Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook
Radionice

Radionice

Radionice
Nova medijska zanimanja

Nova medijska zanimanja

Danas kada se klinci rađaju s joystickom u rukama pravila medijske igre se mijenjaju i kad je publika ali i kad su kreatori sadržaja u pitanju. Koje su vještine i znanja potrebne najnovijoj generaciji mladih da bih uspjeli u poslu novinara? Koliko je i da li je tehnička obrazovanost i kreativnost postala važnija od "zanata"? Piši, fotkaj, snimi, izreži, konvertiraj, sprži, tvitaj, fejsaj i to sve u jednom dahu. Pretvara li se nova generacija novinara u hobotnice s gadgetima u krakovima? Jesu li današnji novinari konvergentni ili izrabljivani? Postoji li realna potreba za njima u Hrvatskoj i koliko je ostvariva a kakva je situacija u medijskoj meki na Manhattanu s vama će na radionici mozgati Gabriel Dance iz The Guardiana i Conor White-Sullivan iz Huffington Posta sa Weekend konvergiranim novinarskim zamorcima Galom Svilan sa studija novinarstva na Vernu i Katarinom Zorić, novinarkom Tportala.

Content marketing – Radionica Jasno & Glasno

Content marketing – Radionica Jasno & Glasno

Kako dobivati pažnju sto tisuća korisnika iz mjeseca u mjesec za cijenu dva oglasa u dnevnim novinama? Vlastitim sadržajem odnosno content marketingom!

Silovit razvoj tehnologije iz temelja je promijenio navike kupaca te proces i dinamiku odabira te na koncu kupnje proizvoda ili usluga. Korisnici se danas na internetu temeljito informiraju, a odluke o kupnji donose temeljem stavova koje dijele u svome online okruženju. Stoga sve što kompanije koje žele biti dio te komunikacije mogu napraviti je osmisliti sadržaj kojim će ih zainteresirati upravo za svoje proizvode i usluge. 

Originalan i autentičan sadržaj, kojim se u konkretan životni kontekst stavljaju proizvodi, sadržaji i usluge koje kompanije nude, jedini je alat za privlačenje i zadržavanje pažnje današnjih kupaca i korisnika.

Ujedno, sadržaj je glavna poluga za generiranje komunikacije i interakcije s korisnicima na društvenim mrežama, detektiranje konkretnih tema koje korisnike zanimaju ili muče, povećanje posjeta drugim internetskim  odredištima tvrtke te diskretno skretanje pažnje na dodatne aktivnosti koje tvrtka poduzima u cilju većeg zadovoljstva korisnika pruženom uslugom.

Na radionici će Jasno & Glasno uz pomoć postojećih uspješnih content marketing projekata u našoj zemlji, objasniti kako se osmišljava, kreira i distribuira sadržaj, te koliko novca i resursa je potrebno za kvalitetan content marketing koncept.   

Jedan od vodećih marketinških i internetskih stručnjaka Seth Godin kaže da je content marketing jedini marketing koji nam je preostao, a na radionici Jasno & Glasno precizno ćete doznati zašto.

Mobitel kao glavna valuta na Weekend Media Festivalu (Powered by Hrvatski Telekom)

Mobitel kao glavna valuta na Weekend Media Festivalu (Powered by Hrvatski Telekom)

Zašto je plaćanje parkinga i tramvajskih karata putem mobilnih uređaja jedna od najpopularnijih usluga mobilnih operatora? Je li moguće na isti način plaćati i ostale troškove za koje nam trebaju manji iznosi: piće u kafiću, novine, cigarete, žvakaće gume, sendviči i slično? Odgovor je potvrdan, a naši predavači uvest će vas u svijet NFC (Near Field Commmunication) tehnologije i pokazati zašto danas više od 200 milijuna ljudi koristi mobilno plaćanje te na koji način ta tehnologija smanjuje potrebu za nošenjem novčanika. Treba li posebna aplikacija za to? Što su NFC naljepnice? Kolika je sigurnost transakcija? Na sva vaša pitanja odgovaraju financijsko-tehnološki magovi Lilit Štefan i Tihomir Mavriček. Powered by Hrvatski Telekom.

Prezentacija: Mobitel kao glavna valuta na Weekend Media Festivalu

Briefing, briefly ili kako napisati kreativni brief u digitalnom dobu i zašto je to važno

Briefing, briefly ili kako napisati kreativni brief u digitalnom dobu i zašto je to važno

Od vremena Dona Drapera kreativni se brief piše na jednaki način, kao formular s pitanjima:  koja je ciljna skupina, što želimo postići, koji je cilj naše komunikacije, koji je ton naše komunikacije, koji su kanali komunikacije i na osnovu kojeg insighta ili istraživanja smo to zaključili. Kreativci  s kojima radite najčešće ne razumiju ili se prave da ne razumiju kad govorite marketingaškim metajezikom. Na ovoj radionici, namijenjenoj svima, od account managera do direktora marketinga, naučiti ćete kako napraviti brief koji će uzbuditi kreativce oko vašeg proizvoda, ali i što se sve promijenilo u svijetu marketinške komunikacije i pisanju briefova u posljednih nekoliko godina. Da, društvene mreže i digitalno oglašavanje, pa čak i "dobar glas daleko se čuje" oglašavanje počinje na istom mjestu - dobro napisanim briefom.

Prezentacija: Briefing, briefly ili kako napisati kreativni brief u digitalnom dobu i zašto je to važno