ABN AMRO, get your export right!

Soms wil je data als afschriften exporteren om een overzicht te maken in beter programma dan een web-interface van de bank. Het zou dan fijn zijn als er een eenduidige data structuur gebruikt wordt. De ABN AMRO gebruikt .TAB spaced en een .xls (Excel) als export formaat. Maar.... beide formaten hebben 1 kolom "omschrijving" met daarin: IBAN, BIC, naam, omschrijving, kenmerk. Ja je zou verwachten dat dit netjes in aparte kolommen wordt gezet.

Randomdata op TV bij RTV Utrecht

Logo RTV Utrecht

RTV Utrecht op bezoek bij Randomdata om te praten over datalekken, wachtwoorden en hacken:
Volg de link naar RTV Utrecht

Lancering 'Hack in the Class' (HITC) op Hack in the Box Security Conference in Amsterdam

Amsterdam - 25 mei 2016: Kinderen van nu groeien op in een digitale maatschappij, waarin het onderwijs worstelt om de nodige kennis en vaardigheden mee te geven. Digitale maatschappijleer, van cyberhygiëne tot inzicht in de invloed van technologie, is tegenwoordig geen structureel onderdeel van het lesrooster in het basis- en voortgezet onderwijs. Leren programmeren en spelen met hardware evenmin.

Open dag 2016: 26 maart

Komende zaterdag is het weer zo ver: de jaarlijkse open dag!
Van 's ochtends 11 uur tot 's middags 18 is iedereen welkom om een kijkje te nemen in onze hackerspace.

Randomdata is een vereniging van enthousiaste techniekliefhebbers die iedere dinsdagavond bij elkaar komen om te 'hacken' in de bredere zin van dat woord. We maken creatief gebruik van technologie zowel op het gebied van hardware als software.

We programmeren, knutselen met electronica, bouwen 3D printers, maar boven alles is Randomdata een gezellige plaats voor mensen om elkaar te ontmoeten.

Tags: 

Randomdata at Hack in The Box / Haxpo 2015 Amsterdam

Randomdata is present at the hackerspaces vilage of the Hack in the Box Haxpo event in de Beurs van Berlage again this year. The Haxpo event also showcases different technology and security companies, as well as a startup village.

Open Hackerspace Day 2015

On Saturday March 28th, Randomdata participates in the international open Hackerspaces day . Anyone who wants to see what we do and how we work is welcome to visit our hackerspace between 11:00 and 18:00.

space upgraded

foto van de nieuwe kleur

Even een korte update na de grootschalige opruim en schilderactie van dit jaar; nu de terpentinelucht ook begint weg te trekken kunnen we met zijn allen terugkijken op een geslaagde space-upgrade. Niet alleen zijn alle bruin-tinten vervangen door frisgroene randomdata-elementen, maar ook is het plafond weer netjes gewit, de verlichting vervangen, de tafelindeling verbeterd en de vloerbedekking uitgebreid. Daarnaast hebben we met zijn alle een enorme opruimslag gemaakt: de grote stellingkast is weer van een berg afval veranderd in een bruikbare verzameling gereedschap en tools.

Tags: 

The space on TV (NOS op 3) in an interview about the hacked Icloud accounts

Our hackerspace was used for an interview, a nice overview how good it looks after the renovation:

Link naar het item.

Open brief aan OM: Hacken

Geacht Openbaar Ministerie,

Op uw website staan diverse documenten over "hacken". Het valt ons op dat het OM onze bezigheid stelselmatig zonder voorbehoud, maar geheel ten onrechte, uitlegt als criminelehandeling. Wij, als beoefenaars van een beroep en hobby, worden door het OM afgeschilderd als criminelen. Ter vergelijking: sommige professionele en hobbymatige chauffeurs bumperkleven en brengen daarmee onnodig levens in gevaar. Echter, lang niet alle bestuurders van motorvoertuigen houden zich daarmee bezig. De volgende voorstelling zou bizar en onjuist zijn:
"Autorijden, dat is steeds gevaarlijk kort achter andere auto's rijden."

Randomdata opened it's webshop

A short notice:
Due to the large interest in the HITBadge / Project-S we decided to open a small webshop where we can sell Randomdata it's projects.
The profit will be used for the Randomdata Foundation to start new initiatives.

Go check it out at: This page

Pages

Subscribe to Randomdata RSS
2013 © All rights pwned by Randomdata ;-)