Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Paneli

Paneli

Paneli
Predsjednički izbori 2014.: „Dva kandidata i možda još jedan“

Predsjednički izbori 2014.: „Dva kandidata i možda još jedan“

U Hrvatskoj se gotovo svake godine održavaju neki izbori, pa tako i 2014. godina nije nikakva iznimka. Nakon lokalnih 2013. godine, u ovoj će godini Hrvati po šesti put birati predsjednika države. Ivo Josipović pobijedio je 2010. godine Milana Bandića u drugom krugu izbora koji su bili neizvjesni do samog kraja. Uloviti drugi mandat uvijek je zahtjevniji posao nego pobijediti prvi put, a Ivi Josipoviću izazov je tim veći što istraživanja rejtinga pokazuju dostižnu razliku između njega i HDZ-ove kandidatkinje koja prema svim procjenama može ostvariti ozbiljan rezultat.

Detalji

BalCannes voice of the creatives: Pitchomania powered by Media Marketing

Sasvim je prirodnim da su za temu prve godine odabrali pitcheve i tako kreirali temu PITCHOMANIA. Najčešće 'žrtve' loše raspisanih pitcheva (nepotpuni i loše koncipirani brifovi, kratki rokovi, pozivanje velikog broja agencija, odustajanje od već raspisanih i provedenih pitcheva, nerijetko uzimanje ideje od jedne agencije i prebacivanje realizacije u drugu agenciju, neplaćanje nadoknade za kreativu itd.) su kreativci. Bit će zanimljivo čuti što oni misle o sve tome.

Detalji

Zaustavite Reuters!

Zaustavite Reuters!

Regionalni eter prepun je bića nalik na bumbare - to su komercijalne i javne televizije, te news kanali, koji bi prema svim zakonima fizike trebali pasti na zemlju, ali se ipak drže u zraku, odnosno, na kabelima... Nacionalna tržišta su mala i sve siromašnija. Regionalno tržište nije toliko malo, koliko je siromašno i nepovezano. Gledatelje iz Zagreba nimalo ne zanima što se događa u Sarajevu i Beogradu, a vjerojatno važi i obrnuto. Pa ipak, većina postojećih televizija radi nesmetano, na nove natječaje javljaju se novi potencijalni koncesionari - kojima upozorenja o "plitkom bazenu" nimalo ne smetaju - a uz Al Jazzeru uskoro kreće i nova regionalna tv mreža, N1, popularno zvana "balkanski CNN"... 

Detalji

Veliko restrukturiranje hrvatskog biznisa

Veliko restrukturiranje hrvatskog biznisa

Godina 2014. je godina koju ćemo pamtiti po mnogim promjenama unutar ključnih hrvatskih tvrtki. Dugogodišnji menadžeri prepustili su mjesta novim kadrovima koji sve snažnije ulaze u restrukturiranje svojih kompanija. Sam proces restrukturiranje zahtjeva efikasniji pristup organizaciji i poslovanju koji često rezultira centralizacijom resursa i/ili znanja, a to je vrlo često izvan Hrvatske. Kritičari tvrde da smo u nepovratnom procesu filijalizacije Hrvatske, gdje će se stvaranje novih vrijednosti premjestiti iz države, koja će zapravo samo prodavati svoje, ne baš značajno tržište. 

Detalji

The Perfect Pitch to Pitch Perfect

The Perfect Pitch to Pitch Perfect

Pitch ili Pitchvajz? 

Što je dobro, a što ne u pitchu? Zašto ih treba raditi, a zašto izbjegavati? Mrze li samo agencije pitcheve ili razloga za mržnju imaju i oglašivači? Je li besplatan pitch zaista – besplatan?

Detalji

sLOVEnia IS ON AIR

sLOVEnia IS ON AIR

"Mrzim loše oglase koji prekidaju dobre filmove ... Mrzim loše tagove koji prekidaju dobru glazbu. Dobro došli na panel pun ljubavi." @tinelugaric 

"Hejteri vole hejtati ono što radimo, publika voli ignorirati ono što stvaramo, a mi volimo za sve to okriviti klijenta. Pričajmo o ljubavi." @dragomlakar

Detalji

Pogled preko plota

Pogled preko plota

Pogled preko plota je format koji predstavlja pregled medijske scene svih tržišta regije. Uveden je prije 2 godine jer smo shvatili da iako poznajemo brandove ne znamo sto se stvarno događa.

Detalji

Moć humora

Moć humora

Humor je u Velikoj Britaniji ne samo dio culture, već i veliki business koji je strateški razvijan. U regiji imamo nekoliko primjera pojedinaca i kolektiva koji razvijaju humor: News bar, Njuz.net, Tin Vodopivec, London Calling Comedy Club.. 

Detalji

One on One - Željko Mitrović

One on One - Željko Mitrović

Prvi put je Željko Mitrović pristao biti sudionik jednog ovakvog razgovora gdje će se otvoreno razgovarati o Pinku, najvećoj medijskoj operaciji u regiji, koja je u vlasništvu lokalnog čovjeka.

 

Detalji

Što je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj?

Što je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj?

Dugogodišnji novinari i urednici razgovarati će o stanju profesije, o tome u kakvo novinarstvo su vjerovali, koji su ključni uzroci propadanja profesije, kako otkloniti probleme,  što može učiniti pojedinac novinar/urednik, kakvo će novinarstvo preživjeti …i može li preživjeti uopće.

Kraljevstvo za content

Kraljevstvo za content

Iskustvo nas uči da bez ozbiljnog ulaganja u produkciju dramskih sadržaja, kako u realizaciju tako i u kvalitetan tekst, nemamo što tražiti na međunarodnim tržištima, koja su s druge strane u nezapamćenom rastu i u sve većoj potrazi za kvalitetnim sadržajem. Nove platforme, IPTV, VoD i internetska distribucija, ovu su "glad" dodatno potaknule.

Detalji

Ali i to nije sve!

Ali i to nije sve!

Sve više tvrtki u Hrvatskoj i regiji usudilo se ući u područja u kojima se tradicionalno nisu nalazili. Barijere između raznih kategorija sve su niže i kompanije pokušavaju iskoristiti svoje velike baze korisnika, pristup tržištu ili druge prednosti kako bi zakoračile u nova područja.

Detalji

Should I Stay or Should I Go?

Should I Stay or Should I Go?

Nedavno je jedan članak u medijima izazvao dosta polemike. Teza koja proizlazi iz članka je da svatko tko želi uspjeti u karijeri i ostvariti uspjeh, mora otići iz Hrvatske. Hrvatska je, prema autoru, mjesto koje ne dopušta uspjeh. Je li to doista tako? 

Detalji

ZAŠTO FINANCIRAMO STARTUPOVE?

ZAŠTO FINANCIRAMO STARTUPOVE?

Startup je postao jedan od najčešćih pojmova u biznisu danas. Na stotine, pa čak i na tisuće lokacija, niču tehnološki parkovi, coworking prostori, akceleratori koji se nadaju ponoviti bar djelić uspjeha Silicon Valleyja. 

Detalji