Skip Global Navigation to Main Content
Skip Breadcrumb Navigation
 • Fjala e Ambasadorit për Reformën në Drejtësi

  Fjala e Ambasadorit për Reformën në Drejtësi

  Është përsëri koha t'u kërkohet shqiptarëve kurajo dhe besim për të bërë atë që është e drejtë. Koha për të vendosur është tani. Miratojeni këtë reformë!

 • Deklaratë e Ambasadës së SHBA (30 qershor 2016)

  Deklaratë e Ambasadës së SHBA (30 qershor 2016)

  Shtetet e Bashkuara vlerësojnë bashkëpunimin e ngushtë me Qeverinë e Shqipërisë, shoqërinë civile dhe posaçërisht Koordinatoren Kombëtare Anti-Trafikim Elona Gjebrea për synimin tonë të përbashkët të luftës kundër fenomenit global të trafikimit të qenieve njerëzore.

 • Nxënësit nga Pogradeci Njihen me Amerikën

  Nxënësit nga Pogradeci Njihen me Amerikën

  Më 15 qershor, nxënës nga shkolla e mesme “Gjergj Pekmezi” në Pogradec vizituan Ambasadën Amerikane për programin Njihu me Amerikën.

  Gjithashtu:  Foto
 • Deklaratë e Ambasadës së SHBA (14 qershor 2016)

  Deklaratë e Ambasadës së SHBA (14 qershor 2016)

  Shtetet e Bashkuara mirëpresin miratimin e projekt-amendamenteve kushtetuese nga Komisioni i Posaçëm për Reformën në Drejtësi i Parlamentit të Shqipërisë. Ky është një hap i rëndësishëm për të shtruar rrugën e miratimit të plotë të një reforme të thellë dhe domethënëse të sistemit të drejtësisë të Shqipërisë.

 • Fjalimi i Presidentit Barack Obama mbi Vrasjen Masive në Orlando (12 qershor, 2016)

  Fjalimi i Presidentit mbi Vrasjen Masive në Orlando

  Sot, si amerikanë, ne vajtojmë vrasjen brutale - një masakër e tmerrshme – të shumë njerëzve të pafajshëm. Ne lutemi për familjarët e tyre, të cilët kërkojnë përgjigje me zemra të thyera.

  Gjithashtu:  Video
 • Prezantimi i Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit

  Prezantimi i Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit

  Një nga arsyet pse më intereson kaq shumë korrupsioni dhe reforma në drejtësi është historia që kam dëgjuar për një grua shqiptare dhe se si një gjyqtar i korruptuar e privoi nga fëmijët e saj. Ajo ishte martuar me një burrë që e kishte rrahur për shumë vite. Kur shkoi në sistemin gjyqësor shqiptar për të kërkuar drejtësi, gjeti më shumë vuajtje.

 • Fjala e Ambasadorit Gjatë Ceremonisë së Betimit të Vullnetarëve të Korpusit të Paqes

  Ceremonia e Betimit të Vullnetarëve të Paqes

  Kur them vullnetarë të vjetër të Korpusit të Paqes, më kujton se sa shumë vite kanë kaluar që kur isha në vendin tuaj e prisja që të bëja betimin me Ambasadorin tim. Të jesh në Korpusin e Paqes ngjan pak sikur bie në dashuri për herë të parë -- është emocionuese, turbulluese, jetëndryshuese dhe paksa frikësuese.

Lajmet e Fundit

Revista Elektronike SHBA

 • Të drejtat LGBT sot në Amerikë

  Në Shtetet e Bashkuara, të drejtat LGBT janë një proces në zhvillim. Mendime të reja po sjellin ndryshim. Shtetet po ligjërojnë martesat midis personave të së njëjtës gjini. 

 • Festojmë Arritjet e Grave

  Si në shpërfilljen ndaj stereotipeve apo në mbijetesën ndaj një sëmundje të rëndë, gratë në të gjithë botën i kanë tejkaluar pritshmëritë dhe kanë treguar kurajo të madhe. 

 • Qëllime! Ushqim! Stërvitje!

  Shëndeti përfshin më shumë sesa një regjim të mirë ushqimor dhe stërvitje. Çdo gjë, që nga biçikletat tek bukuria luan një rol.  

 • Guida në Sistemin Arsimor të Lartë Amerikan

  Rruga drejt një diplome amerikane është plot zgjedhje. Merrni vendime të zgjuara. 

Ky është vetëm fillimi

Emergjencë Për Qytetarët Amerikanë

 • Telefon
  +355-(0)-4224-7285

  Përfshin: Viktimat e Krimit, Arrestim/Burgim, Vdekje, Rrëmbim Fëmije nga Prindi, Sëmundje Serioze për Jetën, Humbje e Pasaportës të një qytetari Amerikan.  Vini re se ky numër nuk mund të përdoret për pyetje apo ankesa mbi vizat.  Pyetjet mbi vizat adresohen në faqen tonë të internetit “Unë Kërkoj Informacion Rreth”.