Kultahuiskun uusi etusivu

  KH Alina Almas oxVirallinen nimi KH Alina Almas ox "Alina, Almas" Syntynyt 7.12.2008, Suomi
Sukupuoli Tamma Rotu Arabialainen täysiverinen, domestic
Säkäkorkeus 150cm Väri Kimo
Kasvattaja Kultahuisku Omistaja Sonja.P (VRL-06588)
Ex Omistaja Koulutustaso Hellpo A, 110cm, 100cm
Painotus Este- ja lännenratsastus Rekisterinumero VH05-003-3254

Luonne

Yleisesti Alina on valpas ja herkkäluonteinen tamma. Se rakastaa ihmisten huomiota, ja tuntuu rakastavan myöskin muidenkin hevosten huomiota. Mikäpä olisi mukavempaa kuin olla kaikkien ympärillä olevien keskipiste. Alina hurmaa katseita puoleensa katsomalla arabimaisesti pää koholla sekä sieraimet suloisesti hieman höröllä. Tarhassa Alina viihtyykiin parhaiten muiden hevosten suojassa. Sitä ei juurikaan tarhassa ilman kaveria näe, ja välillä tuntuu olevan kuin riippuvainen muista hevosista. Kun muita hevosia kulkee tarhan ohitse, kohottaa se häntäänsä ja saattaa ottaa muutaman askeleen kaula kaarella näyttääkseen vain kuinka hienon näköinen tamma se on. Lastauksessa sen kanssa täytyy olla pitkäjänteinen. Sen kanssa on silloin edettävä todellakin askel kerrallaan, muuten pomppaa lastaus sillalta alta aika yksikön pois. Aluksi sitä saattaa jännittää sillan kolina, mutta yleensä rauhallisella puheella kipittää ihmisen perässä. Kuljetuksen aikana se on aina rauhallinen. Koko matkan se vain torkkuu ja mutustelee heiniä. Mutta näin on vain toisen hevosen kanssa. Se ei pidä yhtään yksin matkustamisesta, eikä se olekaan suotavaa jos ei halua rikkoa traileria tai löytää trailerin seinästä reikää ja tammaa etsiskellä metsiköstä.
Vieraille ihmiselle tamma saattaa jopa hörähdellä ystävällisesti, mutta ei välttämättä koskea itseensä. Se luottaa enemmän niihin vakioihmisiin jotka tulevat sitä useasti päivässä rapsuttelemaan. Vaikka se tulisikin tarhan vierelle, pysyttelee useimmiten sen verran kaukana ettei siihen yletä koskemaan.

Hoitaessa Alinalla on tapana olla hieman rauhaton ja liikuskella edes takaisin narussa. Se on hieman herkkänahkainen, ja ei siedä kaikista kovimmilla harjoilla harjaamista. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, koska sen karva on keväisellä karvan lähdälläkin ohutta ja sileää. Kimosta väristään huolimatta se ei mene piehtaroimaan, ei ainakaan tarhan kuraisimpaan kohtaan. Kavioiden puhdistus sujuu ongelmitta. Tamma nostaa jalkansa valmiiksi pelkästä pienestä sanasta, tai tutuilla hoitajilla pelkästä ajatuksesta. Satulan laitto tuottaa varmaankin eniten ongelmia. Välillä tamma "luikahtaa alta pois" tai kun satula on melkein selässä se saattaa hypähtää tai tehdä jotakin muuta vastaavaa. Silloin Alinaa täytyy käskyttää hieman tomerammin, niin satulakin saadaan selkään rauhallisin merkein. Kuolaimet Alina ottaa suuhunsa vauhdilla. Heti kun suitset tuodaan on tamma valmiina haukottelemassa ja suorastaan työntää päänsä niihin.
Taluttaessa Alina tykkää kävellä aina askeleen taluttajaa edellä. Se ei turhia tanssahtele eikä säiky. Täytyyhän näin ihanan tamman osata kävellä kiltisti ja edustavasti jos vaikka joku sattuisi valokuvan ottamaan.

Ratsastettaessa Alina on erittäin kuuliainen. Kuuntelee ratsastajan avut tarkasti korvat hieman taaksepäin suuntautuneena ja kyljet herkkinä pohkeelle. Välillä tämän tamman yli kuuntelevaisuus ei ole mukava asia. Joskus kun tykkäisi ratsastaa hieman suuremmilla avuilla, ei se tämän kanssa onnistu kun tamma osaa olla jonkinnäköinen ajatusten lukija. Kouluratsastuksessa tamman askeleet ovat nuorekkaat ja vetreät. Välillä tosin tulee jotakin omia askeleen lisäyksiä tai muutoksia. Pienikin ratsastajan heilahdus saattaa merkitä tämän mielestä jotakin mikä johtaa useimmiten väärinkäsityksiin. Esteillä Alinalla on tapana mennä kovaa ja korkealta. Pelottavimman näköisillä esteillä se menee kaikkein korkeimmalta. Lujaa se tuntuu menevän aina. Ainakin tulee tamman kanssa hyvät ajat radoilla jos ei siinä tohinassa mene esteiden ohitse. Tamman energisyydestä huolimatta on se aina hallittavissa ja koottavissa. Maastossa tamma on kuitenkin hieman säpsy ja sinne vain useamman heppa kaverin kanssa. Alina soveltuu kuitenkin vain hieman osaavammalle ratsastajalle herkkyytensä takia. Esteillä saattaa toisinaan jopa hieman kuumua.

© Kukka 93.

Sukutaulu

i. Sans Égal MM ox
dom.ox, ori, rn, VH04-003-2767
ii. Empire's Dancing King ox
ox, ori, rn, VH-32544

iii. King of Swansea ox
ox, ori, rn, VH-04710


iie. E.A Fair of Ring ox
ox, tamma, h, VH-05615

ie. B.L. Sans Souci ox
ox, tamma, rt, VH-36292

iei. B.L. Destiny of the White Night ox
ox, ori, k, VH-29716


iee. B.L. Maîtrise de Soi ox
ox, tamma, rt, VH-30195

e. Empire's Midnight Secret ox
ox, tamma, VH03-003-0271
ei. TuuHa's Allikade ox
ox, ori, rn, VH-22779

eii. TuuHa's Sir Moon's Shadow ox
ox, ori, rn, VH-05633


eie. T.H. Sweet Dreams ox
ox, tamma, rt, VH-05613

ee. T.H. Amirasira ox
ox, tamma, rt, VH-22750

eei. MeLa's Midnight Storm ox
ox, ori, prt, VH-


eee. HFFD's Surely Omar ox
ox, tamma, rn, VH-22750

Alinan isä Sans Égal MM ox eli Eki, on ruunikko, 150cm korkuinen, arabialainen täysiverinen ori. Se syntyi 20.12.2007, tuolloin arabialaisia täysiverisiä kasvattaneella tallilla, nimeltä Mori no Michi, sieltä se myytiin Jeylan Arabianssiin, joka vaihtoi nimensä Rexet Halfingeriksi ja lopulta Ravitalli Nook:iksi ja päätyi lopulta Kultahuiskuun. Se tulee kivasta suvusta ja se on kisannut ihan mukavasti kouluratsastuksessa ja muutamassa näyttelyssäkin on orin kanssa käyty, mutta ei vielä toistaiseksi sen suurempaa menetystä ole saanut. Jälkeläisiä sillä on vain yksi, kimo KH Alina Almas ox, joka ei vielä ole saanut menestystä maistaa, tämän tamman emänä toimi Empire's Midnight Secret ox.

Ekin isä (Alinan isän isä) Empire's Dancing King ox eli Dan, on ruunikko, 150cm korkea, arabialainen täysiverinen ori. Se syntyi 13.8.2007, Empire Of Arabianssissa. Se hyppää kentällä metrin korkuisia esteitä ja maastossa 90senttisiä, kouluratsastuksessa taitaa vaativa been. Ori ei ole kovinkaan menestyksekäs, sillä siltä ei löydy sijoituksia. Jälkeläisiä sillä sen sijaan on kaksi. Sans Égal ox ja Glace's Moondancer ox, molemmat ovat oreja, mutta vain toisella on menestystä.

Danin isä (Alinan isän, isän isä) King Of Swansea ox, on tai tarkalleen ottaen oli, hyvä esteratsu. Virallisissa kisoissa se ei kuitenkaan juurikaan kilpaillut, mutta muuten sillä hypättiin ja kisattiin paljonkin, se oli omistajansa yksi lempihevosista ja sillä teetettiinkin montajälkeläistä, enne sen kuolemaa, 28.2.2007, jalan mentyä poikki, orin viimeisissä estekisoissa kompastumisen tuloksena. Se syntyi 28.9.2003, kauan sillä siis oli kuitenkin elinikää.

Danin emä (Alinan isän, isän emä) E.A Fair Of Ring ox eli Fair, on hiirakko, 152cm korkea, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 11.1.2007 Empires Of Arabiansissa. Se hyppäsi maastossa 110cm esteitä ja kentällä ylsi 120cm esteiden yli, kouluratsastuksessa se osasi helppo B:n liikkeet. Kisoja se ei juurikaan kiertänyt, mutta muutamissa se kävi. Jälkeläisiä siltä löytyy kaksi, molemmat oreja, mutta kumpikaan ei ole saanut menestystä osakseen.

Ekin emä (Alinan isän emä) B.L. Sans Souci II eli Sans, on 153cm korkea, rautias, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 27.7.2007, VT Bronze Legion:issa. Koska tammalla ei ole sivuja enää tiedossa, ei sijoitusten määrää voida sanoa, mutta pisteitä se on tienannut kouluratsastuksesta 51.3, esteratsastuksesta 32.8, kenttäratsastuksesta 4.8 ja valjakkoajosta 28. Jälkeläisiä siltä löytyy rekisteröitynä vain kaksi. Eki ja Diminuendo Daydream ox.

Sansin isä (Alinan isän, emän isä) B.L. Destiny of the White Night ox eli Desti on kimo, 152cm korkuinen, arabialainen täysiverinen ori. Sen kasvattaja on Bronze Legion, mutta tarkempaa tietoa sen syntymäsijoilta ei ole. Se on koulutettu vaativa bee tasolle asti ja hyppää 110cm maastossa, kun taas kentällä yltää 115cm asti. Se on kisannut paljon, mutta ei mitenkään suureellista menestystä ole saanut. Jälkeläisiä ori on siittänyt 13.

Sansin emä (Alinan isän, emän emä) B.L. Maîtrise de Soi ox eli Desoi, on rautias, 150senttinen, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 14.11.2006 ja kasvattaja oli Bronze Legion. Se on koulutettu vaativa aa tasolle asti ja hyppää vajaata metriä maastossa, kun taas kentällä yltää 110cm asti. Kisannut se ei ole mitenkään ilmiömäisen paljon, mutta sijoituksia sillä on jo kaksi. Jälkeläisiä taas kolme, kaikki Bronze Legionin kasvatteja.

Alinan emä Empire's Midnight Secret ox eli Niitti, on papurikko, 150cm korkuinen, arabialainen täysiverinen tamma. Se syntyi 9.7.2007, arabialaisia täysiverisiä kasvattavalla tallilla Empire of Arabians, josta se myytiin Kristalle, tamma on seilannut parilla eri tallilla yksityisenä, mm. Kultahuiskussa ja nyt YT PilnaMera:ssa, jonka Krista omistaa. Neiti on kisannut hyvin menestyksekkäästi este- ja koulunratsastuksessa (54 ERJ ja 32 KRJ sijoitusta), sekä lisäksi parissa muussa lajissa. Elokuussa 2008, se sai YLA2 palkinnon, pistein 33 + 30 + 37 + 35 = 135, näillä pisteillä se oli luokkansa voittaja. Joulukuussa 2008, se sai myös KRJ-III palkinnon, 64 pisteellä. Se oli myös sijalla 11 ERJ ranking listalla 2008. Tamma tulee ihan mukavasta suvusta ja sillä on neljä jälkeläistä. Kimo Fantome's Goldnight Operet ox on sen ensimmäinen varsa, sillä on parit kisat kisattuna, isänä oli CP. Oliver. Papurikko IS Jazmyn ox, on sen toinen jälkeläinen, se on kisannut ihan kivasti ja sen isänä sai luvan toimia Al Jazirat Yitzhak ox. Kimo, KH Alina Almas ox, on sen kolmas jälkeläinen, se ei ole vielä kisakenttiä vallannut, isä oli Sans Égal MM ox. Ra'ad Shaheen ox on sen neljäs varsa, se ei ole vielä kisannut, mutta eiköhän senkin aika vielä tule, isänä oli VIR MVA Ch palkittu Farr RockStarr.

Niitin isä (Alinan emän isä) TuuHa's Allikade ox eli Alla, on rautias, 149cm korkea, arabialainen täysiverinen ori. Se hyppää ratana 100cm mutta muuta tietoa ei sen koulutustasosta enää ole. Kisannut se ei kovinkaan paljon ole, mutta pari sijoitusta kuitenkin on saatu kasaan. Luonteeltaan se on erittäin kiltti ja ystävällinen varsinkin lapsia kohtaan. Sen tapoihin ei kuulu toisten potkiminen. Jälkeläisiä se on saanut kolme.

Allan isä (Alinan emän, isän isä) TuuHa's Sir Moon's Shadow eli Sire, on hyvin komea täysiverinen arabialainen ori. Se hyppäsi rataesteitä 110cm tasolla. Kisoja sillä ei ole kierretty, mikä o hyvinkin harmillista, sillä menestystä olisi saattanut hyvinkin tulla, ainakin kouluratsastuksen saralla. Luonteeltaan ori on arka, mutta tutustuttuaan se muuttuu leikkisäksi ja innokkaaksi kaveriksi. Jälkeläisiä siltä löytyy kolme.

Allanin emä (Alinan emän, isän emä) T.H. Sweet Dreams ox eli Sweety on 148cm korkuinen, rautias, arabialainen täysiverinen tamma. Rataesteitä se hyppäsi 120cm asti. Kisattu sillä ei ilmeisesti kuitenkaan juurikaan ole. Luonteeltaan tamma on hyvinkin lähellä enkeliä. Se on kuitenkin erittäin innokas ja kuumenee esteillä helposti, joten tarvitsee hiukan kokeneempaa ratsastajaa. Kouluratsastuksessa kokemuksella ei kuitenkaan ole niinkään väliä. Jälkeläisiä on ainakin kaksi.

Niitin emä (Alinan emän emä) T.H. Amirasira ox eli Sira, on rautias, arabialainen täysiverinen tamma. Menestynyt se ei tietojen mukaan ole. Jälkeläistenkään lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa.

Siran isä (Alinan emän, emän isä) Mela's Midnight Storm ox eli Stormy, on 153cm korkea, punarautias, arabialainen täysiverinen ori. Se hyppää 130cm esteitä ja koulutustasoltaan se on helppo A. Menestystä sillä ei kisojen puolesta ole. Jälkeläisiä ei tietoisesti ole kuin yksi.

Siran emä (Alinan emän, emän emä) HFFD's Surely Omar ox eli Surre, on 148senttinen, ruunikko, arabialainen täysiverinen tamma. Se on koulutettu tasolle vaativa B, se hyppää taas 120cm esteitä. Menestytä sillä ei ole, ainakaan kisojen muodossa. Jälkeläisiä se on saanut kaksi.


Jälkeläiset

20.8.2009 ox-o.KH Amaus Faaraous Anwer ox (i. Hiekan Farao ox)
28.3.2010 ox-t.KH Ali Mazree ox (i. VIR MVA Ch Izz Masree ox)

Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa. Jälkeläispaketit tulossa.


Kilpailukalenteri

Näkyvissä vain sijoitukset. Porrastetut lihavoitu.
Sijoituksia ERJ 12, ER 11.


Näyttelyt

04.07.2010 - Houkutus - NJ - Arabialaiset täysiveriset tammat - 2/12 irtoSERT, LKV2, JS
04.07.2010 - Lebenyard - NJ - Hevosotammat - 1/12 irtoSERT, LKV1, JS

Esteratsastus

12.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 100cm - 1/16
13.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 90cm - 4/18
14.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 90cm - 3/18
14.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 100cm - 3/16
15.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 90cm - 2/18
15.05.2009 - Mörkövaara - ERJ - 100cm - 1/16
10.06.2009 - Minnatila - ERJ - 90cm - 1/43
06.06.2009 - Naturael - ERJ - 60-70cm - 3/52
07.06.2009 - Naturael - ERJ - 80cm - 3/55
26.08.2009 - Mörkövaara - ERJ - 110cm - 3/15
27.08.2009 - Mörkövaara - ERJ - 120cm - 3/14
12.11.2010 - Ravenwood Ranch - ERJ - 80-90cm - 7/98

15.05.2010 - Roscoe - ER - 110cm - 6/47
27.05.2010 - Schlau - ER - 90cm - 5/35
05.06.2010 - Cirna - ER - 90cm - 2/38
05.06.2010 - Cirna - ER - 100cm - 5/44
07.06.2010 - VMR - ER - 90cm - 2/36
15.06.2010 - Interludium - ER - 110cm - 2/46
23.06.2010 - YT Nokkelan - ER - 110cm - 7/68
03.07.2010 - Westran - ER - 100cm - 10/128
20.10.2010 - Farrow - ER - 110cm - 5/57
20.10.2010 - Gwendel - ER - 100cm - 1/18+hylätyt
15.11.2010 - Hillamäki - ER - 100cm - 9/101


Päiväkirja

??.??.2011, Jenza, kouluvalmennus
Tulossa piakkoin

??.??.2011, Jenza, estevalmennnus
Tulossa piakkoin

10.12.2009. Tänään Donna piipahti Kultahuiskussa pitämässä muutaman valmennuksen.
Alina ja Sonja olivat taitava ratsukko ja ihanaa katseltavaa valmennuksen ajan. Pääsimme hyppäämään hyvin nopeasti, ja he näyttivät mitä osaavat. Alina oli herkkä ja kuuliainen, mutta vauhtia tuntui riittävän. Sonja sanoi tottuneensa tamman vauhtiin. Pistin hänet kuitenkin rauhoittelemaan Alinaa ja laittamaan tamman ruotuun myös hitaissa vauhdeissa. Se ei tuottanut ongelmaa, joskin esteet hieman innostivat Alinaa kiihdyttelemään, ja Sonja sai olla tiukkana. Väliin tehtiin voltteja ja ympyröitä. Itse hyppäämisessä ei ollut paljon tekniikkavirheitä. Radalla vikana olivat esteiden välit, kun vauhti oli niin kova ja hypyt korkeita, että Sonjan ohjeistus meni välillä hieman sekaisin ja Alina täysin väärään suuntaan. Myös esteen viimehetken väistämistä nähtiin muutamaan kertaan, mutta Sonja lähestulkoon nauroi näille virheille. Pääosin valmennus meni hyvin ja oli leppoisa myös tunnelmaltaan. Olin ehkä hieman liian rento pitkän valmennuspäivän jälkeen, kun en paljon heitä komentanut. Siitä syystä kehitystäkään ei ehkä erityisesti tapahtunut, mutta ratsukko ei tuntunut olevan huolissaan siitä. Omastakin mielestäni heillä on jo todella hyvät edellytykset estekilpailuissa pärjäämiseen.


Ikääntyminen

3 vuotta - 30.04.2009
4 vuotta - 17.06.2009
5 vuotta - 04.08.2009
6 vuotta - 21.09.2009
7 vuotta - 08.11.2009
8 vuotta - 26.12.2009
9 vuotta - 12.02.2010
10 vuotta - 01.04.2010
11 vuotta - 19.05.2010
12 vuotta - 28.02.2011
13 vuotta - 28.05.2011
14 vuotta - 28.08.2011
15 vuotta - 28.11.2011
16 vuotta - 28.02.2012
17 vuotta - 28.05.2012
18 vuotta - 28.08.2012
19 vuotta - 28.11.2012
20 vuotta - 28.02.2013
21 vuotta - 28.05.2013
22 vuotta - 28.08.2013


ulkoasu © heidi u. 2010 / hhaidh      texture © TIG      otsikossa käytetyt kuvat © Hippola/Emilia Fager      sivun tekstit © Sonja.P, ellei toisin mainita      Virtuaalihevonen - A Sim-Game Horse