Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Novosti

Novosti

Milica Cetinić i Ana Penović: Content marketing u praksi

Sadržaj koji se komunicira na online odredištima najvažniji je i ujedno najzahtjevniji pojedinačni segment digitalne prisutnosti svake tvrtke. Sadržaj je konkretna vrijednost koju tvrtka unosi u komunikaciju s korisnicima, glavna supstanca svakodnevne komunikacije na društvenim mrežama, razlog zbog kojeg korisnici posjećuju internetska odredišta tvrtki i zbog kojeg im se vraćaju. 

Originalan, autentičan i kvalitetan sadržaj korisnicima i klijentima sugerira da je tvrtka s kojom komuniciraju dio njihova života, da je involvirana u njihove privatne ili poslovne živote, prepoznaje probleme ili izazove s kojima se u određenim životnim trenucima nose i zna na te probleme odgovoriti konkretnim rješenjima. Kupci u 21. stoljeću od brendova čijim se proizvodima služe očekuju čvrstu emocionalnu vezu, sustavnu interakciju i angažman, a takvo što moguće je kontinuirano stvarati samo putem sadržaja. 

Za bavljenje ovom vrstom marketinga poželjno je imati novinarsko zaleđe, što savjetuju i istaknuti inozemni stručnjaci iz ovog područja. Idealno bi bilo kada bi budući sadržajni marketingaš prošao novinarski i urednički put, jer takvi profesionalci znaju prepoznati kvalitetnu informaciju te je oblikovati na način da dođe do željene publike. Naravno, bitno je i dobro poznavanje digitalnih platformi i mogućnosti koje nude kao i modela distribucije sadržaja.

Činjenica je da se korisnici već danas o proizvodima i uslugama informiraju putem weba ili društvenih mreža, mišljenja i preporuke za odabir proizvoda traže od svoje online družine i temeljem njih donose odluku o kupnji. Agresivno ih oglašavanje iritira, na društvenim mrežama ugrožava njihov privatni virtualni prostor, a reklamama sve manje vjeruju. Drugi izvor informacija kojem korisnici najviše vjeruju je originalan sadržaj koji kompanije kreiraju i distribuiraju. Čak 69 posto od 29.000 ispitanika u istraživanju AGB Nielsena u 58 zemalja kazalo je kako vjeruje tom obliku promidžbe, a ključan element na kojem temelje svoje povjerenje je kredibilitet kompanije koja ga proizvodi.

19.09.2014.