Nye sites skal fungere på mobil og iPad

Maersk.dk fremhæves af 1508s designschef, Rene Christoffer, som et site, der fungerer godt på både store og små skærme. Et andet godt eksempel er arkitekterne Dissing+Weitling. På linket nedenfor kan du finde andre sites, der skiller sig ud på forskellig vis.

Læs mere...

 
Digitalt
De 50 vigtigste hashtags
Få bedre overblik på Twitter med hashtags og lister
Twitterguide: Kom godt i gang som kommune eller organisation
Iben blev headhunted: En mulighed der kom dumpende
Guide: Sådan bruger du blogs til PR
Kommunikatør! Sådan bliver du headhunted
8 tips til succes i bureaubranchen
Sådan kommer du i gang med mobil livestream
ABC for whistleblowere
7 arbejdsprocesser, der får indhold i flow
Få bedre nyhedsbreve ved at begrave nyhedstrekanten
Sociale medier på arbejde
Vind de unges respekt med Snapchat
Måler du det rigtige på social medier?
5 trin til at finde de rette social-media KPI'er
5 nye ting du skal kunne i kommunikationsbranchen
Guide til professionel brug af LinkedIn
Tre professionelle måder at bruge Instagram på
Sådan kan NGO'er jagte det virtuelle bankende hjerte
10 råd når organisationen skal på Twitter
Træng igennem med autencitet og 10 procent bullshit
6 grunde til at professionalisere kommunikationen under rekruttering – og hvordan
5 tip til onlinesynlighed
Sådan får du succés med Yammer
Mobil-apps forbedrer intern kommunikation
Læg en slagplan hver måned for dit indhold på sociale medier
Mobiloptimering - skal, skal ikke?
Få hul igennem og undgå at blive lagt på køl
Sådan kommer du i medierne i agurketiden
5 gode råd, hvis du vil arbejde med QR-koder
Sådan skaber du buzz på blogs
Markedsfør din bog på nettet - og giv den succes
10 sandheder om sociale medier og kommunikation
Tre tips til madvideo, der fænger
'Augmented reality' - hvornår skal du i gang?
Er transmedia løsningen?
Inspiration til fem typer af websites
Sådan får du dit website til at spille
Grafik/Foto
Sådan samarbejder du bedst med freelancere
Fire grundregler, hvis din virksomhed skal på Instagram
Brug og misbrug af dig og dine billeder på Facebook
10 professionelle tips om madfotografering
Tegningen er den bedste til at skabe
Undgå designdøden. Hent inspiration her
Infografik: Meget mere end lagkager
Det gode julekort
Tale og skrift
Bliv en super-netværker på Folkemødet
Du skal have styr på dit kropssprog
Formidl fagstof, så det gibber i læserne
K-folk kæmper med redaktioners uskrevne regler
13 måder at være en træls kilde på
Bøgerne der ændrede deres syn på kommunikation
Kruseduller kan løfte din kommunikation
Er det tid til en kold tyrker fra smileys? :-)
Øv din præsentation. Du kan ikke være andet bekendt
Lær nyttig small talk
Præsentationer i verdensklasse
10 bankslogans til tjek
Sådan bliver din pressemeddelelse ignoreret
Strategisk
Den skarpeste rådgivning om løn og ansættelsesvilkår
10 skridt mod det stærke jobopslag
Fra privat til offentlig kommunikatør
13 tricks, hvis du ikke vil ansættes
3 måder at få job i kommunikationsbranchen
Sådan booster du lederens gode ry
Her er medieudviklingen vigtig for indholdsstrategien
Det gode julekort ll
10 gode råd: Sådan overlever dine historier
Newsjacking er speederen i bund
Fyr ordentligt
Måler du din presseindsats rigtigt?
7 veje til bedre PR for NGO'er
Hvad vil du ha? Hjernedøde fanboys eller konstruktive kritikere?
Brug storytelling som kommunikationsredskab i organisationen
Brug de uofficielle nyhedskriterier, når du laver pressemeddelelser
Fem ting kommunikatøren skal vide om Kina
Kommunikationsplanlægning á la diamant
Dit brand: Hvor, Hvornår og Hvordan?
Sådan får kommunen et (andet) brand
Møder: dræb dræbermøder med god kommunikation

Sådan får du dit website til at spille

Del:
Tre eksperter giver dig seks tips, der kan være værd at have i baghovedet, når du skal illustrere dit website – og har begrænset budget.

Af Thomas Brunstrøm (Tidligere bragt i Magasin K)

K-folk med webtjanser er ofte på en utaknemmelig opgave, når de skal illustrere deres sites og artikler. Visuelle indgange er et must, men skrabet budget og dårlig tid gør, at det hele ofte ender med et sælsomt miskmask af stockphotos af utroligt glade og tydeligvis meget amerikanske mennesker, cirkeldiagrammer fra Excel, hjemmelavede illustrationer og vaseline-på-linsen-portrætter af direktører i jakkesæt. Så er det selvfølgelig en mulighed at hyre et prisbelønnet designbureau og en håndfuld Magnum-fotografer og give dem ubegrænset tid og budget til at klare den lille sag, men mindre kan faktisk gøre det. I hvert fald ifølge de tre eksperter, Kommunikationen.dk har talt med.

Undvær billeder!

Billeder skal ikke bare være fyld og klaskes bevidstløst på, fordi man synes, der skal være nogen. Man kan sagtens nøjes med bogstaver. Lige nu er det lidt af en trend at finde specielle fonte og bruge dem stort,” siger Rasmus Michelsen, der er partner og art director hos Loft 37. René Christoffer, designchef hos 1508, er enig: “Man skal ikke være bange for at undvære billeder. Jeg bruger dem meget selektivt – der er jo billeder overalt, så i virkeligheden kan det skabe mere opmærksomhed at illustrere sit site med kæmpe citater, ikoner, speciel typografi og den slags.”

René Christoffer står bl.a. bag Kammeradvokatens website, der udmærker sig ved ikke at have et eneste billede på forsiden.

Gør det simpelt

Ligesom man ikke behøver at være bange for ikke at bruge billeder, skal man heller ikke frygte, at der ikke sker nok på et website.

De fleste overlæsser deres websites med masser af billeder, tweets, nyhedskarruseller osv. Man forsøger at kaste så meget som muligt op i hovedet på os, men  eyetrackundersøgelser viser, at læseren har behov for at reflektere over kommunikationen og leder efter luft til at hvile øjnene på. Det er bare ikke muligt mange steder,” siger Karen-Margrethe Österlin, der er uddannelsesleder for Interaktivt Design på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Brug store billeder

I aviser og magasiner er der et bestemt antal sider, der sætter en grænse for, hvor store billeder man kan tillade sig at bruge. Den begrænsning er der ikke på websites, og det kan man med fordel udnytte.

René Christoffer fortæller:

“Der er en trend i øjeblikket med store baggrundsbilleder, der er tunge i toppen og fader ud i bunden. Det ser godt ud både på skærme og på smartphones, og så behøver man ikke at  illustrere samtlige artikler og menuer på sit website. I det hele taget skal man tænke på, at alt hvad man laver, skal fungere både på stor skærm og på smartphone eller iPad.

Mærsks nye website og arkitekterne Dissing+Weitlings side er gode eksempler.

Direktører i jakkesæt

Det er usædvanligt populært, og helt overordnet er der heller ikke nødvendigvis noget galt i at vise billeder af glade direktører i jakkesæt. Forudsat at der er en idé med det.

Det kan sagtens være fint – hvis man har en kendt og højt profileret direktør, eller hvis man gerne vil sælge sin virksomhed på medarbejderne, kan det sagtens fungere,” siger Rasmus Michelsen, fra Loft 37, der bl.a. har lavet website for August Jørgensen Advokater. Sitet er fyldt med endog meget store billeder af smilende mænd i jakkesæt og højt prioriterede medarbejdercitater – men det er sket, netop fordi firmaet ønskede, at medarbejderne skulle være det primære omdrejningspunkt.

Karen-Margrethe Österlin supplerer: “Det kan sagtens være en god idé, men klassiske portrætbilleder fortæller ikke nogen historie. Man kan med fordel arbejde mere med subjektive billeder, der fortolker personen – som eksempelvis fotograf Per Morten Abrahamsen har været dygtig til. Hvis man for eksempel gerne vil vise, at direktøren er i øjenhøjde med sine medarbejdere, så fotografer ham dog sammen med dem.”

Overvej tegninger

“Det undrer mig, at der ikke er flere i Danmark, der bruger tegninger. Det er de meget bedre til i USA. Websites er meget stringent opbygget i linjer, kolonner og spalter, så en fritskrabet tegning kan både live op og give en pause – noget, øjet kan dvæle ved,” siger Karen-Margrethe Österlin og fremhæver Call mes website som et af de få eksempler:

Deres POW-kampagne er rigtig fin og distancerer Call me fra de andre telefonselskaber. Der er jo ikke nogen telefonselskaber, der har et unikt budskab, det handler jo altid om, at det er billigt – så skal man distancere sig på en anden måde, og det har Call me gjort.”

Stockphotos kan være okay Stockphotos udmærker sig først og fremmest ved at være en utroligt billig måde at illustrere websites på. Men de bør bruges behersket og med omtanke, mener eksperterne.

“Kognitivt kan man ikke skille ord og billede ad. Vi reagerer først på billeder og derefter på tekst, så teksten kan være nok så god, men den bliver ikke mere læst, hvis den er illustreret af et ligegyldigt vedhæng. En artikel om stress og ledelse med et klassisk stockphoto af en sort, en hvid og en gul mand, der står omkring en computer ved et højt bord, har ikke nogen autenticitet,” siger Karen-Margrethe Österlin.

Rasmus Michelsen er mindre skeptisk: “Jeg bruger tit stockphotos. Både Istockphoto og Dreamstime er gode og billige. Tricket er at give sig god til at lede, så man ikke ender med nogle, der ser meget amerikanske ud.” René Christoffer er ikke vild med stockphotos og opfordrer til at tænke mere ud af boksen: “I øjeblikket er vi ved at lave et site til Invia – det er et site om innovation i sygehusvæsnet henvendt til sygeplejersker og portører. I stedet for bureaubilleder af glade sygeplejersker foran smilende patienter er det meningen, at brugerne selv skal uploade billeder. Det er meget mere relevant, og den idé kan man sagtens overføre til alle mulige andre sites.”

Få mere inspiration her:

siteinspire.net
Søg på utallige emneord som ‘big background images’ eller ‘horizontal layout’, og se eksempler på sider, hvor det fungerer.

2010.designmeltdown.com
Fokus på trends inden for webdesign og med emneinddelte lister som ‘50 beautiful e-commerce sites’og ‘60 creative headers’.

minimalsites.com
Masser af eksempler på, at less is more.

patterntap.com
Masser af eksempler på, hvordan selv kedelige ting som søgefelter, knapper og log in-felter kan løses interessant

Tags: Illustration, Fotografi, Websites

Relateret indhold

10 professionelle tips om madfotografering
Hvis du har prøvet at tage billeder af mad, så ved du, at det ikke lige er så nemt at få det til at se smukt ud. Det er fordi, madfotografering faktisk er en højst specialiseret fotodisciplin...
Læs mere
Undgå designdøden. Hent inspiration her
Sidder du fast i dine designs? Forfalder du til trick, der virkede for dig for fem år siden? Vi har bygget en grafisk førstehjælpskasse med assistance fra tre prisvindende designere. Få inspiration...
Læs mere
Kunsten at få leverpostejen til at se lækker ud
I takt med gourmetbølgen er der rift om de gode madfotografer, der mestrer den svære kunst at få mad til at se både lækkert og tilgængeligt ud. Vi har mødt to af dem for at få svar på, hvad der...
Læs mere

Relaterede nyheder

Ny udstilling hylder fotografisk kommunikation
Medier er mere visuelle end nogensinde og kæmper om at fange modtagernes interesse i et kort øjeblik. I den strøm af indhold, brugerne møder i medielandskabet er spiller fotografiet en central...
Læs mere
Nichemedier skal overleve på forretningssans og deling
Nichemedierne på nettet pibler frem på, og mange af dem bugner af indhold i tårnhøj kvalitet. Men forretningssansen mangler ofte, og de mange medier kæmper desuden om læsernes opmærksomhed...
Læs mere
Målret dit indhold med ny viden om tablet-brug
Vidste du, at overskrifter er meget vigtigere end billeder, når vi vælger det, vi vil læse på vores tablet? Hvis ikke, så kan du læse om det og meget mere i en ny undersøgelse om tablet-brug...
Læs mere