Cikkek


Kedves Érdeklődők és Olvasók!

Érdekes lehet bepillantást nyerni egy budapesti reklámügynökség mindennapjaiba, vagy épp megismerni a magyar reklámügynökségek világát. Ha érdekli Önöket, hogyan fejlődtek ki a ma ismert reklámozási technikák, vagy maga a marketing szakma, akkor érdemes lehet rendszeresen ellátogatni reklám ügynökségünk honlapjára és elolvasni az éppen aktuális cikkeket. Ezen témák mellett a legfrissebb marketing hírekkel és éppen megrendezésre kerülő rendezvényekkel is foglalkozunk, valamint a legújabb marketinggel és reklámozással kapcsolatos kutatásokkal is.
Oldalunkon rengeteg érdekes cikket olvashatnak a reklámügynökség Budapest, az online marketing ügynökség, a digitális ügynökség, a reklámügynökségek Budapest, a reklámügynökségek, a reklám ügynökség, valamint a magyar reklámügynökségek témakörével kapcsolatban.
Ha a cikkek elolvasása után felmerülő kérdésük lenne, vagy bővebben érdekli Önöket bármelyik téma, akkor forduljanak bizalommal munkatársainkhoz akár online marketing ügynökség, digitális ügynökség szolgáltatásaival és feladatival, akár a budapesti reklámügynökségek világával kapcsolatban, és igyekszünk megválaszolni őket. Emellett bővebb tájékoztatást adunk a reklámügynökségeket érintő, más jellegű kérdésekkel kapcsolatban is.
Jó időtöltést kívánunk!


Webáruházak és a Google AMP összefüggései

A Google saját blog oldalán közölte a hírt, miszerint minden típusú honlapra ki fogja terjeszteni az AMP oldalakat, tehát a webáruházak tulajdonosai is készülhetnek a változásokra. Kiírásuk szerint még idén érvényes lesz minden oldaltípusra, hogy ha rendelkezik AMP verzióval, akkor kiterjesztett megjelenésben fog részesülni.

Bővebben

AMP hatásai a szakemberek szerint

A link-assistant.hu által készített felmérés igen színes eredménnyel szolgál a Google AMP bevezetésével kapcsolatosan, mely kutatást 329 kereső optimalizálással foglalkozó szakértő segítségével készítettek el. A megkérdezettek között nem csak szabadúszók, hanem céges szakemberek és ügynökségek munkatársai is voltak, akik egytől egyig Amerikában, illetve Európában tevékenykednek.
Bővebben


Az AMP oldal megítélése saját tapasztalat alapján

Már az év eleje óta lehet hallani az AMP oldalak megjelenéséről, fejlesztéséről, teszteléséről és élesítéséről, mely nagy port kavart és még senki sem tudja pontosan, hogy milyen végkövetkezménnyel fog járni. Egy honlap optimalizálásával foglalkozó weboldal már a tavasz beköszöntével elkészítette saját AMP verzióját, mely segíti a mobiltelefonon történő oldalbetöltést és az információgyűjtést.
Bővebben

Az AMP oldalak elterjedése a világhálón

Szeptember végén a Google hivatalosan is bejelentette, hogy a mobiltelefonok találati listáján világszerte megjelentek az AMP oldalak. Természetesen, ezt megelőzően is voltak tesztelések és kevesebb nyilvánosságot kapó megjelenések, mint például februárban, amikor az AMP oldalak megtalálhatóakká váltak a „Top Stories” szekcióban.
Bővebben


AMP és a Google

Az AMP oldalak megjelenésével sokan kezdtek el találgatni, hogy az elkövetkezendő egy-két év során ez milyen következményekkel járhat? Azáltal, hogy az AMP oldalak egyre közkedveltebbek lesznek -hiszen sokkal gyorsabban juthatnak általa információkhoz az internetezők-, nagy valószínűséggel a keresők oldalaira is hatással lesz.

Bővebben

AMP oldalak jelentősége

Mi is az AMP és miért lett olyan nagy jelentősége az elmúlt 1-2 év során? Az AMP, vagyis Accelerated Mobile Pages lényege, hogy felgyorsítsa a mobilon történő internetezést és hírvadászatot.

Bővebben


Weboldal készítés elméletben és a valóságban (2. rész)

Az előző cikkben olvasható a weboldal készítés könyv, vagyis tananyag szerinti menete, mely minimum két dolog miatt is másként valósul meg a való világban.
Bővebben

Weboldal készítés elméletben és a valóságban (1. rész)

Számos tevékenység végzésénél tudva levő, hogy teljesen másként tanítják, mint ahogy azt ténylegesen el kell végezni.

Bővebben


Minőségi és komplex tudásátadás

Hazánkban van egy társaság, melynek célja a marketing innováció biztosítása és vállalati életben történő terjesztése, valamint a szakmában dolgozók oktatása és további készségek fejlesztése.

Bővebben

A Magyar Marketing Szövetség munkássága

A Magyar Marketing Szövetség hazánkban egy olyan érdekvédelmi szervezet, mely immáron 26 éve látja el szorgalmasan feladatait és képviseli, valamint segíti a szakmabeliek munkáját.

Bővebben


Az emberi kapcsolatok fontossága egy vállalat életében

Sok vállalat sokféle eredménnyel büszkélkedhet az ország határokon belül és kívül egyaránt, de vannak bizonyos cégek, akik a többiekhez képest is kiemelkedő sikereket érnek el. Ennek természetesen sok oka lehet, de ami biztos, hogy mindegyik nagyon sikeres vállalkozásnál fontos szerepet kapnak az emberi kapcsolatok.

Bővebben

A jó vásárlási élmény megteremtése

Minden vállalat számára elsődleges cél a sikeres értékesítés megvalósítása és ezáltal a bevételek és a profit növekedésének elérése. Viszont vannak olyan esetek, amikor egyes marketing fogások, illetve értékesítési módok nem érik el a kívánt hatást és inkább rossz érzést keltenek a vásárlóban.

Bővebben


Munkánk megfelelő elismerése

Minden vállalat azért dolgozik, hogy minél nagyobb piaci részesedést érjen el, illetve, hogy egyre több profitot tudhasson magáénak az év végi összesítéskor, mindezt persze a megfelelően végzett, hatékony munkavégzésnek köszönhetően.

Bővebben

Üzleti kapcsolatok köttetnek a marketing égisze alatt

Minden, az eladásösztönzésben jártas vállalati vezető, illetve marketing szakember számára az év egyik leginkább várt eseménye a Marketing Fesztivál, amin évente közel ezer fő vesz részt a szakmából.

Bővebben


Mindig van hová fejlődni

Az idei évben már harmadszorra vált teltházas eseménnyé a Marketing Fesztivál, mely egy tető alá hozza a marketing szakemberek legjavát. A Marketing Fesztivál számos olyan kérdést vet fel és olyan témákat boncolgat, melyek mind a marketing fejlődéséről, ágazatainak változásairól és az értékesítés motiválásának egyéb módszereiről szólnak

Bővebben

A közösségi marketing fejlődésének követése

Az elmúlt években eddig nem látott módon fejlődött a számítástechnika, illetve a műszaki eszközök és a marketing. Köztük az online marketing lehetőségeinek tárháza is nagy mértékbe bővült. Ennek a követése és az új eszközök szakszerű használata nem feltétlenül könnyű feladat, hiszen ehhez számtalan új ismeret elsajátítására van szükség.
Bővebben


A mobiltelefon, mint marketing eszköz

Mikor már azt gondolnánk, hogy nincs új a nap alatt, a marketing szakemberei előállnak megint valami újdonsággal, ami nem csak egyedi, még hasznos is. Ilyen volt a mobilmarketing megismertetése a világgal, melyet lelkesen használnak is a vállalatok.

Bővebben

A marketing megjelenése a vállalatok életében

Sok évvel ezelőtt, mikor a vállalatok elkezdtek megismerkedni a marketinggel és a benne rejlő lehetőségekkel, boldog-boldogtalan elkezdte megtanulni ennek a tudománynak legalább az alapszintű ismereteit.

Bővebben


Az e-kereskedelem virágzása

Vajon mi ösztönzi az embereket arra, hogy a nélkül vásároljanak meg bármit is, hogy azt előtte nem nézték és tapogatták meg? Első sorban a kényelem és a gyorsaság az, ami motiválja az emberek többségét az internetes vásárlás, vagyis az e-kereskedelem alkalmazására.

Bővebben

Keresőmarketinggel foglalkozó vállalatok hivatása

Minden olyan céget, akik weboldalak készítésével, fejlesztésével, honlap optimalizálással és ezekhez hasonló tevékenységekkel foglalkoznak, együttesen keresőmarketing ügynökségeknek nevezik.

Bővebben


Egyre nő a bátorság és a bizalom

Csupán néhány éve figyelhető meg igazán, hogy nem csak az üzletek és boltok földrajzi helyszínein történik meg az árucsere, hanem az internet segítségével történő webes vásárlások is egyre inkább teret hódítanak. Mindez számos előnnyel jár, viszont hosszú időn keresztül az emberek többsége csak a hátrányokat látta és a bizalmatlanság miatt nem is nagyon használták ki az internetes vásárlás lehetőségét.

Bővebben

Az internet és felhasználásának fejlődése évről évre

2015. év elején is elkészítették az előző évre vonatkozó érdekességeket, melyek egyaránt vonatkoznak a világhálóra, illetve a digitális világ alkalmazásának változásaira is. Nem meglepő információ, hogy az internet felhasználók aránya egyre nő a 2013-ban megfigyelt adatokhoz képest, vagyis a vizsgált évben majdnem 5 millió fő használja napi szinten ezt az információgyűjtésére alkalmas eszközt és lehetőséget Magyarországon.

Bővebben


Telefonvásárlási szokások az utóbbi évek során

Az nem is kérdés, hogy 2010. óta folyamatosan növekvő tendenciát mutat a mobiltelefonok vásárlása, mely egyik oka a fogyasztói társadalomra jellemző viselkedésforma, másrészről pedig az, hogy az állandóan fejlődő technika előnyei vonzzák a vevőket.

Bővebben

Harc a keresők jobb helyezéséért

Manapság már egyik vállalat sem engedheti meg magának, hogy az interneten való jelenlét nélkül működjön, hiszen a világháló mára mindenre kiterjedt és elsődleges információ forrássá vált. Vagyis, ha szeretnénk hírnévre szert tenni és vevőink körét bővíteni, akkor mondhatni, kötelező az internetes megjelenés, melynek legegyértelműbb formája a weboldal készíttetés.

Bővebben


Kezdeti siker után nem várt elterjedés

Néhány éve vált ismertté a kuponos vásárlás és az emberek hihetetlen módon ráéreztek az ízére. Ennek az lett a következménye, hogy nem várt módon megnőtt úgy az érdeklődők, mint a vásárlók száma, ami a mai napig pedig egyre csak gyarapszik minden kuponos vásárlást biztosító weboldalon.

Bővebben

Internetezési szokások hazánkban

Újabb kutatást végzett a híres IIBR vállalat a 15 évnél idősebbek között, ahol a vizsgálódás célja az volt, hogy kiderítsék, valójában mennyi időt is tölt a magyar lakosság az internet oldalain szörfözve.

Bővebben


Ki hallott már a mobilmarketingről?

A mobilmarketing nem rég kifejlődött marketing ágazat és legfőbb jellemzője az egyediség. A kezelő saját mobiltelefonján keresztül közvetíti a vállalatok reklámjait és hirdetéseit, mely történhet aktív és passzív módon is. Ha például sms-ről beszélünk, ami a mobilmarketing egyik közvetítési típusa, akkor természetesen aktív módról beszélünk, míg a zenei vagy játékletöltés során megjelenő kisebb hirdetések passzívan hatnak az olvasóra, mégis kellőképpen kifejtik hatásukat.
Bővebben

Honlapok látogatottság-növelésének titka

Vajon mitől függ, hogy egy weboldal napi szinten hány látogatóval büszkélkedhet, és milyen módszerekkel lehet növelni az érdeklődők létszámát? Nem egyszerű feladat megtalálni a potenciális érdeklődőket és vásárlókat országszerte, motiválni a vásárlásra pedig még nagyobb kihívás egy vállalat számára. Persze segítséget kérhetünk a reklámügynökségek szakembereitől, akik mindent tudnak az internetről és a marketingről, de sokan inkább házon belül szeretnének megoldást találni a problémára.

Bővebben


A közösségi marketing ereje

Az elmúlt évtizedben a közösségi háló egyre nagyobb jelentőséggel kezdett el bírni, hiszen alig van olyan személy, aki ne lenne jelen ezeken az oldalakon. Ezáltal az oldalak fejlődése is szembetűnő. A vállalatok ezt a kínálkozó lehetőséget szeretnék megragadni, hiszen egy érintetlen, mégis milliókat elérhetővé tevő helyről van szó. Ezáltal jött létre a marketing új ágazata, a közösségi marketing, mely a vásárlók megnyeréséről és motiválásáról szól, nem pedig magáról a vásárlásról. Persze eleinte azt remélték a vállalatok, hogy a közösségi oldalakon megjelenő vállalati hirdetések közvetlen profitnövekedéshez fognak vezetni, de rövid időn belül kiderült, hogy erre nem alkalmasak az oldalak és azok felhasználói.

Bővebben

A nélkülözhetetlen mobiltelefonok

Miért váltak olyan fontossá számunkra a mobiltelefonok és miért esünk kétségbe, ha véletlenül otthon hagytuk, tudván, hogy egész nap nélküle leszünk? Egy mobiltelefon ma már nem csak a könnyű elérhetőség céljából kell, hiszen ennél sokkal több funkciót lát el, mint hogy felhívhatunk rajta valakit. Korosztálytól függetlenül az életünk szerves részét képezik a mobilok és elképzelhetetlennek tartjuk a mindennapjainkat nélkülük. De mégis mi ennek az oka? 

Bővebben


Cél az internetes elérhetőség

Minden vállalat számára egyre lényegesebb, hogy folyamatosan fejlődő weboldallal rendelkezzen, hiszen az internet korát éljük, ahol tíz emberből hét a netet használja információgyűjtésre és vásárlásra. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy a vállalat honlapja naprakész, friss információkat nyújtson az érdeklődők számára, és ha folyamatosan foglalkoznak a weboldallal, azt a Google is jutalmazza helyezési listáján történő előre sorolással.

Bővebben

Új megoldások az értékesítésre

Számos módszer létezik a marketing szakemberek számára, hogy a vállalatok áruit és szolgáltatásait értékesítsék a potenciális vásárlók számára. Ettől függetlenül érdemes mindig nyitott szemmel és füllel járni a nagyvilágban és lesni az újabb lehetőségeket, hogy még jobb megoldásokat találjunk az eladásösztönzésre. Azáltal, hogy az internet teret és világot hódított az információszolgáltatásban, számos új marketing eszköz megalkotására ösztönözte a szakembereket, mely jelenleg egy véget nem érő folyamatnak bizonyul. 

Bővebben


Az internet tortájának felosztása a keresők között

Azzal, hogy a kilencvenes évekig ismert és használt médiumok háttérbe szorultak és a vezető pozíciót az internet foglalta el, egy új kor vette kezdetét. Minden egyes évvel egyre kevesebb idő jut lazításra, pihenésre, vagyis az embereknek jól meg kell gondolniuk, hogy mivel is töltik a drága idejüket. Ezt segíti az internet, ahol sokkal kevesebb idő alatt, sokkal több információhoz juthatnak, amit semmilyen más médium nem tud biztosítani felhasználóik számára.

Bővebben

A különféle hirdetési formák versenye a piacon

Az elmúlt ötven évben hihetetlen változásokon ment keresztül a reklámipar és ki tudja, hogy még hová fog fejlődni?! Az első időkben csak néhány vállalat tehette meg, hogy valamilyen módon reklámozza magát és termékeit, ezzel hatalmas előnyre szert téve a versenytársakkal szemben és a reklámozás eredménye a hatalmas profitnövekedés lett. Később már egyre többen fedezték fel a több féle médium által kínált lehetőségek nyújtotta előnyöket és akár mennyi is volt a bevételük, költöttek belőle a reklámozásra.

Bővebben


Az e-kereskedelem ugrásszerű növekedése

Az internet világa hihetetlen módon fejlődik és bővül, sose lehet tudni, hogy egy-két év múlva mi lesz az a módszer és technika, amit a vállalatok és az ügyfelek egyaránt nagy számban, szívesen használnak mindennapjaik során. Az elmúlt év nagy slágere a mobiltelefonos vásárlás lehetősége, mely gyors, egyszerű és az e-kereskedelem népszerűségét növeli. 

Bővebben

Hogy még jobb hirdetéseket adj fel

Napjainkban a leginkább alkalmazott kereső a Google, aminek egyik legsikeresebb eszköze a google adwords hirdetések készítése. És bár rengetegen használják, ne higgyük, hogy bárki képes a megfelelő alkalmazására. Mint minden más speciális eszköz esetében, a google adwords esetében is szakszerű tudásra van szükség, hiszen számos apróság van, amin a laikusok átsiklanak, míg a profik tudnak róla és kihasználják a lehetőségeit, melyek igen is számítanak.
Bővebben


Igenis, fontos a cím

Mi mindennel lehet felkelteni egy olvasó figyelmét és elérni azt, hogy szánjon néhány percet a szabadidejéből arra, hogy ne csak néhány sort, hanem az egész cikket végig olvassa és motiválni lehessen a további információk keresésére vagy épp a vásárlásra?
Bővebben