Skip Global Navigation to Main Content
Skip Breadcrumb Navigation
 • Presidenti Obama takohet me kancelaren gjermane Angela Merkel në Hanover, Gjermani. (Foto nga: Pool/Getty Images)

  Ardhmëria e marrëdhënieve transatlantike

  Jemi më të fuqishëm kur punojmë bashkë: Opinion nga presidenti Obama dhe kancelarja Merkel ...

 • Të rinjtë duke ndjekur shpalljen e rezultateve zgjedhore.

  Аmbasada organizon mëngjes për zgjedhjet në SHBA

  Në mëngjesin e 9 nëntorit, Ambasada e SHBA-së në Shkup organizoi mëngjes zgjedhor në hotelin Aleksandar Pallas me rastin e Zgjedhjeve Presidenciale 2016. Më tepër se 300 të ftuar iu bashkangjitën ambasadorit Baily dhe personelit të Ambasadës së SHBA për të ndjekur shpalljen e rezultateve. Ambasdori Baily foli për zgjedhjet e këtij viti, si dhe për rëndësinë e shfrytëzimit të të drejtës së votës dhe të qenurit votues i informuar.

  Gjithashtu:  Foto
 • Në natën e zgjedhjeve në vitin 2008, punëtorët në Rockefeller Center në Njujork kthejnë Nebraskën në të kuqe për të treguar që shteti ka votuar për kandidatin republican për president. (© Fotografi e AP)

  Ja çfarë të shihni në natën e zgjedhjeve

  7 nëntor – Shumë amerikanë do të jenë të ngjitur para televizorëve ditën e martë për të parë drejtpërdrejtë shpalljen e rezultateve zgjedhore. Mëso më tepër për mënyrën si funksionon sistemi zgjedhor dhe mëso sa vota ka secila prej shteteve. …

  Gjithashtu:  Video
 • Gjeneral nënkolonel Ben Hodges, Ushtria e SHBA në Evropë.

  Komandant Hodges viziton Maqedoninë

  Gjenerali Hodges: “Gazetarë profesionistë, roli që luani në një shoqëri demokratike është thelbësor, është pjesë e rëndësishme e qenies tonë, andaj jam mirënjohës që më është dhënë mundësia të flas para mediave këtu. Kam tre porosi…”

Lajme nga Ambasada

 • Shkëmbim arsimor

  Qeveria e SHBA sponsoron një numër programesh akademike, profesionale dhe kulturore për të rinj, studentë, arsimtarë, profesionistë, artistë, sportistë dhe liderë të ardhshëm në Republikën e Maqedonisë. ...

Titujt kryesorë

 • Një vëzhgues amerikan i zgjedhjeve vëzhgon votimin në Republikën Demokratike të Kongos në vitin 2011. SHBA gjithashtu fton vëzhgues në zgjedhjet e saj. (© Getty Images/Phil Moore)
  Edhe në SHBA vëzhgues ndërkombëtar të zgjedhjeve

  Për zgjedhjet presidenciale 2016 të 8 nëntorit, 120 parlamentarë nga shtete të ndryshme do të vëzhgojnë vendvotimet në 12 shtete të SHBA. Vëzhguesve do t’u ofrohet ndihmë e madhe, thotë drejtori për komunikim i OSBE-së, Nat Parry. ... 

 • Më 24 tetor 2016, në Shtëpinë e Bardhë në Uashington, sekretari i shtetit John Kerry dëgjon ambasadoren për monitorim dhe luftë kundër tregtisë me njerëz, njëherësh edhe këshilltare e lartë e sekretarit të shtetit, Susan Coppedge teksa ajo nderon individë nga e mbarë bota të shquar në luftën kundër tregtisë me njerëz. Ngjarja u zhvillua në kuadër të Takimit Vjetor të Grupit të Punës, të emëruar nga presidenti, e që ka për detyrë ndjekjen dhe luftën kundër tregtisë me njerëz. (Fotografi e Stejt Departamentit)
  Lufta kundër tregtisë me njerëz

  Sekretari i shtetit Kerry (24 tetor): "Është edhe në interesin tonë strategjik të sigurohemi që kjo betejë është prioritet i politikës sonë të jashtme. ... Është sulm ndaj të drejtave të njeriut dhe ... kërcënim për stabilitetin global."  more. »

 • Më 10 tetor 2016, sekretari i shtetit Kerry flet për politikën e internetit në konferencën “Rrethi i virtytshëm,” që u mbajt në hotelin Rosewood Sandhill në Menlo Park, Kaliforni. (Fotografi e Stejt Departamentit)
  Ndërtojmë bazë njohurish për kohën digjitale

  Duke iu përgjigjur pyetjeve në konferencën me titull “Rrethi i virtytshëm,” e Shoqatës së Internetit që u mbajt javën e kaluar, sekretari i shtetit Kerry prezantoi përpjekjet e Stejt Departamentit për të bërë prioritet çështjet në lidhje me ekonominë globale digjitale, për të reflektuar rëndësinë në rritje të këtyre çështjeve në aspektin ekonomik dhe në politikën e jashtme. ... 

 • Tituj të tjerë ...

   

"Vizitoni Amerikën: Është më e lehtë se sa mendoni!"

<br/> Your browser does not support embed tag.<br/>
 • Këshilli rinor-logo
  Këshilli rinor Këshilli rinor i Ambasadës së SHBA në Shkup. Mëso më tepër...

Ambasador

Na ndiqni në Twitter

Në fokus

<br/> Your browser does not support embed tag.<br/>

Vizitoni USAID Maqedoni

 • USAID - logo

  Që nga viti 1993, populli amerikan ka investuar rreth 500 milionë dollarë amerikanë në Maqedoni përmes USAID-it. USAID është duke implementuar projekte me ...more.

PDF LEXUES

 • PDF LEXUES
  Verzion falas

  Të gjitha dokumentet në këtë faqe janë në PDF format. Për t’i hapur ato, në kompjuterin tuaj duhet të keni të instaluar PDF lexuesin. Verzionin falas të programit mund ta shkarkoni duke klikuar në linkun e dhënë më lartë.