article
1.6247189
ARNHEM - Vitesse is uit de startblokken geschoten in de eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser rekende vanavond in 20 dodelijke minuten voor rust hardhandig af met Willem II: 1-4.

Reageer
    • Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel (l) in duel met Willem II speler Freek Heerkens (r)
      Titel
      Fotograaf
    ARNHEM - Vitesse is uit de startblokken geschoten in de eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser rekende vanavond in 20 dodelijke minuten voor rust hardhandig af met Willem II: 1-4.

Slechts twintig minuten had Ricky van Wolfswinkel bij zijn officiële rentree nodig om zijn eerste doelpunt voor Vitesse te laten noteren. De nieuwe aanvalsleider legde een dieptepass klaar voor Marvelous Nakamba en schoot even later onberispelijk en tegendraads raak toen zijn Afrikaanse teamgenoot hem subtiel de diepte in stuurde: 0-1.

Treffer
    Die openingstreffer kwam voor Vitesse op een perfect moment in het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen. De Arnhemmers hadden tot dan toe de handen vol gehad aan Willem II, dat via spits Fran Sol al een levensgrote kans op een voorsprong miste. Vitesse bouwde vertrouwen op uit de eerste goal en was in de twintig minuten die volgden dodelijk effectief tegen de aangeslagen Tilburgers. Vooral Kostas Lamprou leek de kluts kwijt. Een rollertje van Valeri Qazaishvili werd onderweg getoucheerd, waarna de doelman met een gruwelijke fout een groot aandeel had in de 0-2.

Alert
    Het verschil werd in drie minuten verdubbeld door Nathan. De Braziliaan, die de geblesseerde Navarone Foor verving, reageerde twee keer alert voor het doel van Willem II. Eerst gleed hij de 0-3 binnen na een schitterende actie en een schot op de paal van de 16-jarige Mitchell van Bergen en vijf minuten voor rust gaf Nathan het laatste zetje bij een voorzet van Kelvin Leerdam: 0-4.

Koppositie
    De laatste keer dat Vitesse in een uitwedstrijd in de eredivisie voor rust vier maal trefzeker was, was in het jaar 2000 tegen Fortuna Sittard. Toen werd het 1-7. Op bezoek bij Willem II stokte de productie van Vitesse in de tweede helft. Sol tekende tien minuten na rust met een rake kopbal nog voor de 1-4. Het laatste woord was aan Vitesse-doelman Eloy Room, die met een prachtige reflex op een kopstoot van Freek Heerkens Vitesse aan de koppositie hielp.

Opstelling Willem II: Lamprou; Heerkens, Wuytens, Peters, Koppers; Ojo, Haye (46. Joppen), Falkenburg (85. Ogbeche); Calcan, Sol, Andrade (80. Abubakar).

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota (73. Kruiswijk); Nakamba, Baker, Qazaishvili; Van Bergen (81. Koryan), Van Wolfswinkel, Nathan (62. Zhang).

Willem II 1-4 Vitesse

21. Van Wolfswinkel 0-1, 30. Qazaishvili 0-2, 37. Nathan 0-3, 39. Nathan 0-4, 54. Sol 1-4.

Gele kaarten: Baker (Vitesse)
    Scheidsrechter: Lindhout
    Toeschouwers: 11.250