tiče budućnosti, Pink zasad ne namjerava izlaziti na druga tržišta dok se u potpunosti ne konsolidiraju, no Mitrović je razmišljao o takvom scenariju.

„Imamo dvije nacionalne licence u Sloveniji i još jednu u Bugarskoj, no u sljedećih nekoliko godina ne namjeravamo se širiti. Eventualno bismo mogli izaći na bugarsko tržište, ali najranije 2016. godine“,  rekao je Mitrović.

20.09.2014.