Dodaj Weekend u Outlook

Weekend Media FestivalRovinj, 18. - 21. 09. 2014.

Dobrodošli na Weekend 2014.

VREMENSKA PROGNOZA ZA ROVINJ

DANAS
jutro
13°
podne
22°
večer
18°
noć
13°
SLJEDEĆIH 7 DANA
pet
22°
sub
24°
ned
25°
pon
24°
uto
24°
sri
25°
čet
26°
Top news
22.09.2014.

Završen 7. Weekend Media Festival: veći i brojniji nego ikada

Sedmi Weekend Media Festival završen je sinoć u Rovinju velikim koncertom Psihomodo Popa. U tri dana Weekend je na predavanjima, panelima, prezentacijama, radionicama i partyjima okupio oko 4000 posjetitelja iz 12 zemalja regije, Europe i svijeta. Raspravljalo se o poslovnim i medijskim temama, predstavljen je niz novih projekata, a predavači iz inozemstva prezentirali su najnovije trendove u komunikacijama.

 • 20.09.2014.

  Oglašavanje kao i naklada tiskanih medija odumire, dok internet oglašavanje konstatno raste, zajednički je zaključak stručnjaka iz regije na panelu ‘Pogled preko plota’. Iako je televizija još uvijek vodeća u oglašavanju, trendovi govore da će internet ubrzo preuzeti primat u oglašavanju.

  (više)
  20.09.2014.

  Iz vremena komunizma opstali su brandovi koji su uspjeli uspostaviti emotivnu vezu s potrošačima i zadržati kvalitetu. Među najpoznatijima su ostali Podravka s Vegetom te vinarija Tikveš, iako je njihov razvoj nakon propasti komunizma bio posve različit, čulo se na panelu „Made in Communism“, održanom u okviru BalCannesa. 

  (više)
  20.09.2014.

  Za manje od dva desetljeća vodit će svijet, oni su isti, ali drugačiji. Posjeduju nove socijalne vještine koje su njihovim mamama i tatama nezamislive, kao i poslovi kojima će se uskoro baviti. Oni su Generacija Z, naučena na virtualan svijet koji je za njih od jednake važnosti kao i onaj u kojem se fizički nalaze, na glazbu u oblaku, na pametne telefone, na broadband internet u džepu...  

  (više)
  20.09.2014.

  Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović odbacio je nagađanja o mogućoj prodaji Pinka, no u procesu širenja na druga tržišta zainterisiran je za moguću suradnju. Pink je procijenjen na 300 milijuna eura i atraktivan je mamac za potencijalne kupce s obzirom na bogatu produkcijsku kuću s preko 26 studija smještenih diljem regije. 

  (više)
  20.09.2014.

  Desna je strana mozga zadužena za osjećaje i kreativnost dok je lijeva strana racionalno analitička. Često se u kreiranju komunikacije koristi samo jedna (a ponekad nijedna). 

  (više)
  20.09.2014.

  Drugu godinu za redom SoMo Borac je prepoznao najbolje radove na društvenim mrežama i u mobilnom svijetu. Prestižnu 3D statuu osvojili su radovi u 8 kategorija.

  (više)
 • 20.09.2014.

  Nije problem otići iz Hrvatske, problem je vratiti se, a najveća smetnja povratku su kicoši i hohštapleri kojima smo dopustili da donose ključne odluke. Stoga je odgovor na pitanje panel rasprave „Should I Stay Or Should I Go“ za većinu sudionika: ni ostati ni otići, nego i otići i ostati.

  (više)
  20.09.2014.

  Neka se HRT odrekne 100 milijuna kuna godišnje koje generira od marketinga kako bi pomogao ostalim manjim medijima, ideja je Dubravka Merlića, direktora programa N1 kabelske televizije. Mislav Bago s Nove TV je otišao još dalje i procijenio kako HRT godišnje uzima i 200 milijuna kuna.

  (više)
  20.09.2014.

  Renata Brkić, poduzetnica iz Zagreba, s partnericom Tatjanom Jakšić vlasnica je tvrtke Ultra link, čiji je osnovni business međunarodna trgovina, organizacija lanca dobave i licenciranje usluga i roba široke potrošnje. Utra link je ovlašteni nositelj prava na brand Profesor Baltazar, kako lika i djela, tako i svih povezanih izričaja i to za teritorij cijelog svijeta.

  (više)
  20.09.2014.

  O trenutačnom stanju novinarstva ni među novinarima nema suglasja, pokazala je panel rasprava „Što je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj“. 

  (više)
  20.09.2014.

  Oglašavanje u audiovizualnim programima mijenja se i prilagođava promjenama načina korištenja medija. Regulacija oglašavanja kasni za promjenama koje su nastale uporabom novih tehnologija u proizvodnji, objavi i distribuciji audiovizualnog programa. 

  (više)
  19.09.2014.

  Kolinda Grabar-Kitarović se nameće kao vrlo ozbiljan protukandidat Ivi Josipoviću na predstojećim predsjedničkim izborima koji će biti neizvjesni do samoga kraja. Osim njih ne postoji ni jedan drugi ozbiljan protukandidat koji bi se mogao ravnopravno nositi sa njima, zaključak je panela “Kampanja za predsjedničke izbore 2014.: Dva kandidata i možda još jedan”.

  (više)
 • 19.09.2014.

  “Budućnost TV oglašavanja” je novo istraživanje Discovery Networksa, nastalo u suradnji s The Future Foundation i Research Now. Cilj je istraživanja utvrditi kako se TV oglašavanje mijenja i kako bi moglo izgledati u budućnosti za gledatelje u Srednjoj i Istočnoj Europi, Bliskom istoku i Africi (CEEMEA). 

  (više)
  19.09.2014.

  Bankarstvo budućnosti bit će puno jednostavnije i brže, jer će se sve manje klijenata poslovati u fizičkim poslovnicama, a sve više putem interneta. Telekomi još nisu osvojili znatniji dio bankarskog tržišta, a banke su se već pripremile izlaskom u nova područja poslovanja, rečeno je na panelu „Ali i to nije sve“.

  (više)
  19.09.2014.

  Marketing je srce svake tvrtke ili, kako je to rekao Drucker, samo marketing i inovacije u poduzeću stvaraju dodatnu vrijednost, sve ostale funkcije stvaraju troškove. Marketing je taj koji gradi brandove i odnose s potrošačima te stvara dobre poslovne rezultate. 

  (više)
  19.09.2014.

  Spajanje Konzuma s Mercatorom proizvest će ogromne sinergije, iako će Konzum morati prodati stotinjak prodavaonica u Hrvatskoj i tridesetak u Srbiji. Hrvatski telekom se mora restrukturirati, jer je postao vrlo spor, a industrija je brza, dok istodobno dolazi konkurencija u obliku Vibera i WhatsAppa. Croatia osiguranje je uspjelo održati vodeću poziciju unatoč konkurenciji, ali je upravljanje bilo neadekvatno, zbog čega se zaposlenike prebacuje s administrativnih na prodajne pozicije. 

  (više)
  19.09.2014.

  Dvadeseto je stoljeće, među ostalim, bilo i stoljeće masovnog komuniciranja. U demokratskom svijetu masovni su mediji bili podijeljeni: sastojali su se od novinarskog - uređivanog - i reklamnog - naručenog dijela. Za smišljanje i izradu reklama te kupovanje medijskog prostora i vremena razvilo se oglašavanje. Za ulazak u novinarske objave nastali su odnosi s javnošću. 

  (više)
  19.09.2014.

  Sadržaj koji se komunicira na online odredištima najvažniji je i ujedno najzahtjevniji pojedinačni segment digitalne prisutnosti svake tvrtke. Sadržaj je konkretna vrijednost koju tvrtka unosi u komunikaciju s korisnicima, glavna supstanca svakodnevne komunikacije na društvenim mrežama, razlog zbog kojeg korisnici posjećuju internetska odredišta tvrtki i zbog kojeg im se vraćaju. 

  (više)
Rekli su o nama
 • Drago mi je što sam ove godine bila dio Weekend Media Festivala. U profesionalnom smislu, bilo je to za mene zanimljivo i ugodno iskustvo, s nekoliko vrlo zanimljivih panela koja se dotiču predmeta mojih interesa i posla kojim se bavim. Posebno bih istaknula panel (Ne) idite u Europu i Povratak otprintanih! Naravno sve to uz odličnu organizaciju, druženje i glazbu. Vama se još jednom zahvaljujem na pozivu. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine.
  Anka Bilić Keserović Anka Bilić Keserović
 • I ovogodišnji Weekend ispunio je sva moja očekivanja – hrpa prilika za druženje i zanimljivih gostiju na panelima na jednom mjestu, uz odličnu hranu na svakom koraku i vrijeme kakvo smo samo poželjeti mogli. Highlight Weekend Media Festivala bio je, što se mene tiče, Boris Trupčević, koji je na kraju panela koji sam vodila najavio rast prodane naklade 24 sata od 20 posto i bio spreman kladiti se u svoju kosu da će se fakat prodavati toliko više novina… Sljedeće godine direktora Styrie Hrvatska dočekujemo s mašinicom. Za svaki slučaj.
  Kristina Laco Kristina Laco
 • Kao i uvijek, odličan Weekend u Rovinju. Izvrsna predavanja, zanimljivi paneli, najbolji provodi, Weekend ima sve. Pohvale organizatorima, partnerima i volonterima, radite vrhunski posao.
   Hrvoje Odak Hrvoje Odak
 • Jedno ogromno hvala za sve vas koji ste nas pozvali (pogotovu mene ovaj prvi put) i ugostili u Rovinju! Bilo mi je odlično družiti se sa svima i na kraju žao što smo se tako brzo rastali. Od srca vam se opet zahvaljujem za vikend iznad svih očekivanja.
  Žarko Zak Ivković Žarko Zak Ivković
 • Odlično sam se zabavio na panelu, sa sugovornicima smo dotakli neka važna pitanja o koja se tiču budućnosti pisanih medija, a čini mi se da smo zabavili i publiku.
  Josip Jagić Josip Jagić
 • Panel 'Hrana hrani medije' na kojem sam sudjelovao bio je odlično osmišljen i organiziran! Moderator Rene Bakalović bio je pravi izbor, čovjek dovoljno umješan da vodi ovakav razgovor i svima omogući da iznesu svoj stav.
  Robert Čoban Robert Čoban
 • Oduševljen sam Festivalom u Rovinju. Oduševljen sam učesnicima Panela, gostima i Rovinjem. Bila mi je čast da govorim na jednom tako divnom i tako opuštenom skupu. Smatram da smo svi zajedno doprinijeli afirmaciji prijateljstva i činjenice da na ovim prostorima - htjeli ne htjeli moramo biti bliski. Pogled preko plota je, na neki način, pogled i u svoje dvorište - jer neophodna je usporedba kako bi mogli ocijeniti gdje ste!
  Radmilo Tadić Radmilo Tadić
 • Hvala svima koji su se potrudili da festival bude ovako dobar.
  Sasha Savić Sasha Savić
 • Weekend Media Festival pokazao se kao ugodan spoj posla i zabave. Manifestacija na kojoj se izmjenjuju informacije, znanja i iskustva s ljudima iz posla, unutar zadane forme i izvan nje, na mnogobrojnim susretima i druženjima koja daju poseban šarm ovom festivalu komunikacije.
   Milana Vlaović Milana Vlaović
 • Weekend Media Festival je dinamičan i interaktivan. Približava ljude iz svijeta komunikacije i  doprinosi razvoju hrvatskog kongresnog turizma. Samo tako naprijed!
   Romina Knežić Romina Knežić
 • Moja supruga i ja jako smo uživali na Weekend Media Festivalu - veliki događaj, sjajno organiziran, s puno zanimljivih predavanja i panela. Panel  na kojem sam sudjelovao dao mi je zanimljiv uvid u probleme s kojima se suočavaju poslovni novinari u Hrvatskoj (simultani prijevod bio je izvrstan) te sam naučio puno o zemlji. Također mi je drago da sam imao priliku objasniti što Wincott Zaklada radi po pitanju jačanja ekonomskog novinarstva u istočnoj i središnjoj Europi. Veselimo se primitku zahtjeva za naše Wincott stipendije iz Hrvatske i susjednih zemalja.
  Geoffrey Owen Geoffrey Owen
 • Weekend Media Festival je definitivno top destinacija za sve ljude koji posluju u media i advertising sektoru na prostorima bivše Jugoslavije.
  Jovan Protić Jovan Protić
 • Moja supruga i ja jako smo uživali na Weekend Media Festivalu - veliki događaj, sjajno organiziran, s puno zanimljivih predavanja i panela. Panel  na kojem sam sudjelovao dao mi je zanimljiv uvid u probleme s kojima se suočavaju poslovni novinari u Hrvatskoj (simultani prijevod bio je izvrstan) te sam naučio puno o zemlji. Također mi je drago da sam imao priliku objasniti što Wincott Zaklada radi po pitanju jačanja ekonomskog novinarstva u istočnoj i središnjoj Europi. Veselimo se primitku zahtjeva za naše Wincott stipendije iz Hrvatske i susjednih zemalja. (Detalji programa stipendiranja mogu se naći na link).
  Geoffrey Owen Geoffrey Owen
 • Moj prvi Weekend, prvi panel, prvo predstavljanje hrvatskih korporacija koje idu u digitalno i hvala Nikoli na inicijativi. Nadam se da nastavljamo i druge godine!
  Nikolina Petran Nikolina Petran
 • Ovogodišnji Weekend Media Festivala nadmašio je sva očekivanja te uspio pomaknuti granice između različitih sektora, ljudi i zanimanja naglašavajući ulogu medija kao integracijskog faktora. Boravak u Rovinju bio je zanimljiv i zabavan.
  Vedrana Jelušić Kašić Vedrana Jelušić Kašić
 • Događaj je bio izvrstan. Rovinj je prekrasan ambijent za festival i sve dvorane za predavanje bile su dupkom pune. Po meni, najbolji dio festivala je razmjena ideja i učenje o najnovijim trendovima, kao i otvorena razmjena najboljih praksi – što jedino može pomoći cjelokupnoj industrija i donijeti prednost svima koji prisustvuju.
  Simon White Simon White
 • Weekend Media Festival je odlična manifestacija koja okuplja domaće stručnjake, ali i stručnjake iz regije i ostalih dijelova Europe, a i šire. To je odličan način promocije i Hrvatske i Rovinja te doprinosi razvoju destinacije i u razdoblju podsezone. Panel o turizmu na ovakvoj jednoj manifestaciji dokaz je velikog interesa javnosti za ovaj sektor te ću se sa zadovoljstvom i dalje odazivati svakoj konstruktivnoj raspravi o njegovom razvoju. 
  Darko Lorencin Darko Lorencin
 • Na Weekend Media Festivalu radim od prvog izdanja festivala. Tijekom godina, na Weekendima sam doživjela svakakve prizore: gromoglasne ovacije, demonstrativna napuštanja dvorana, lude partije, početak povijesnih suradnji, mamurluke, nove ljubavi.. Ovo je festival ogromne energije i idealno finale svakog ljeta. Jedva čekam sljedeći!
  Ida Prester Ida Prester
 • Weekend Media Festival je i ostaje "the" regionalni festival komunikacijske industrije! Moderan, cool, sa puno prilika za druženje i umrežavanje ljudi. Čestitke na organizaciji!
  Marjan Novak Marjan Novak
 • Weekend Media Festival je zaista jedan poseban događaj koji okuplja kreativce i komunikacijske stručnjake iz svih industrija te mi je drago da je naš turizam bio jedna od tema. Pored toga, Weekend Media Festival je jedan od posebnih događaja koji pozitivno utječu na razvoj turističke destinacije u kojoj se odvijaju te svake godine nadmašuje rezultate od prošle godine. Pred nama je vrlo intenzivno razdoblje u kojem ćemo redefinirati turističku promociju Hrvatske te se nadam da ćemo vam iduće godine moći predstaviti odlične rezultate tog projekta.
  Meri Matešić Meri Matešić
 • Veliki događaj koji uspješno spaja najbolje iz regionalne medijske industrije i poslovanja. Weekend pruža sjajna predavanja i mnogo zabave. To je jednostavno mjesto gdje se mora biti! Vidimo se sljedeće godine :)!
  Mislav Slade Šilović Mislav Slade Šilović
 • Weekend Media Festival sjajna je prilika za razmjenu iskustava i informacija o medijskoj sceni.  Zanimljiva događanja i prekrasan ambijent, razlog su što je Weekend Media Festival sad već godinama omiljeno okupljalište medijskih profesionalaca.
  Goran Radman Goran Radman
 • Imao sam prilike putovati širom svijeta i prisustvovati na nekim od najvećih i najljepših događaja na planeti, i mogu iskreno reći da je Weekend Media Festival najsvježije događanje s najviše zabave na kojem sam ikada prisustvovao.
  Pete Radovich Pete Radovich
 • Svake godine otkrijem neki novi aspekt Weekend Media Festivala: osim što sam odradio nekoliko konstruktivnih susreta i sastanaka, čuo ponešto novog i ponešto pametnog, otkrio sam da s godinama ne mogu više partijati kao prije. To je, naravno, zbog godina Weekend Media Festivala, a ne mojih. Tako da od sada naglasak stavljam samo na pametan i društveni aspekt festivala, obećajem. Gotovo sigurno! Vidjet ćemo (se) i dogodine.
  Damir Ciglar Damir Ciglar
 • Weekend - najbolje mjesto u regiji za rad, nove kontakte i druženje! ;)
  Maša Milutinović Maša Milutinović
 • Kako je Presscut već odavno prepoznao vrijednost i kvalitetu ovog festivala, ne čudi što već niz godina uspješno surađujemo. Ove godine smo se i mi odlučili predstaviti kratkom prezentacijom i bili smo stvarno oduševljeni odličnom organizacijom i vrhunskim gostoprimstvom. Cjelokupni dojam je izvanredan i ovim putem veliko HVALA svima koji su sudjelovali u organizaciji festivala. I da, vidimo se dogodine.
  Iva Stojanović Iva Stojanović
 • Weekend Media Festival 2011 je bio moj prvi posjet i Rovinju i Hrvatskoj i ja mogu sigurno reći, na temelju bogatstva talenta i kreativne gladi čiji sam bio svjedok, da ću se definitivno vratiti - nadam se sa svojim kolegama. Ono što je WMF postigao je zapanjujuće i nikada nisam osjećao veću dobrodošlicu na inozemnom događaju kao što sam na vikendu u Rovinju. Odličan posao!
  James Whatley James Whatley
 • Niti finale sezone Breaking Bad-a ne bi me spriječilo da opet dođem (;
  Stanislav Šredl Stanislav Šredl
 • Ovogodišnji festival je opet pokazao svoju jedinstvenost te na zabavan i osebujan način kontinuirano pridonosi razvoju medijske industrije. Kroz godine sazrijeva te kroz predavanja i razmjenu iskustava postavlja standarde i obogaćuje posjetitelje i predavače. 
  Karlo Pokrajčić Karlo Pokrajčić
 • We'll always have Rovinj!
  Lea Stanković Lea Stanković
Newsletter

Ime i prezime

E-mail