portugal

Portugal är Europamästare!

Det tog 109 minuter innan finalen i EM 2016 kunde avgöras och det var Eder som blev matchhjälte genom sitt mål och tog Portugal till EM-guld.

Efter en ganska händelselös match på ordinarie tid så blev det mer fart mot slutet av matchen. ”Höjdpunkten” var när Ronaldo blev skadad (detta beskriver hur lite som egentligen …

Publicerad den: 0 kommentarer

Finaldags!

På söndag är det dags för final och då möter Portugal värdnationen Frankrike. Wales & Tyskland får dela på bronset då ingen bronsmatch spelas.

Är det Ronaldo eller skytteligaledaren Griezmann …

Publicerad den: 0 kommentarer
fotboll

Tack för denna gång Island

Islands äventyr för detta Europamästerskap fick ett abrupt slut i matchen mot Frankrike. Frankrikes segersiffror blev 5-2, varav 4-0 var efter 1:a halvlek (vilket är rekord i EM-slutspelssammanhang).

Tyvärr innebär …

Publicerad den: 0 kommentarer
bale

Wales överraskar och är i semifinal!

Wales besegrar, väldigt oväntat Belgien med 3-1. Allt pekade på att Belgien skulle vinna denna match, men det är alltså sensationellt Wales som går vinnande ur denna match.

Wales fick …

Publicerad den: 2 kommentarer
uefa

Kvartsfinaldags!

Ikväll är det dags för den första kvartsfinalen och det är mellan Portugal och Polen. I den matchen är det Portugal som är favoriter (enligt Spelbolagen), men med tanke på …

Publicerad den: 0 kommentarer

Fotbolls-EM 2016 i Frankrike

Välkommen till Fotbolls-EM 2016!
28 maj 2010 bestämdes det att Frankrike skulle vara värdland för Europamästerskapet i fotboll 2016. Det är tredje gången som Frankrike arrangerar EM. Tidigare år har varit 1960 och 1984. Både Sverige och Norge ansökte om att få bli värdland men drog sedan tillbaka sina ansökningar då de kände att de inte hade de rätta ekonomiska förmånerna. Det slutade med att det stod mellan Frankrike, Italien och Turkiet.

I Frankrike kommer följande arenor att användas i EM:
Stade de France – Saint Denis
Stade Vélodrome – Marseille
Stade des Lumiéres – Lyon
Parc des Princes – Paris
Grand Stade Lille Métropole – Villeneuve-d’Ascq
Stade Félix Bollaert – Lens
Stade Bordeaux-Atlantique – Bordeaux
Stade Geoffroy – Guichard – Saint-Étienne
Stadium Municipal – Toulouse
Stade Marcel Picot – Nancy
Allianz Riviera – Nice

Är du intresserad av att uttrycka din åsikt i en krönika, skriva om de senaste EM-nyheterna eller ge din analys på kvalmatchen som precis spelades? Mejla i så fall till info@vm-fotboll.se och berätta varför du vill rapportera på Sveriges största EM 2016-sajt!

FLER NYHETER

lagerbäck

Grattis Island & Lagerbäck!

Island har uppnått sin största fotbollsframgång någonsin när dem besegrade England med 2-1 i åttondelsfinalen och därmed kvalificerade sig till kvartsfinalen.

När England fick sin straff efter någon spelad minut …

Publicerad den: 3 kommentarer
zlatan1

Tack för denna gång Sverige

Efter 0-1 förlusten mot Belgien så är det slut på Sveriges spel i detta EM.

Förutom att Sverige inte går vidare så förlorar vi även landslagsspelare som haft en stor …

Publicerad den: 3 kommentarer
rtfoi

Imorgon vankas ödesmatchen

Imorgon, på onsdag, spelar Sverige sin sista gruppmatch och där ställs dem mot Belgien. Belgien, som på pappret, ska ha EM:s bästa trupp.

Det är mycket statistik som talar emot …

Publicerad den: 0 kommentarer
isaksson

0 skott på mål – och en kalldusch

Sverige gjorde en betydligt bättre match mot Italien än mot Irland. Det räckte dock inte efter ett Italienskt segermål i 88:e minuten. Ytterligare än match för Sverige utan skot på …

Publicerad den: 4 kommentarer
guidetti

Sverige – Italien, inget att förlora?

Efter att ha spenderat några dagar på plats i Frankrike, där jag upplevt fantastiska fans och stämning är jag nu hemma igen för att hemifrån reflektera och följa detta mästerskap.…

Publicerad den: 2 kommentarer