Tor Ole Skullerud ny Godset-trener

Tor Ole Skullerud (45) er ansatt som ny hovedtrener i Strømsgodset. Han har signert kontrakt ut 2018-sesongen.

Tor Ole Skullerud og Jostein Flo

Godset Media

Torsdag i forrige uke valgte Bjørn Petter Ingebretsen å trekke seg som Godset-trener av helsemessige årsaker. Etter at BP varslet klubben om sin beslutning, tok sportssjef Jostein Flo kontakt med Tor Ole Skullerud med spørsmål om han var interessert i jobben.

Etter noen dager med konstruktive samtaler ble avtalen signert på SIF-huset tirsdag morgen.

Tor Ole møtte deretter trenerteamet og spillergruppa på Marienlyst, og han leder sin første Godset-trening i dag klokken 12.15. 45-åringens første kamp som ny Strømsgodset-trener blir søndagens bortekamp mot Sogndal.

- Strømsgodset er en fantastisk fotballklubb og Marienlyst er en arena som jeg alltid har hatt stor glede av å komme til – både som trener og tilskuer, sier Tor Ole Skullerud.

- Atmosfæren og sjela i Godset er helt spesiell, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med klubben, trenerne og ikke minst spillerne. Det er allerede et solid fundament i Godset, og jeg har stor tro på at vi kan få til gode ting sammen her, fortsetter Tor Ole.

Passer Godset-profilen

Sportssjef Jostein Flo har de siste dagene jobbet intenst med å få på plass en avtale, og han er strålende fornøyd med at de kom i mål så raskt.

- Tor Ole er den beste mannen til å erstatte Bjørn Petter, slik at vi kan videreføre og videreutvikle det gode arbeidet som er gjort over mange år. Vi ser frem til et langsiktig samarbeid som kommer til å styrke Strømsgodset som toppklubb, sier sportssjef Jostein Flo.

Kongsvinger-karen var klubbens soleklare førstevalg som ny hovedtrener. Han passer Strømsgodsets profil på flere områder. Både som fotballtrener, spillerutvikler og menneske.

- Tor Ole er først og fremst en fagmann med stor integritet, og med en sterk motivasjon til å bli bedre. Han liker å jobbe med unge spillere og han er en svært dyktig lagbygger. Han har gode resultater å vise til flere steder, og har etter hvert opparbeidet seg bred erfaring og kompetanse, sier sportssjefen.

- Tor Ole har klare tanker om hvordan han skal gjøre laget bedre på kort og lang sikt, og hans fotballfilosofi og spillestil samsvarer veldig med hvordan vi ønsker at Godset skal fremstå. I Molde ledet han et angrepsvillig lag som spilte hurtig i lengderetningen med masse bevegelser, og det var rett og slett en fryd å se på i gullsesongen. Jeg er trygg på at Strømsgodset blir et lag som begeistrer under Tor Oles ledelse, forteller Jostein Flo.

Poengrekord i Molde

Tor Ole Skullerud har i mange år jobbet med aldersbestemte landslag. I 2013 ledet han Norge til en imponerende bronsemedalje i U21-EM i Israel. På det laget spilte blant annet Marcus Pedersen.

Etter suksessen med U21-landslaget ble Tor Ole hentet til Molde som erstatter for Ole Gunnar Solskjær. I sin første sesong ledet han Molde til The Double. Ikke nok med det, Molde satte poengrekord i Tippeligaen – og Tor Ole ble tildelt Gullballen som årets trener i norsk fotball.

Tor Ole har også erfaring som førstelagstrener i Vålerenga fra tiden Martin Andresen var manager i Oslo-klubben, samt hovedtrener i Bærum og Ullern. Den siste tiden har 45-åringen jobbet som fotballekspert for Discovery.

Strømsgodset ønsker Tor Ole Skullerud velkommen til klubben!

Blåbloggerne 16 Brekke
Siste nytt
Skullerud på Ullevaal?
Ja, klart vi skal, skriver Per-Jan Brekke i ukens Blåblogg.
Tokmac Nguen
Siste nytt
Troppen mot Sogndal
Tor Ole Skullerud og trenerteamet har plukket ut 18-mannstroppen til søndagens kamp mot S...
Tor Ole Skullerud
Siste nytt
- Spillerne har respondert fantastisk
Hør hva Tor Ole Skullerud sier om treningsuka og søndagens bortekamp mot Sogndal.
Ole Tobias Mehn Andersen og Simon Fordham
Siste nytt
Simon talte på Stortinget
I går gikk Gatelagets kaptein Simon Fordham opp på talerstolen i Stortinget.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Kamper

Se alle

Skullerud på Ullevaal?

Troppen mot Sogndal

- Spillerne har respondert fantastisk

Simon talte på Stortinget

Tokmac tilbake i full trening

Semifinalen: 6300 solgte billetter

Mest lest
Klar for å møte Brann
David ser frem til å møte Brann igjen, ...
Martin Ødegaard inn i U21-troppen
Martin Ødegaard kommer inn i U21-landsl...
Så ble han historisk
Stians kommentarer til lørdagens k...
På vei tilbake
Vår nye mann i trenerteamet

Partnere

Generalsponsor