spain spain spain spain spain spain spain spain

Geo Spanien

Spanien kanske mer än något annat land har kommit att bli ett land som många svenskarna reser till. Allt fler har upptäckt att Spanien är mycket mer än sina stränder och turistorter. Idag reser vi till de olika storstäderna såväl som till landsbygden. Många väljer att åka till Barcelona eller Madrid över en helg. Andra bestämmer sig för att åka för att studera spanska under en längre period.

Spanien har blivit så populärt att många svenskar, framförallt pensionärer, har tagit sitt pick och pack och flyttat sina bopålar till den spanska solkusten. De har startat ett nytt liv där.

Att resa eller flytta till Spanien erbjuder mer än ett bra klimat och bra mat. Spanien är inte Sverige. Det är ett land som erbjuder något som inte är så vanligt i Sverige. Närheten till andra människor. Det kan bero på klimatet men det är också en annan kultur där människor inte är lika reserverade som människor är hemma i Sverige. Det attraherar många och samtidigt är det en del av Europa och bara några timmars flygväg mellan de två länderna.

Det finns så mycket se och uppleva i Spanien. Denna sida har inte intentionerna berätta om allt utan ge några smakprov. Smakprov som kan leda läsarna till nya och spännande upplevelser.

Kom ihåg att en resa börjar med ett steg och ett första steg kan vara att läsa om landet i litteraturen. Att resa i Spanien med kulturen som ledstjärna kommer ge den som väljer att göra så en resa utöver det vanliga.

Brazil

Tjurfäktning som Ernest såg det

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Se hela rapporten


Mat i Spanien

Spanien är ett förhållandevis stort land och det är ett land med gränser mot andra länder och landet har en lång historia av kolonialism

Se hela rapporten

greece

Historien om Spanien

När de flesta andra länder i Syd och Västeuropa sedan lång tid tillbaka var demokratier var det först i och med Francos död 1975 Spanien blev en demokrati.

Se hela rapporten


Landet Spanien

Egentligen är inte så mycket mer att göra. Besök Spanien nu skapa ditt Spanien

Se hela rapporten

banner1

Valutakonverterare

passport

sök