Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

Objave za medije

Objave za medije

Završen 7. Weekend Media Festival: veći i brojniji nego ikada

Sedmi Weekend Media Festival završen je sinoć u Rovinju velikim koncertom Psihomodo Popa. U tri dana Weekend je na predavanjima, panelima, prezentacijama, radionicama i partyjima okupio oko 4000 posjetitelja iz 12 zemalja regije, Europe i svijeta. Raspravljalo se o poslovnim i medijskim temama, predstavljen je niz novih projekata, a predavači iz inozemstva prezentirali su najnovije trendove u komunikacijama.

Weekend je ponovno okupio cijelu regionalnu komunikacijsku industriju na jednom mjestu, proširio svoj doseg i na druge poslovne sektore te značajno produžio turističku sezonu u Rovinju.

Bio je ovo po svim kriterijima najveći, najbrojniji i najuzbudljiviji Weekend do sada. Hvala svima koji su došli u Rovinj i još jednom učinili Weekend najvećim okupljanjem komunikacijske industrije u regiji. Naša je obveza da do sljedeće godine budemo još bolji i na tome počinjemo raditi već od sutra. Vidimo se ponovno u Rovinju u rujnu 2015.“, poručio je direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

Uvođenje dodatne dvorane za radionice na ovom se Weekendu pokazalo kao pun pogodak. „Radionice su bilo iznimno posjećene, vjerujem da su mnogi iz Rovinja otišli s vrlo konkretnim znanjima koja mogu odmah upotrijebiti u svom poslovanju. Sva dobra iskustva iz ove godine prenijet ćemo u sljedeću, a možete računati i na nešto novo, jer Weekend je festival stalnih inovacija“, rekao je direktor programa Nikola Vrdoljak.

Sve rekorde ove su godine oborile revija reklamnih agencija BalCannes i nagrada SoMo Borac. Za BalCannes, marketinški događaj godine u regiji, prijavilo se čak 147 projekata, od kojih je u Rovinju prikazano 25 najboljih. Za SoMo Borac je stiglo 135 prijava, među kojima je stručni ocjenjivački sud odabrao dobitnike nagrada u 8 kategorija.

 

Među 4000 posjetitelja 7. Weekend Media Festivala bilo je i preko 300 studenata iz cijele regije. Akreditirano je više od 500 novinara iz regije, ali i iz ostalih europskih zemalja. U programu je sudjelovalo više od 130 komunikacijskih stručnjaka, koji su u dva dana u pet dvorana održali gotovo pedeset predavanja, panela, prezentacija i radionica.


Sve je spremno za 7. Weekend Media Festival: cijela regija na putu prema Rovinju

 

Rovinj, 17. rujna 2014. – U Rovinju je sve spremno za početak 7. Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog okupljanja komunikacijske industrije, ali sve više i drugih poslovnih sektora. Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u pet dvorana stare Tvornice duhana u sljedeća tri dana održat će se pedesetak predavanja, panela, prezentacija i radionica. U večernjem i noćnom programu sudionike Weekenda čekaju atraktivni nastupi vodećih regionalnih DJ-a, Psihomodo Popa i The Frajli.

Razloga za dolazak u Rovinj u trećem vikendu rujna svake je godine sve više, ističe direktor festivala Tomo Ricov. „Stalno uvodimo novitete, pa tako ove godine imamo dodatnu dvoranu rezerviranu samo za radionice, jer želimo da ljudi odu iz Rovinja s vrlo praktičnim znanjima. Na panelima postavljamo i neka teška pitanja, ali potom navečer nudimo vrhunsku zabavu i opuštanje. Najveći nam je izazov da ostanemo zanimljivi i relevantni. Sudeći po interesu i prijavama, mislim da smo u tome uspjeli.

Program Weekenda nudi bogat izbor događaja koji se odvijaju u pet dvorana paralelno. Na sve njih je, naravno, nemoguće stići, ali širina ponude, poručuje direktor programa Nikola Vrdoljak, jedna je od najvećih prednosti Weekenda. „Svaki naš posjetitelj može posložiti svoju verziju Weekenda i ponijeti iz Rovinja svoj osobni doživljaj i znanja koja su mu potrebna. Panela i predavanja koja želim preporučiti je mnogo, vjerujem da imamo stvarno zanimljiv program i da će svi koji dolaze u Rovinj i uživati i nešto naučiti.

Adris grupa od samog je početka glavni partner Weekend Media Festivala. „Ovaj je festival uistinu prekrasna priča koja spaja kreativnost i sjajne potencijale Rovinja, na najbolji način pokazujući što znači turističkim potencijalima grada dati prepoznatljivi sadržaj. Sretni smo što možemo pridonijeti i ovom događaju“, ističe direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić.

 Interes za 7. Weekend Media Festival nadmašuje prethodne godine, pa su smještajni kapaciteti u Rovinju gotovo posve popunjeni. Sve rekorde ove su godine oborile i revija reklamnih agencija BalCannes i nagrada SoMo Borac.  Za BalCannes, marketinški događaj godine u regiji, prijavilo se čak 147 projekata (65 više nego lani), a za SoMo Borac je stiglo 135 prijava, 35 više nego prošle godine.

Na 7. Weekend Media Festivalu očekuje se više od 4000 sudionika, među kojima preko 500 akreditiranih novinara, više od 130 predavača, panelista i voditelja radionica te više od 300 studenata iz cijele regije.

Weekend Media Festival: Rekordnih 135 prijava za SoMo Borac

Zagreb, 15. rujna 2014. - SoMo Borac je okupljalište digitalnih profesionalaca na Weekend Media Festivalu na kojem se nagrađuju najbolji radovi iz društvenomrežnih, odnosno mobilnih kategorija. U žiriju (http://somoborac.com/ziri/) koji je ocjenjivao radove sjedilo je 18 digitalnih stručnjaka iz cijele regije koji su se sastali u petak, 12. rujna, i tijekom cijelog dana u prostorima Algebre, odlučivali o najboljima. Ove godine zabilježen je rekordan broj prijava, njih čak 135, što je za 35 prijava više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše prijava bilo je u kategoriji SoMo Face37, zatim slijede SoMo Content s 20 prijava i There’s not A Problem That I Can’t Fix, Cause I Can Do It In The Mixsa 17 prijava. Aplikacija s velikim A imala ih je 16, Hodam i gledam te Viralni blockbuster 11, CM godine 13, a SoMust Have 10 prijava.

''Jako smo zadovoljni ovogodišnjim brojem prijava'', rekla je Ružica Vrdoljak iz organizacije SoMo Borca, ''no, prije svega njihovom kvalitetom''. ''Pred žirijem je bio stvarno težak posao, jer smo imali velik broj odličnih radova, kao i samih prezentacija. Znatno se povećao broj prijava u mobilnim kategorijama, što jasno pokazuje da idemo jače prema mobile first strategiji.''

''Puno više prijava dolazi iz cijele regije i kvaliteta je strahovito narasla'', rekao je Davor Runje iz Drapa, jedan od članova žirija, dok je Milica Cetinić iz Jasno i glasno zaključila kako je ''gušt gledati što je digitalna industrija radila u cijeloj regiji''. Luka Abrus iz Pet minuta otkrio je kako ''žiriranje nije teško, jer se radi o zanimljivim i inovativnim projektima'', dok je Tomislav Krištof iz Algebre nadodao ''da su svi radovi vrlo dobri, ali da osciliraju u načinu prezentacije''.

Kako je bilo na žiriranju pogledajte u videu:

http://youtu.be/u71wM9nm8Ec

Dodjela SoMo Borac nagrada održat će se u subotu, 20. rujna, u 12:30 sati na Weekend Media Festivalu u dvorani Vikendica, gdje ćete imati priliku pogledati najbolje regionalne radove u Social i Mobile kategorijama.

SOMO borac

SOMO borac

Rekordan odaziv na BalCannes: prijavljeno čak 148 projekata

 

Zagreb, 12. rujna -  Revija reklamnih agencija BalCannes, koja se održava u sklopu Weekend Media Festivala, opravdala je titulu marketinškog događaja godine u regiji. U trećoj godini održavanja Balcannes je privukao čak 148 prijavljenih projekata, gotovo dvaput više nego prošle godine, kada su pristigle 82 prijave.

Projekte je prijavilo 59 agencija i 111 oglašivača iz šest zemalja regije (Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore). Najviše ih je stiglo iz Hrvatske, zatim Srbije i BIH, a najviše su prijavljivale agencije McCann, Publicis, BBDO i Grey mreža u regiji, a nakon njih slijede agencije Degordian, Bruketa&Žinić OM, Via Media i drugi.

Organizatori BalCannesa - Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje i Weekend Media Festival - prezadovoljni su odazivom koji je bio iznad ionako visokih očekivanja.
„Smatramo da se ove, treće godine, BalCannes etablirao kao mjesto na kojem su sve najbolje agencije. Stoga pozivam sve oglašivače da na Weekend Media Festivalu dođu pogledati sjajne agencije i zanimljiv pregled BalCannes najbolje marketinške produkcije iz cijele regije. Vidimo se u Rovinju!“, poručuje izvršna direktorica HURA-e Dunja Ivana Ballon.

Uz reviju 25 najboljih agencijskih projekata regije prema izboru novinara koji prate struku, BalCannes segment u programskoj strukturi Weekend Media Festivala ove je godine proširen većim brojem panela i prezentacija te posebnom BalCannes dvoranom. Uvodi se i redovni koncept „Voice of the Creatives“, na kojem najbolji kreativni direktori iz regije problematiziraju struku.
Na panelima će brojni regionalni stručnjaci iz agencija sudionika BalCannesa sukobiti mišljenja i oko vječne teme agencijskih natječaja (pitcheva). Mrze li samo agencije pitcheve ili razloga za mržnju imaju i oglašivači, pitanje je na koje će pokušati odgovoriti panel „The Perfect Pitch to Pitch Perfect“.  „Ne samo da možete čuti agencijska razmišljanja o pitchevima, nego možete čuti što agencije misle da oglašivači misle o pitchevima. Kao i što agencije misle da bi oglašivači trebali misliti o pitchevima. Mislim, zanimljivo, ne?“ najavljuje predsjednik Uprave HURA-e Damir Ciglar.

Na panelu „Mad Men vs. Math Men“ doznat ćemo kako tehnologija transformira kreativnost, dok je panel „Made in Communism“, koji moderira Goran Milić, posvećen regionalnim brendovima koji nisu ostali u povijesti i nisu propali u tranziciji, nego su svoju komunikaciju vrlo uspješno prilagodili novom dobu. Zemlja partner ovogodišnjeg Weekend Media Festivala predstavit će se u BalCannes dvorani prezentacijom „Slovenia is on air“.

Na 7. Weekend Media Festivalu, koji se održava od 18. do 21. rujna u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe, očekuje se oko 4000 sudionika iz svih zemalja regije, ali i drugih europskih zemalja.

 


Weekend Media Festival: rovinjski magnet za regionalnu poslovnu zajednicu

- Davor Tomašković: Zbog aktualnih tema i mnoštva relevantnih sugovornika, Weekend je događaj koji ne treba propustiti

- Sanel Volarić: Širina tema i pristupa koju Weekend pruža čini ga nezaobilaznim za cijelu poslovnu zajednicu

Zagreb, 9. rujna 2014. - Weekend Media Festival po sedmi put ove godine okuplja regionalnu komunikacijsku industriju, ali i druge poslovne sektore. Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u Rovinju će se na pedesetak predavanja i panela od 18. do 21. rujna raspravljati o širokom rasponu tema, uz neizostavnu vrhunsku zabavu i opuštenu atmosferu.

Direktor festivala Tomo Ricov ističe kako je razloga za dolazak u Rovinj svake godine sve više. „Na Weekendu se predaje, raspravlja, predstavlja, zabavlja, komunicira na sve moguće načine. Weekend je sve više ne samo okupljalište svih koji nešto znače u komunikacijskoj industriji, nego i mjesto na kojemu se mogu na radionicama steći konkretna znanja i u ležernoj atmosferi sklapati novi poslovi.“

Program je ove godine bogatiji nego ikada i odvija se u čak pet dvorana. „Jasno je da nitko ne može pratiti svako predavanja i svaki panel, niti sudjelovati u svakoj radionici. Bogatom ponudom sadržaja želimo omogućiti posjetiteljima da sami oblikuju svoj Weekend i da iz Rovinja ponesu svoj vlastiti doživljaj i znanja koja su njima potrebna“, kaže direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Zadnjih nekoliko godina Weekend otvara prostor i za poslovne teme izvan komunikacijske industrije. Na jednom od takvih panela sudionik će biti ipredsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković. „Weekend Media Festival od samog početka okuplja poslovnu zajednicu oko tema koje predstavljaju izazove, ali i otvaraju nove perspektive. Jedan od takvih izazova, ali i prilika je veliko restrukturiranje hrvatskih kompanija. Zbog takvih, aktualnih tema, ali i mnoštva relevantnih sugovornika, Weekend je događaj koji ne treba propustiti“, smatra Tomašković.

Iako financijskoj industriji tijekom godine ne manjka sektorskih kongresa i konferencija, Weekend Media Festival je ipak nešto posebno, slaže se ipredsjednik Uprave Croatia osiguranja Sanel Volarić. „Prilika je to da u opuštenoj atmosferi prekrasnog Rovinja razmijenimo iskustva i ideje s kolegama iz branše, ali i s ljudima iz sasvim drugih djelatnosti. Širina tema i pristupa koju Weekend pruža čini ga nezaobilaznim za cijelu poslovnu zajednicu“, ističe Volarić.

Najveći dio programa ipak je i dalje posvećen komunikacijama, zbog čega je Weekend nezaobilazno mjesto za članice Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA). Predsjednik Uprave HURA-e Damir Ciglar poziva sve na panel koji će se u petak 19. rujna održati u BalCannes dvorani. „Svima koji dođu na panel 'The Perfect Pitch to Pitch Perfect' skromno obećajem da im pogled na agencijski pitch nikad više neće biti isti! Skoro vjerojatno!“, poručuje Ciglar.

Davor Bruketa, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM, redoviti je sudionik festivala, a ove godine najavljuje zanimljivu raspravu također u petak. „Na Weekendu ćemo ove godine razgovarati o temi 'Mad Man vs. Math Man', jer danas, više nego ikada, matematika sudjeluje u projektiranju komunikacije“, kaže Bruketa.

Sve koji se bave odnosima s javnošću sigurno će zaintrigirati provokativno predavanje prof. dr. Dejana Verčiča s Fakulteta društvenih znanosti iz Ljubljane. „Na predavanju 'Smrt odnosa s javnošću' saznat ćete kako medijatizacija svega oko nas – pa i nas samih – mijenja pravila igre te kakva postaje uloga profesionalnih komunikatora u svijetu radikalne transparentnosti“, najavljuje Verčić.

Ivan Stanković iz beogradske agencije Communis ove godine na Weekendu ima posebno izazovnu zadaću. „Na 'hard talku' sa Željkom Mitrovićem, medijskim mogulom regije i vlasnikom TV Pink, koji se po prvi puta pojavljuje na javnom nastupu ovakve vrste, pokušat ću saznati zašto se upravo sada odlučio na to. Kako je završila priča s Hrvatskom oko njegove jahte i osjeća li krivnju zbog velikog utjecaja koji Pink ima na kreiranje i širenje turbo folka?“, pitanja su kojima će Stanković rešetati Mitrovića.

Suosnivač Studija Moderne Branimir Brkljač također je redoviti gost Rovinja u trećem vikendu rujna. „Na Weekend Media Festivalu na jednom mjestu možete iz prve ruke čuti koji su najnoviji trendovi u svijetu i istovremeno se upoznati s uspješnim primjerima i iskustvima iz regije. Program i ove godine potvrđuje da je i ovogodišnji Weekend nezaobilazni događaj za sve relevantne igrače iz medijsko-marketinške industrije regije“, pojašnjava Brkljač svoje razloge za vjernost Weekendu.

Ugledni američki TV producent i dobitnik Emmyja Pete Radovichproteklih je godina upravo na Weekendu predstavljao i svoje nove projekte. „Imao sam prilike putovati širom svijeta i prisustvovati na nekima od najvećih i najljepših događaja na planeti. Mogu iskreno reći da je Weekend Media Festival najsvježije događanje s najviše zabave na kojem sam ikada prisustvovao“, kaže Radovich.

Za zabavu su ove godine zaduženi DJ-evi JAMirko i K'Pow na slovenskom partyju u petak, te Psihomodo Pop i novosadske The Frajle u subotu. „O Weekend Media Festivalu smo čule samo pohvale tako da je divno što ćemo ove godine biti dio festivala. Radujemo se koncertu i druženju, a sudionicima definitivno obećajemo dobru zabavu. Naravno, uz njihovo obećanje da će pjevati s nama“, poručuju The Frajle uoči nastupa u Rovinju. 

Na 7. Weekendu Media Festivali očekuje se oko 4000 sudionika, među kojima više od 500 akreditiranih novinara, preko 130 predavača, panelista i voditelja radionica te više od 300 studenata iz cijele regije. Više informacija pogledajte na www.weekendmediafestival.com

Weekend Media Festival

Weekend Media Festival

Weekend Media Festival

Sedmi Weekend Media Festival traži nove medijske modele i propituje financiranje startupa 

- Svakodnevne radionice novost su ovogodišnjeg programa

- Otvorene prijave za novo izdanje BalCannes revije najboljih agencija iz regije

 

Zagreb, 17. lipnja 2014. – Sedmi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 18. do 21. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Kao i prethodnih šest godina, program Weekend Media Festivala bit će bogat predavanjima, panelima i prezentacijama na teme širokog spektra od medija i marketinga, preko showbiza i digitala, pa sve do ključnih poslovnih tema.

„Sedma godina možda jest krizna u braku, ali u našoj vezi s Rovinjom siguran sam da će biti najsretnija do sada. Weekend će i ove godine imati zemlju partnera, očekujemo goste i kolege, sada već i prijatelje, iz medija, marketinga i PR-a iz cijele regije, ali i iz drugih zemalja Europe, pa i iz Amerike. Spremamo zanimljiva predavanja, provokativne panele, korisne radionice i prezentacije, ali i druženje u opuštenoj atmosferi uz odličnu zabavu, za koju su zadužena zanimljiva imena regionalne glazbene scene“, najavljuje direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

 „Odlučili smo se u zadnjih dvije godine ne držati strogo područja medija i komunikacija, već smo se proširili i na poslovne i tehnološke teme, s obzirom da su mediji i komunikacije danas puno više od onoga što su bili prije nekoliko godina. Mediji i agencije su u krizi, komunikacije postaju sveprisutne, a ljudi i sami postaju mediji. Očito je da su potrebni novi modeli koji ne moraju nužno doći iz naše industrije, a mi to svakako želimo popratiti na Weekendu. Novost u programu ove su godine svakodnevne radionice kojima je cilj da se sudionici Weekenda vrate iz Rovinja s konkretnim znanjima koja mogu odmah primijeniti u poslovanju“, ističe Nikola Vrdoljak, direktor programa. 

Radionice će se održavati u posebnoj dvorani, tri u petak i još tri u subotu. Teme radionica bit će različite, ali zajedničkog nazivnika i prije svega - korisne. Kako izgleda medijsko planiranje i content marketing u praksi, kako osigurati sredstva iz europskih fondova za TV prikazivanje, samo su neka od pitanja na koja će svi zainteresirani dobiti odgovor.

Među brojnim predavačima Weekenda ističe se Scott Morrison, čije predavanje nosi naziv „Ubrzani vođa“. Nakon 20 godina rada u nekima od najinovativnijih svjetskih kompanija, kao što su Saatchi & Saatchi P&G, Nike, Levi's i Diesel, Scott će podijeliti s posjetiteljima Weekenda svoja načela, uvjerenja i ideje na kojima se grade uspješne komercijalne i kreativne strategije. Svim brandovima i poslodavcima za koje je radio Scott je priskrbio ubrzan rast.

Među panelima ističe se jedan koji bi mogao biti ne samo zanimljiv, nego i žučan: tema je financiranje startupa javnim novcem. Uz sjajne rezultate niza startup tvrtki, panel želi preispitati koje su koristi za društvo od financiranja startupa. „Imaju li male periferne zemlje stvarni povrat ili samo subvencioniraju tržišta velikih zemalja, gdje većina uspješnih startupova i završi?“ – provokativno je pitanje na koje će pokušati odgovoriti sudionici panela u startupima na 7. Weekend Media Festivalu. 

Otvorene prijave za BalCannes

Weekend i HURA nastavljaju i s Balcannes revijom najboljih reklamnih agencija iz šest zemalja regije, a prijave za ovogodišnje izdanje su danas otvorene i traju sve do 1. rujna 2014. BalCannes je najbolja prilika agencijama iz regije da se sa svojim najkvalitetnijim projektima prezentiraju potencijalnim klijentima oglašivačima i prošire svoje poslovanje izvan matične zemlje. BalCannes za to nudi platformu putem petominutne prezentacije radova u glavnoj dvorani Weekend u sklopu programa festivala, BalCannes Yellow Pages regionalne online baze reklamnih agencija putem kojeg su dostupni oglašivačima tokom cijele godine, screening sessiona prijavljenih radova na Weekend Media Festivalu te cijele stranice u specijalnoj knjizi Media Marketinga. Ujedno, dio natjecatelja sudjelovat će u seriji BalCannes panel rasprava koje će aktualizirati relevantne teme iz industrije, a Media Marketing dodijelit će posebno priznanje najboljoj BalCannes agenciji u regiji. Među novostima ovogodišnje revije ističu se dvije nove kategorije: niskobudžetne kampanje za projekte koji su realizirani unutar ukupnog medijskog budžeta do 50.000 € te posebna kategorija GHOST u kojoj agencije mogu prijaviti radove koji nikada nisu bili realizirani. Za više informacija posjetite www.balcannes.com.

Sedmi Weekend po drugi će put biti domaćin dodjele SoMo Borac nagrada u organizaciji magazina planb.hr i agencija 404 te Jasno i Glasno. SoMo Borac je nagrada za one koji su u social ili mobile kategoriji napravili nešto što čime se ponose i žele to podijeliti sa svima. Svoje radove mogu prijaviti na http://somoborac.com, a oni koje odabere međunarodni žiri bit će predstavljeni na Weekend Media Festivalu. Natječaj je otvoren za radove agencija, tvrtki ili pojedinaca nastale u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. 

Šesti Weekend Media Festival prošle je godine ugostio više od 4000 sudionika i posjetitelja, među kojima je bilo oko 550 akreditiranih novinara, više od 120 predavača i panelista te više od 300 studenata iz cijele regije. Prijave za ovogodišnji Weekend već su započele na www.weekendmediafestival.com 

  

 

Iznimno uspješan 6. Weekend Media Festival posjetilo 4000 sudionika i više od 500 novinara

 

Weekend Media Festival je od 19. do 22. rujna ugostio više od 100 predavača i panelista. Program se i ove godine odvijao u četiri dvorane festivalskog prostora stare Tvornice duhana u Rovinju. Prvi dan svojim je predavanjem otvorio Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacija s potrošačima kompanije Nestlé. Kao što se i očekivalo, interes za najvećom ovogodišnjom zvijezdom i njegovim predavanjem na temu The Nestlé Approach to Consumer Engagement in a Digital World je bio golem, tako da je Dvorana Vikendica bila premala da primi sve zainteresirane.

Bogat program 6. Weekend Media Festivala privukao je iznimno veliki broj posjetitelja, pa se na predavanjima i panelima često tražilo i mjesto više. Neke od tema koje su obilježile drugi dan Weekend Media Festivala uključivale su financijsku industriju u novom tehnološkom okruženju, stvaramo li medijske i komunikacijske glupane te nove poslovne modele u telekomunikacijama. Drugi dan 6. Weekend Media Festivala okončan je multimedijskim partyjem u režiji Diskobajagi. Trećega dana  sudionici su mogli birati između petnaestak predavanja, prezentacija i panel rasprava na kojima će se govoriti, između ostaloga, o restrukturiranju HRT-a, prednostima i nedostacima članstva u EU, regionalnoj kulturnoj i poslovnoj suradnji te hejtanju na internetu. Nir Korzack iz Google Israela na svom je predavanju pokazao kako su Hrvatska i Izrael zapravo vrlo slični te je dao nekoliko zanimljivih naputaka hrvatskim poduzetnicima i inovatorima kako da, poput njihovih kolega u Izraelu, nadvladaju tržišne prepreke i postignu globalni uspjeh.

Na 6. Weekend Media Festivalu također se po drugi put održala regionalna revija najboljih reklamnih agencija BalCannes, za koju su prijavljena čak 82 rada iz šest zemalja regije. Uvod u BalCannes reviju bila je panel rasprava velikih oglašivača, koji su govoriti o tome kako biraju agencije s kojima surađuju, dok su dan kasnije čelni ljudi vodećih agencija na svom panelu govorili o servisiranju regionalnih klijenata i spajanju tržišta.

Prvi put ove godine na Weekend Media Festivalu održana je i dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Nagrada je dodijeljena u više kategorija, među ostalima za najbolje Facebook stranice, Twitter i Instagram profile, najbolje mobilne aplikacije, tablet magazine i internetski video godine.

Večernji program u Rovinju bio je u znaku u beogradske klupske scene. Poznati glumac Sergej Trifunović stigao je sa svojim Moondance Big Bandom od 23 člana, sve od reda vrhunskim beogradskim glazbenicima. Program je u nedjelju u ranim jutarnjim satima zaključio DJ Peppe, legendarni beogradski DJ, koji je sa svojim prijateljima predstavio najbolje gradske klubove iz Savamale, novog epicentra clubbinga u glavnom gradu Srbije.

Festivalu je prisustvovalo ukupno 4000 posjetitelja i više od 500 novinara.

Sve spremno za 6. Weekend Media Festival: stiže više od 4000 sudionika

 

Zagreb, 18. rujna 2013. - Sve je spremno za 6. Weekend Media Festival, na kojemu se od 19. do 22. rujna u Rovinju očekuje oko 4 000 sudionika iz svih država regije, ali i iz ostalih zemalja Europe i svijeta. U konferencijskom programu, koji ove godine počinje već u četvrtak 19. rujna, najavljeno je više od 100 predavača i panelista, dok se u party programu, po kojem je Weekend oduvijek prednjačio, izdvajaju Diskobajagi i Sergej Trifunović sa svojim Moondance Big Bandom.

Program se i ove godine odvija u četiri dvorane festivalskog prostora stare Tvornice duhana u Rovinju. "Iako ostajemo najveći regionalni skup medijske, marketinške i PR industrije, ove godine smo program obogatili panelima i predavanjima koji zadiru i u neka druga područja. Na taj način želimo obuhvatiti sve aktualne teme koje utječu na tehnološki i komercijalni razvoj medija“, ističe Tomo Ricov, direktor festivala.

U programu panela tako se nalazi rasprava o novim poslovnim modelima na tržištu telekomunikacija i financijske industrije, kao i rasprava u kojoj će političari i PR-ovci iz regije sukobiti mišljenja o tome što se smije i što se ne smije u političkoj komunikaciji. 

Weekend i ove godine dovodi intrigantne predavače i paneliste iz najvećih svjetskih kompanija, kaže direktor programa Nikola Vrdoljak. „Dolazi nam Tom Buday, globalni šef marketinga kompanije Nestle, Nir Korzack iz Googlea Izrael i bivši glavni urednik Financial Timesa sir Geoffrey Owen. Zanimljivo će biti i na panelu o Europskoj uniji, gdje će svoja dijametralno suprotna stajališta sukobiti dva novinara iz vodećih britanskih medija, uz posredovanje hrvatskog kolege“, najavljuje Nikola Vrdoljak.

Panelu nazvan „Regionalni Benelux“ posvećen je mogućem stvaranju regionalne megakompanije, dok će se o budućnosti tiskanih medija govoriti na panelu „Povratak otprintanih“. Ravnatelj HRT-a Goran Radman otkrit će neke detalje o restrukturiranju hrvatske javne radiotelevizije, a predstavnici televizija iz regije pokušat će odgovoriti na pitanja kako neke TV produkcije uspijevaju postati regionalni proizvodi. 

Na 6. Weekend Media Festivalu također će se po drugi put održati regionalna revija najboljih reklamnih agencija BalCannes, za koju su prijavljena čak 82 rada iz šest zemalja regije. Uvod u BalCannes reviju bit će panel rasprava velikih oglašivača, koji će govoriti o tome kako biraju agencije s kojom surađuju, dok će dan kasnije čelni ljudi vodećih agencija na svom panelu govoriti o servisiranju regionalnih klijenata i spajanju tržišta. 

Prvi put ove godine na Weekend Media Festivalu održat će se i dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Nagrada se dodjeljuje u više kategorija, među ostalima za najbolje Facebook stranice, Twitter i Instagram profile, najbolje mobilne aplikacije, tablet magazine i internetski video godine. 

 


SoMo Borac dodjeljuje 3D nagradu najboljim social i mobile tručnjacima

Nagrada koja prepoznaje najbolje u društveno mrežnim i mobilnim kategorijama, a koja će se dodjeljivati prvi put ove godine i to na Weekend Media Festivalu, isprintana je 3D printerom.

Uzbudljiva tehnologija 3D printanja zavladala je svijetom, pa tako već možemo printati hranu, glazbene instrumente ili – nagrade. SoMo Borac nagrada koja se dodjeljuje na Weekend Media Festivalu u organizaciji magazina planb.hr te agencija Gingernet i Jasno i glasno, najbolje će nagraditi odlično osmišljenom i na 3D printeru isprintanom nagradom. SoMo Borac se tako među prvima u svijetu može pohvaliti nagradom izrađenom u jedinstvenoj 3D tehnologiji.

„Obzirom da je SoMo Borac nagrada koja prepoznaje inovativnost i originalnost u društveno mrežnom i mobilnom segmentu i samo finale, odnosno nagrada koju dijelimo, morala je simbolizirati baš ta dva elementa. A kao najvažnija internetska nagrada i SoMo Borac treba biti predvodnik u inovacijama i zato je na 3D printeru isprintana nagrada bila logično i iznimno zabavno rješenje“, izjavio je Boris Ličina, kreativni direktor agencije Jasno i glasno.

Što se samog procesa izrade tiče, za printanje jedne nagrade bilo je potrebno 496,12 minuta i 90,265 kubičnih centimetara plastike, odnosno nešto preko 12,5 metara plastičnog filamenta. Za ispis je, usput, korištena PLA plastika, koja se radi od obnovljivih izvora te je bio-razgradiva. Nagrade je izradila tvrtka Orca design, a na sastavljanju je sudjelovao studio rukotvorina Dve cvoke.

Dodjela SoMo Borac nagrada održat će se na Weekend Media Festivalu u subotu 21. rujna u dvorani Vikendica s početkom u 12.30 sati.

 


Veliki interes za BalCannes 2013. -
Prijavljeno više od 80 radova iz šest zemalja
 

Zagreb, 13. rujna 2013. - Za drugo izdanje BalCannesa, regionalne revije najboljih reklamnih agencija, prijavljena su ukupno 82 rada 60 agencija i 71 oglašivača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. To je iznimno velik odaziv, s obzirom da su se mogli prijavljivati radovi nastali u zadnjih godinu dana, dok je prvi BalCannes uključivao radove nastale unazad dvije godine. Drugi BalCannes održat će se od 20. do 22. rujna u sklopu 6. Weekend Media Festivala u Rovinju tijekom kojeg će oglašivači dobiti jedinstvenu priliku upoznati se s radovima agencija, te naći idealnu baš po svojoj mjeri. 

Svi prijavljeni radovi bit će prikazani u BalCannes dvorani Weekend Media Festivala u okviru screening programa i uvršteni u BalCannes specijalno tiskano izdanje Media Marketinga, regionalnog marketinškog magazina. Tijekom cijele godine oglašivači će moći pretraživati agencije i njihove radove na BalCannes Yellow Pages stranicama, regionalnoj online bazi koja će nakon ovogodišnjih prijava biti obogaćena znatnim brojem novih agencija. 

Iako BalCannes nije natjecanje i ne dodjeljuju se nagrade, 25 radova po izboru ocjenjivačkog suda novinara iz regije koji prate industriju oglašavanja dobit će priliku osobno se predstaviti pred brojnim oglašivačima koji se okupljaju na Weekend Media Festivalu. Organizatori BalCannesa - Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival – pozivaju oglašivače da se pridruže reviji koja je lani proglašena događajem godine u regiji i pronađu agenciju koja će im pružiti najbolju podršku u marketinškim aktivnostima.

Uz Yellow Pages i dvoranu sa screeninzima, novost BalCannesa ove su godine i dvije tematske panel rasprave. Na prvoj će u petak 20. rujna, kao uvod u reviju, veliki oglašivači govoriti o tome kako biraju agenciju s kojom surađuju, dok će dan kasnije čelni ljudi vodećih regionalnih agencija na svom panelu govoriti o servisiranju regionalnih klijenata i spajanju tržišta.

 


Najveće kompanije u utrci za SoMo Borac nagradu,  pristiglo više od stotinu prijava

Zagreb, 11. rujna 2013. – Za SoMo Borac nagradu, koju organizira planb.hr u suradnji s agencijama Gingernet i Jasno i glasno, a koje će se dodjeljivati na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu, pristiglo je više od 100 prijava. 

Nagrada SoMo Borac, koja se ove godine dodjeljuje prvi put i to u sklopu Weekend Media Festivala, izazvala je velik interes najvećih hrvatskih, regionalnih i internacionalnih kompanija. Veliki odaziv nimalo ne čudi obzirom da je svaka od njih i više nego aktivna na društvenim mrežama, a sve više i u mobilnom svijetu. Najviše je prijava pristiglo za kategoriju Somo Face u kojoj se nagrađuje najbolja Facebook stranica, odnosno u kategoriji Aplikacija s velikim A u kojoj se bira mobilna aplikacija godine. No, ne zaostaje ni kategorija Community manager/ica godine koja će nam otkriti tko je ove godine obavio najbolji posao na društvenim mrežama. 

Samih prijava više je od stotinu i većina je od prijava pristiglo od strane jakih i velikih tvrtki koje dolaze iz svih industrija – telekomi, banke, osiguravajuće kuće, automobili, pića, kartičarske kuće, turistička odredišta, TV kuće i mnogi drugi. 

“Najviše nas veseli što su prijave došle doista iz cijele regije”, kaže Ružica Vrdoljak iz organizacije SoMo Borac nagrade, “i što najjače kompanije žele pokazati kako i mi u regiji imamo društveno mrežne i mobilne projekte kojima se možemo ponositi. Konkurencija je doista jaka i tko god osvoji nagradu može biti iznimno ponosan.” 

Najbolje će odabrati međunarodni žiri u kojem sjede internetski stručnjaci: Boris Ličina Borja (Jasno i glasno), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Sanja Vale (Gingernet), Sašo Dimitrievski (Pristop), Tin Kadoić (Brlog), Nebojša Grbačić (Woohoo), Nebojša Radović (Njuz.net), Viktor Marohnić (Pet minuta), Davor Runje (Drap), Ida Pandur, Vedran Gulin (Proximity), Maja Bilić (iStudio), Edin Saračević (Mapnetwork/Perosnal/16K), Nikola Barać (Huge Media) i Filip Arson (Synapse). 

Dodjela nagrada održat će se na Weekend Media Festivalu u subotu 21. rujna u dvorani Vikendica s početkom u 12.30. 

 


6. WEEKEND MEDIA FESTIVAL: MEDIJSKI I POSLOVNI SVIJET PONOVNO U ROVINJU OD 19. RUJNA

Zagreb, 4. rujna 2013.

Pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, Weekend Media Festival, koji će se šesti put održati od 19. do 22. rujna u Rovinju, i ove je godine pripremio iznimno bogat program predavanja, panel rasprava i prezentacija. Oko 4 000 sudionika tako će u festivalskim prostorima stare Tvornice duhana moći vidjeti rasprave o novim trendovima u poslovanju, razgovarati s vodećima ljudima medija iz regije te vidjeti prezentacije stručnjaka iz globalnih kompanija poput Nestlea i Googlea. Na ovogodišnjem Weekendu najavljeno je sudjelovanje više od 100 predavača i panelista koji će održati predavanja i sudjelovati na panelima u četiri festivalske dvorane.

Čelni ljudi vodećih telekom kompanija iz Hrvatske i Srbije govorit će o novim poslovnim modelima na tržištu telekomunikacija, dok će bankari, osiguravatelji i investitori na panelu „Financijska industrija u novom tehnološkom okruženju“ otkriti kako se oni prilagođavaju tehnološkim promjenama u poslovanju svojih klijenata.

O integraciji velikih regionalnih kompanija u jednu megakompaniju koja bi mogla biti konkurentna i na europskom tržištu intenzivno se priča zadnjih mjeseci. Odgovor je li to moguće i na kojim osnovama mogli bismo dobiti u Rovinju, na panelu „Regionalni Benelux“. Čelni ljudi Podravke i MK Commerca odgovarat će na pitanja jesu li regionalne kompanije i tržišta dovoljno sazrela za ozbiljna prekogranična udruživanja i koja je uloga politike u tom procesu.

Veliki interes sudionika festivala i medija mogla bi izazvati panel rasprava „Politički dos and don'ts“, u kojoj je najavljeno sudjelovanje predsjednika Liberalno demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića.

O krizi tiskanih medija govorilo na prethodnim Weekend Media Festivalima, a na ovom šestom vidjet ćemo „Povratak otprintanih“. Pod tim se naslovom skriva panel na kojem će nam ključni ljudi iz vodećih regionalnih novina pokušati razjasniti kako su novinski brandovi uspjeli ne samo preživjeti nego danas komuniciraju s više ljudi nego ikada.

O novinama, ali poslovnim, govorit će se i na panelu „Yesterday's papers“, gdje je najzanimljiviji gost sir Geoffrey Owen, glavni urednik Financial Timesa od 1981. do 1990. godine. Owen je danas profesor na Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti, gdje predaje korporativnu strategiju, upravljanje i međunarodnu konkurentnost.

O aktualnoj temi ulaska Hrvatske u EU bit će riječi na panelu pod nazivom „(Ne) idite u EU!“. O temi će raspravljati dva vrhunska novinara iz medija Wall Street Journala i Daily Telegrapha smještenih u Bruxellesu, za koje znamo da na to pitanje gledaju različito. 

U jakom sastavu stižu i predstavnici televizija iz regije, pred koje je postavljena zahtjevna zadaća da na panelu „TV sadržaj: Igre bez granica“ odgovore na pitanja zašto neke TV produkcije uspijevaju postati regionalni proizvodi, a neke se snimaju u različitim verzijama po državama regije. Imaju li budućnost regionalni reality showovi i doživljava li mlađa publika 'susjedne' televizije i sadržaje kao svoje? O tome će govoriti čelnici Nove TV, RTL-a, Prve srpske televizije, makedonske Vesti 24 te srpski producent Dragan Bjelogrlić.

Odmah potom na dnevni red dolazi i Hrvatska radiotelevizija. O njezinom restrukturiranju govori se već godinama, a ravnatelj HRT-a Goran Radman u Rovinju bi mogao iznijeti i neke dosad nepoznate detalje svojih planova o budućnosti hrvatskog javnog servisa.

Bosanskohercegovački filmski redatelj Danis Tanović bit će gost drugog dana Weekend Media Festivala. U razgovoru „jedan na jedan“ Tanović će iznijeti svoje viđenje trenutačne situacije u regionalnoj kinematografiji i suradnje među državama bivše Jugoslavije.

O kulturnoj suradnji među zemljama regije, ali na području glazbe govorit će ravnatelj Beogradske filharmonije Ivan Tasovac. Kako u Rovinj dolazi kao svježe izabrani ministar kulture Srbije, Tasovac će sigurno moći reći poneku o svojim planovima jačanja te suradnje s pozicije svoje nove funkcije.

Weekend Media Festival od početka je u Rovinj dovodio i goste iz najvećih globalnih kompanija, pa će tako biti i ove godine. Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacije s potrošačima najveće svjetske prehrambene industrije Nestlé održat će predavanje o tome kako Nestlé pristupa kupcima u digitalnom svijetu te kako određuje povrat investicije izgrađivanja branda. Iz Googlea nam dolazi Nir Korczak, voditelj sektora izvoza u Googleu Izrael, zaslužan za popularnost Start-up Nationa diljem svijeta. Korczakovo predavanje će obuhvatiti izraelski model razvoja izvozno orijentiranih startup tvrtki, prilikom čega će hrvatske i regionalne tvrtke koje planiraju izvoziti ili već to čine moći čuti kako da to i primjene u praksi.

Na 6. Weekend Media Festivalu također će se po drugi put održati regionalna revija najboljih reklamnih agencija BalCannes, koja je lani proglašena marketinškim događajem godine. Uvod u BalCannes reviju bit će panel rasprava velikih oglašivača, koji će govoriti o tome kako biraju agencije s kojom surađuju, dok će dan kasnije čelni ljudi vodećih agencija na svom panelu govoriti o servisiranju regionalnih klijenata i spajanju tržišta. Zbog velikog interesa agencija, rok za prijave za BalCannes produžen je do 8. rujna.

Prvi put ove godine na Weekend Media Festivalu održat će se i dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Nagrada se dodjeljuje u više kategorija, među ostalima za najbolje Facebook stranice, Twitter i Instagram profile, najbolje mobilne aplikacije, tablet magazine i internetski video godine. Prijave su besplatne, a traju do 10. rujna.  

Beograd na službenom putu, Polet i Barakude

Osim predavanja i panela na Weekendu bit će i veliki broj popratnih događanja...  

Beograd na službenom putu predstavlja najkreatvnije subjekte beogradskog urbanog života, od kulture, dizajna do glazbe i gourmet scene. Tako će nam se na Weekendu predstaviti Mikser festival, Mikser house, Galerija 12, Parobrod, O.U.R Bar, Dijagonala, Zaplet, Supermarket, Pržionica Iguana Communale, Brankow, Tube, Mladost, Ludost, Lasta. Publici će se predstaviti kroz izložbeni prostor, ponudu hrane i party.

Polet je zanimljiva izložba koja će pokazati zanimljive novinske oglase iz razdoblja između 1969-e i 1980-e godine. Nesvakidašnji spoj zapadnih tekovina oglašavanja i socijalističke estetike odlika su ove antologije oglašavanja bivše države.

Barakude je dugo očekivani hrvatski debi poznatog američkog producenta našeg porijekla, stalnog gosta i velikog prijatelja Weekenda, Petea Radovicha. Radovich je jedan od najnagrađivanijih sportskih TV djelatnika u SAD-u, dobitnik 27 Emmyja, za sportski i informativni program. TV serijal Barakude je prvi Radovichev projekt u Hrvatskoj, a kroz seriju od četiri dokumentarna filma donosi osobne priče naših zlatnih vaterpolista, koji su po prvi puta u potpunosti otvorili vrata svojih domova i svojih života. Izuzetnom produkcijom prema najvišim svjetskim standardima TV serijal Barakude uvodi nas u hrvatskoj publici neotkriven svijet naše najtrofejnije reprezentacije.

Party, Party, Party

Čuveni partyji na Weekendu su najbolja mjesta networkinga na festivalu. Počinjemo u četvrtak s Weekend family reunion u klubu Pepermint u Rovinju, na kojem će nas rasplesati Weekend barakaši Ozren Knaceljak, Tomo In Der Muhlen, Martin Milinković, Filip Jelaš i Tomo Ricov svojim DJ setovima. Isti ti i mnogi drugi nastavit će vrtiti u klubu i narednih dana festivala do ranih jutarnjih sati.

U petak u dvorani Vikend održava se veliki Multimedijalni party Hrvatskog Telekoma na kojem će nastupiti popularna DJ/VJ varijanta sarajevske Dubioze Kolektiv, Diskobajagi. 

U subotu će u sklopu programa Beograd na službenom putu u dvorani Vikend nastupiti poznati srpski glumac Sergej Trifunović sa svojim Big Bandom (23 glazbenika). Svojim urnebesnim verzijama domaćih i stranih hitova sigurno će napraviti dobar tulum. Nakon njih nastupa legendarni beogradski DJ alfa i omega noćnog života tog grada i suvlasnik najboljih beogradskih klubova Tube, Mladost, Ludost, Brankow i Lasta, DJ Peppe.

Nikola Vrdoljak

Predrag Grubic

Tomo Ricov

Press 04.09

 


Weekend Media Festival: šesti put u Rovinju, prvi put u Europskoj uniji

10.07.2013.

Festivalski prostori stare Tvornice duhana ove će godine šesti put u Rovinju i prvi put u Europskoj uniji ugostiti oko 4 000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca na Weekend Media Festivalu. Najveći regionalni festival komunikacija od 19. do 22. rujna opet donosi niz zanimljivih predavanja, intrigantnih panela, radionica i prezentacija, uz opušteno druženje i odličnu zabavu na brojnim koncertima i partijima kojima završava ljetna sezona u Rovinju. 

Ugledni predavači i panelisti uvijek su bili jak adut Weekend Media Festivala. Ove godine u Rovinj tako stiže Tom Buday, voditelj marketinga i odjela za komunikaciju najveće svjetske prehrambene industrije, švicarskog Nestlea. Buday će govoriti o Nestleovom pristupu komunikaciji s potrošačima u današnjem digitalnom svijetu.

 

Profesor strategije s Cotrugli Business Schoola u Njemačkoj Nicholas Kfuri govorit će o tome kako su društveni mediji promijenili marketing, dok će Viktor Marohnić, suosnivač i direktor ShoutEm Five minutes studija iz SAD-a, održati predavanje pod intrigantnim naslovom „Zašto je baš Pekarna Vjesnik vaš klijent iz snova?“. Veliki interes sigurno će izazvati i predavanje direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji će govoriti o menadžmentu u kulturi, kao i predavanje voditelja sektora izvoza u Google Israelu Nira Korczaka na temu „From Local to Global“.

Festival i ove godine priprema niz panel rasprava na vrlo aktualne i često kontraverzne teme. Najaktualnija je sigurno ulazak Hrvatske u EU, o čemu će na panelu pod nazivom „(Ne) idite u EU!“ raspravljati dva vrhunska novinara iz medija Wall Street Journala i Daily Telegrapha smještenih u Bruxellesu, za koje znamo da na to pitanje gledaju različito. Panel „Croatia Inc. Goes Digital“ posvećen je digitalnim strategijama vodećih hrvatskih tvrtki i prebacivanju sve većeg dijela poslovanja na web, dok će sudionici panela „Hejtanje na društvenim mrežema“ pokušati odgovoriti na pitanje kako se boriti protiv velike količine neargumentiranih negativnih komentara na društvenim mrežama. Uvaženi gosti i sudionici ovog panela vjerojatno će biti hejtani i uživo pa ćemo i to pratiti te analizirati.

Šesti Weekend Media Festival ima i svoj natjecateljsko-revijalni dio, za koji su natječaji u tijeku. Ako ste napravili mobilnu aplikaciju bez koje se ne može živjeti, snimili internetski YouTube blockbuster, osmislili Instagram profil koji je melem za oči ili imate nešto drugo čime se možete podičiti, Jasno&Glasno, Plan B i Gingernet pozivaju vas da se prijavite za SoMoBorac Awards. Radovi se mogu prijaviti na http://somo.weekendmediafestival.com gdje će ih vrhunski ugostiti i obasuti ljubavlju pomno odabran međunarodni žiri.

Drugi put za redom na Weekend Media Festivalu bit će održan i BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, koja se organizira u suradnji s HURA-om. Prvo izdanje BalCannesa lani je u cijeloj regiji proglašeno marketinškim događajem godine, a privuklo je preko 100 radova i 50 agencija iz šest zemalja regije. Na BalCannesu 2013. mogu sudjelovati sve zainteresirane agencije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, a prijave se primaju do 1. rujna. Svi prijavljeni radovi će biti prikazani na Weekend Media Festivalu u sklopu BalCannes screening programa te na BalCannes Yellow Pages stranicama – online bazi agencija koja će biti aktivna cijele godine. Iako BalCannes nije natjecateljskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata bit će dodatno predstavljeno u glavnoj festivalskoj dvorani na Weekend Media Festivalu. Više o samom BalCannesu, prijavi i uvjetima sudjelovanja na www.balcannes.com.

Pregled medijske scene svih tržišta regije i ove će se godine odvijati u sklopu Pogleda preko plota, jer Weekend dovodi šest stručnjaka koji će brzo i dinamično prenijeti sve što smo propustili u godini iza nas.

Peto izdanje Weekend Media Festivala ugostilo je oko 4 000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe i Amerike, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 100 predavača i panelista iz cijele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je potvrdio poziciju mjesta najboljih koncerata i partija.

Weekend fun

 

Svi koji su barem jednom doživjeli zaraznu atmosferu Weekenda, znaju kako cjelokupnu sliku doživljaja upotpunjuju upravo i partiji o kojima se priča sve do sljedećeg Weekenda. Svaki dan festivala bit će niz promocija, koktela, koncerata i večernjih partija koji su idealna prilika za neformalni networking posjetitelja Weekenda.

POGLEDAJTE CIJELU GALERIJU

 

 


Weekend Media Festival 2013. o prilikama u poslovanju na europskom tržištu i strateškom utjecaju društvenih mreža na marketinške procese

03.06.2013.

Zagreb, 3. lipnja 2013. – Šesti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 19. do 22. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. I ovogodišnji Weekend obećaje vrhunski doživljaj za svoje vjerne posjetitelje tijekom sva četiri dana trajanja.

„Šestu godinu zaredom Weekend okuplja više od 4 000 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR-a profesionalaca iz cijele regije ali i brojne goste iz Europe, Amerike...Vrhunska predavanja, zanimljivi paneli, radionice i prezentacije, opušten networking, upoznavanje s aktualnim svjetskim trendovima u komunikacijama i odlična zabava - na repertoaru su i ovoga Weekenda“, najavljuje direktor Weeked Media Festivala, Tomo Ricov.

„I ove godine ćemo se programom Weekend Media Festivala osvrnuti na najznačajnije događaje u medijskoj, marketinškoj i komunikacijskoj industriji u protekloj godini. Regionalni stručnjaci i vodeći ljudi industrije raspravljat će o ključnim temama, a kroz veliki broj radionica sudionici će moći steći neka nova znanja i iskustva. Kao i svake godine, fokus ćemo usmjeriti i na teme šire od komunikacija, pa ćemo raspravljati i o EU kao glavnoj temi ovoga ljeta te poslovnim strategijama i mogućnostima te prijetnjama za tvrtke pri ulasku na 500milijunsko tržište“, ističe Nikola Vrdoljak, direktor programa. 

Ove godine Weekend će uz brojne predavače ugostiti i dr.sc. Nicolasa Kfurija, profesora Strategije u Poslovnoj školi Cotrugli, vrhunskog marketinškog stručnjaka čiji glavni interesi uključuju strateško i međunarodno poslovanje. Predaje na privatnim i javnim sveučilištima diljem svijeta, uključujući po