Over DMM

Demi

Demi van Andel is geboren in 1993 Leeuwarden (Friesland). Op haar 7e is ze voor het eerst in aanraking gekomen met de viervoeters. De hobby om paarden te verzorgen, trainen en uit te brengen groeide als snel uit tot een dagelijkse job. Van haar hobby haar werk kunnen maken werd het doel voor de toekomst.

 

In 2009 won ze de M/Z competitie Land Leven Cup in Rijs (voorheen Indoor Friesland). Meerdere malen Fries Kampioen geworden in de klasse L2,M1,M2,Z1,Z2, vijfde en reservekampioen op de Nederlandse kampioenschappen.

 

Als gevolg van deze successen heeft ze na het behalen van haar Havo diploma in 2011 haar ORUN instructeur 2 gehaald. In 2012 heeft ze haar EHBO gehaald en vanaf 2012 is ze professioneel bezig met het lesgeven, beleren, trainen en uitbrengen van (dressuur)paarden. Op dit moment rijdt ze bij Stal Thea Dijkstra de friese paarden. Daarnaast heeft ze nog een parttime kantoorbaan als secretaresse. Om fysiek en mentaal fit te zijn is ze regelmatig aan de slag met ruiterfitness. Halverwege dit jaar zal ze beginnen aan de ECO-Coach opleiding in Sportstad te Heerenveen (olv Tjalling van der Berg).

Maxime

Maxime van Andel is de op één na oudste van de drie. Geboren in 1997 Leeuwarden (Friesland). Door haar zus Demi is ze ook aangestoken met het paardenvirus. Op haar 5e is ze begonnen te lessen op de Leeuwarder Manege, dat zich nu vestigt in Warga en bekend staat als WB Stables. Al gauw kwam ze erachter dat de springtak haar het beste ligt.

 

In 2009 werd ze reservekampioen van Friesland bij de pony’s in de klasse B springen. Later eenmaal overgegaan op de paarden is ze ,et haar paard VAFA Umara Fries Kampioen geworden in de klasse B springen.

 

Nu ik mijn paarden op WB Stables in Warga stal kan ze zich optimaal inzetten voor de springsport. Na het behalen van haar VMBO diploma is ze aan het werk gegaan bij Nathalie van der Mei in Makkinga, waar ze nu stalruiter is en wekelijks mee op concours gaat. Hiervoor heeft ze Wilfred Beerse geholpen met de springpaarden op WB Stables. Haar ambitie is om in de toekomst net zo goed te worden als Meredith Michaels Beerbaum. Het beleren, zadelmak maken en opleiden in de springsport is voor mij het mooiste wat er bestaat.

Myla

Myla van Andel is de jongste van de drie. Ze is geboren in 2005 Leeuwarden (Friesland). Op haar 2e jaar zat ze al voorop bij haar zussen op de paarden. Al gauw kwam de eerste A-welsh pony Fleurtje waar ze op begon te rijden.

 

Met haar eerste pony Fleurtje heeft ze veel prijzen gewonnen in de bixie. Toen ze groter werd kwam de palomino C-pony genaamd Popcorn. Springen is de grootste ambitie. Met verschillende pony’s, en zelfs paarden, rijdt ze zowel dressuur als springen. Samen met haar zussen, die haar regelmatig helpen met beide takken van sport, traint ze op zowel Hiddemastate als WB Stables.

 

Naast het pony rijden zit ze nog op de basisschool in groep 6. Ook heeft ze naast de paardensport een andere hobby, streetdance. Verder volgt ze verschillende clinics van zowel Ernesto Canseco, Sandra van den Outenaar en dressuurles van haar zus Demi. Haar doel voor de toekomst is om ooit Z springen bij de pony’s te worden.