Kampagne
Sådan arbejder vi med indholdsstrategi
Alternativ-kampagne tog landet med storm
Hvad gør du når kunden ikke har ret?
Kønsstereotyper om kvinder i kommunikation
Privat godhed udfordrer NGO´ernes kommunikation
Offentligt eller privat k-job: Hvor passer du bedst?
Hjælp, jeg var vidne til et mord
Debat: Er kommunikation et kvindefag?
En rigtig kommune skal da have et slogan
Planlægningen af en folkefest - 100 år senere
Valgretsoptog: Kampagnestrategi for 100 år siden
Derfor får du annoncer for ting, du slet ikke kan relatere til
Kreativitet og opmærksomhed dræber din kampagne
Fyrværkeri – den uendelige kommunikationsopgave
Nøgenhed og sex kan betale sig – for nogle
Kan sms-kampagner stoppe dødstraf og piskeslag?
Statsmonopol fik Norges bedste omdømme
Spies, rejs og lav børn
Kom helt tæt på målgruppen #gåpåinstagram
Social strategi? Alle mand til tasterne!
Kampagnetjek: Bruger Arla låget?
Organ-kommunikation: Et halvt år efter ”Pigen der ikke ville dø”
Presselister: Alibi-PR eller effektivt værktøj?
"Anmeld din nabo"-kommunikation rykker grænser
Johannes fornemmelse for Facebook
Lær af tre mediekriser fra 2012
Fire gode print-cases
Derfor dur print stadig
Det kærlige, strategiske skub
Metrobyggeriet i billeder
Kommunikationen der overskyggede sagen
Sådan holdt vi op med at grine af Hjemmeværnet
Minkavlernes næste træk: Boller og saftevand
Kræftens Bekæmpelse var ikke skæg nok
Kampagne: "Godt du kom". Men kom de?
Visuel proces
Tegnefilm er blevet for alvor
Historien om en ræv, der blev et YouTube-hit med 424 millioner seere
Besøg i det visuelle værksted
Krisen kalder på legesyge og farver
Medarbejderne overtager kommunikation med video
Nyt logo: De gode er grønne de onde er blå
Nyt logo: Kirkekorset har fået en overhaling
Det kører ikke for SEAT's nye logo
Kunsten at få leverpostejen til at se lækker ud
Scener fra madfotografering
Nyt logo: Når man ikke kan se skoven...
Nyt Logo: Bolle eller ej?
Hvordan DJs anførselstegn blev til et K
Nyt logo: Fra lang og spinkel til robust og rund
Cases
Animationer giver tryggere operationspatienter
Teleselskaber er ikke pressevenlige
Da Big Brother-kommunikation gav rasende borgere
Når @skattefar skal mikroblogge
Når kommunikation handler om salg
Håndter aldrig en shitstorm som Movia
Miljøstyrelsen: Vi har ikke verdens mest sexede budskab
Joan Ørting: Du skal turde sige ting, du får ballade for
En bog der vil ændre en flig af verden
QR-koder skal få Arla ind i stuerne
Kirkekommunikation, Vorherre bevares
Metroselskabet: Kommunikation til frustration
Horsens holder! Sådan gjorde de...
Kan man fjerne et image med dynamit?
Se video fra DEL12
Skuespil og video skal skabe bedre ledelse
Special(e)isterne
SPECIAL(E)IST i magt og medier
SPECIAL(E)IST: Journalisters selvforståelse i rollen som kommunikatør
NBRO løber sig til ekstrem brandloyalitet
Special(e)ist i socialøkonomiske virksomheders storytelling
Special(e)ist i markedsføring med feminint fortegn
Special(e)ist i nudging
Special(e)ist i oplevelsesdesign
Special(e)ist i kulturformidling
Special(e)ist i evaluering af kommunikationspraksis
Special(e)ist i crowdsourcing
Special(e)ist i retorisk oplæsning og tale
Special(e)ister i metakommunikation

Fire gode print-cases

Del:
Selvom printmedier ofte bliver nedlagt og dømt ude, så trives det stadig i bedste velgående mange steder. Her får du fire eksempler på printmedier, du kan blive inspireret af både visuelt og indholdsmæssigt.

09.12.13 - af Helle Eriksen

Nordeas 'Brief' giver bedre image

Nordea Private Bankings magasin, "Brief", har dybe, grundige og læseværdige historier til private banking-kunder. Det er dem, der har investeret deres formue i fx egen virksomhed, ejendomme eller værdipapirer. Brief har givet pote i form af et godt omdømme af Nordea blandt disse kunder.

Når private banking-kunderne læser i Nordeas magasin, "Brief" (se eksempel), får de ofte gode og overraskende historier, som de ikke kan lade være med at læse. Og den strategi er helt bevidst, fortæller redaktør Michael Rachlin fra Datagraf, der står for den grafiske og redaktionelle produktion af "Brief":

- Idéen er netop at give private banking-kunderne det, de ikke forventer, men som de har overskud til at interessere sig for. Magasinet er helt i modsætning til onlinemedier, hvor det er læsernes målrettede jagt på noget bestemt , der styrer billedet. I "Brief" kan kunderne fx læse om generationsskifte i virksomheder, hvordan det er at bo tre generationer under samme tag eller familiens Borhs historie. Det ville de fleste ikke lede efter på internettet, og netop derfor duer det her, pointerer Michael Rachlin.

Kunderne vil gerne overraskes og læse noget nyt
Og kunderne ser ud til at kunne lide det, de får. I en Gallupundersøgelse fra slutningen af 2010 svarer bankkunderne, at hele 81% af dem der har modtaget magasinet kan huske det, og omkring 70% af modtagerne synes det er et interessant magasin, som har givet dem en mere positiv opfattelse af banken.  Noget, der efter Michael Rachlins mening ikke kunne gøres på samme måde på nettet:

- Forestil dig, at vi i netbanken eller på hjemmesiden havde lange artikler om generationsskift i virksomheder. Det ville slet ikke virke. Så indsigten er, at det virker, netop fordi det er på tryk, hvor læserne ikke efterspørger det samme som på nettet. Her vil de have mere dybde og overraskes, og det løfte arbejder vi på at holde, hver gang magasinet udkommer, slutter Michael Rachlin. 

 

SIND-bladet skaber fælles forståelse

SINDs blad har en bred målgruppe med forskellige forventninger til bladet. Både politikeren, patienten, medarbejderen og den frivillige skal kunne læse bladet og føle sig talt til. Derfor er kommunikationen om det, der binder organisationen sammen, sat i front i bladet.

Seks gange om året udkommer Landsforeningen SINDs blad i 8.000 trykte eksemplarer til medlemmerne samt i en digital version på nettet. Intentionen er at lave et blad, som alle modtagergrupper kan læse og få noget ud af, hvad enten man er frivillig, pårørende, professionel, psykisk sårbar eller politiker: 

- Udover at påvirke holdninger og at give medlemmer valuta for kontingentet vil vi gerne inspirere vores frivillige, hvorfor vi også skriver om deres arbejde og vores aktiviteter og projekter. Men bladet har også et mere temaagtigt indhold, hvor vi fx skriver om diagnoser. Vi udfordrer læserne og giver dem det, de ikke forventer. Og de mange reaktioner fra læserne viser, at det giver pote, fortæller Henrik Harring Jørgensen, kommunikationschef i SIND. 

Eftertanke på et sofabord
Bladet er ment som ”hovedretten” til læserne, som typisk finder ”smagsprøver” via internettet og Facebook. Men bladet kan noget andet end de digitale platforme:

- Vi kan skabe eftertanke og debat med bladet. Vi har hørt eksempler på, at bladet ligger fremme på sofabordet og er med til at åbne op for en snak mellem to mennesker om psykisk sårbarhed. Du lader jo ikke din Ipad ligge fremme og skabe debat på samme måde. Derfor er det trykte blad et effektfuldt medie i forhold til vores budskaber og målgrupper, siger Henrik Harring Jørgensen.

Desuden giver bladet ofte omtale i andre medier, i politiske arenaer og hos samarbejdspartnere. Bladets indhold har de seneste par år både været nævnt fra talerstolen ved Danske Regioners generalforsamling, skabt medieomtale – fx 9½ minut i DR Aftenshowet - og inspireret til sponsorsamarbejde med fx tøjfirmaet Modström og Cirkus Benneweis. 


DSB´s Ud & Se giver folk noget mere

For DSB’s blad Ud & Se har det altid været målet at give læserne udsyn, kvalitet og inspiration. Magasinet har, trods indtoget af smartphones og pcere i enhver kupé, et solidt læserantal på 570.000. Måske fordi magasinet tilbyder læserne det, som smartphones og pcere trods alt ikke kan give dem: En gennemtænkt visuel og intellektuel oplevelse med indlagte overraskelser.

En artikel om en af Danmarks bedste fodboldjournalister - som er kvinde. En reportage fra et wrestling-stævne. Krydret med en novelle af Bjarne Reuter. En måske noget udsædvanlig blanding - men det er ikke desto mindre det indhold, som virker over for læserne, fortæller Karen Gahrn, redaktør på Ud & Se:

- Vi giver læserne indhold med fokus på det overraskende, inspirerende og underfundige, lavet med et flot og gennemtænkt design. Vi har fx haft forskellige forfattere til at skrive noveller i bladet. Det har været ret populært. Vi har i virkeligheden en enestående platform: Bladet står som det eneste printmedie i toget, og de rejsende har tid til at læse det, siger Karen Gahrn.

Den redaktionelle linje med at inspirere og overraske læserne har givet pote. Bladet bliver opfattet positivt af læserne, og også i forhold til DSB er der en effekt at spore, viser en læserundersøgelse, som blevet lavet af DSB´s analyseafdeling og offentliggjort i 2011:

- 70 % af de adspurgte læsere var positive over for bladet, og 41 % af læserne mente, at bladet var med til at give DSB et mere positivt image, fortæller Karen Gahrn.

Udvikling også af den digitale version
Ud & Se er 32 år gammelt og har i mange år været en fast del af DSB’s kommunikationsafdeling. For nylig flyttede bladet over til Datagraf, men det er stadig Karen Garhn, der er redaktør. Fremtiden for bladet er at fortsætte med den trykte version, men også at udvikle bladet på nettet. Lige nu ligger bladet i en en-til-en version på nettet, men det er hensigten er at gøre mere end det, fortæller hun:

- Selvom den trykte version har succes, så vil vi gerne være bedre på nettet og kunne tilbyde vores læsere noget mere der, da vi ved, at de også bruger den mulighed. Så det trykte og det digitale skal på sigt spille endnu mere sammen, slutter Karen Gahrn.

Udenrigsministeriets 'Udvikling' har skabt ny læserskare

Da Udenrigsministeriets blad "Udvikling" i 2012 vandt Anders Bording-prisen for visuel formidling, var det  et velfortjent resultat efter en relancering af bladets redaktionelle og grafiske udtryk i 2011. Nu læses bladet både af ulandsinteresserede og erhvervsfolk, og artiklerne har appel både til de humanistiske og økonomiske læsersegmenter.

Magasinet "Udvikling" har traditionelt set skrevet om Danidas arbejde og været et blad for dem, der interesserede sig for Danmarks udviklingsarbejde. Men med relanceringen af magasinet var ønsket også at få fat i andre end de typiske "ulandslæsere":

- Med relanceringen lykkedes det at samle nogle internationalt orienterede læsersegmenter, som normalt ikke bruger de samme medier. Udvikling læses nu ikke kun af det typiske ulands-segment, men også af det blå business-segment. De to grupperinger har langt hen ad vejen forskellige interesser, men magasinets redaktionelle kunststykke er at få dem til at samles om det samme stof - og læse både lokale reportager fra Danidaprojekter og artikler om økonomi, vækst og investering, Søren Schultz Jørgensen, ejer af bureauet Kontrabande, der hjalp med at udvikle det nye koncept for magasinet.

Det grafiske giver en unik læseroplevelse
Men det er ikke kun det redaktionelle indhold, der er blevet udviklet. Det grafiske design er sat i højsædet for bladet, og det er netop det, magasinet har vundet Anders Bording-prisen for:

- Rent visuelt har Udvikling et formsprog, som man ikke ser i nogen andre danske magasiner. Det er internationalt design, der leder tankerne hen på Time, Newsweek og National Geographic. Der er også kælet for designet helt ned i de små detaljer med vignetter, symboler, informationsgrafik – og en billedside, som mange magasinredaktører ville give deres højre arm for at komme i nærheden af, siger Søren Schultz Jørgensen.

Det redesignede magasin har også allerede bevist sit værd ud over den fornemme pris. I løbet af 2011 blev antallet af abonnementer fordoblet fra knap 6.000 til over 12.000, og artiklerne citeres jævnligt af DR, TV 2, Berlingske og Jyllands-Posten.

Tags: Kundekommunikation, Grafisk design, Magasin

Relateret indhold

De mest inspirerende aviser og blogs
Her får du forslag til tre aviser og fire blogs, der kan kan inspirere dig i dit arbejde med visuel formidling.
Læs mere
Derfor dur print stadig
I den digitale tidsalder kan det være nemt som kommunikatør at tro, at printmediet som blade og magasiner hører fortiden til. Men flere eksempler og eksperter inden for printkommunikation peger...
Læs mere
Det gode julekort
Årets julekort er et vigtigt kommunikationsværktøj og bør give sved på panden til alle i kommunikationsbranchen. Det gode julekort siger mere, end utallige kundemøder. Det dårlige giver buler...
Læs mere

Relaterede nyheder

Et godt jobopslag skal også skræmme folk væk
Jobannoncer i kommunikationsbranchen er ofte alt for dårlige, spilder både ansøgers og annoncørers tid og kan i sidste ende koste virksomheden mange tusinde kroner. Dårligt forarbejde, manglende...
Læs mere
Kreative studerende får priser og international anerkendelse
New York, Sao Paulo og Shanghai er nogle af de steder, danske Nicolai Smith har arbejdet, efter han blev færdig med sit studie i Kreativ Kommunikation på DMJX. Allerede i studietiden...
Læs mere
2014-kommunikation: Hastighedens år
Hvis der har været en overordnet tendens inden for kommunikation i 2014, så er det 'hastighed'. Kampen om opmærksomhed bliver i lige så høj grad vundet på øjebliksbeslutninger, som på god planlægning...
Læs mere