Kleding bedrukken

Wij hebben zéér veel ervaring met het bedrukken van t-shirts en met het bedrukken van polo's en sweaters. Het bedrukken van sportkleding of het bedrukken van werkkleding -welke lastiger zijn om te bedrukken- zijn voor ons geen probleem. Overal hebben of vinden wij een passend antwoord op. Wij zijn daarom in staat u goed te adviseren.

Wij zijn empatisch met onze klanten en denken gericht mee. Prijs is voor u altijd van belang en wij proberen u altijd de goedkoopste manier van drukken aan te  bieden. Wij zijn niet voor niets een ECHTE Textielzeefdrukkerij!

Wij zeefdrukken direct en indirect op het textiel.

Sublimatie, zeefdruk, transferdruk en badges zijn door ons veelal gebruikte technieken en producten. Zie ook onze pagina Welke druktechniek?

Onze -zelf ontwikkelde- digitransfer is een prachtig nieuw produkt.

Klik HIER voor de pantone kleuren waaier! PMS pantone kleurenwaaier

MEER INFORMATIE

Snel en flexibel

Wij zijn in staat om snel op uw aanvraag te reageren. Spoedopdrachten binnen 1,2 3 dagen zijn voor ons niet nieuw. Dat heeft uiteraard met onze ervaring te maken, maar ook met de flexibiliteit van onze medewerkers. Daarnaast zijn wij een ECHTE textielzeefdrukkerij en hebben diverse druktechnieken in eigen huis. Dat laatste maakt ons zeker flexibel, omdat niet eerder produkt geschikt is voor één en dezelfde druktechniek.

Marco van Alphen Promotions al 25 jaar Uw Textielzeefdrukkerij!

Wij onderscheiden ons door:

 • kwaliteit
 • ervaring
 • flexibele medewerkers
 • vele druktechnieken in eigen huis
 • prijsMEER INFORMATIE

Sportkleding bedrukken

Wij hebben zéér veel ervaring met het bedrukken van sportkleding. Vele verenigingen, bedrijven en particulieren zijn door ons voorzien van de juiste sportkleding. Wij zijn daarom in staat u goed te adviseren.

Sportkleding wordt in het algemeen genomen, gemaakt van 100% polyester materialen. Dat vraagt expertise! Deze materialen vragen om speciale aandacht. Te denken valt o.a. hechting van de inkt of transferlijm. Maar ook het zgn. "bleeding" of "doorbloeden", waarbij bijv. een witte opdruk op een rood shirt of trainingspak rose gaat worden.

Sublimatie, directe zeefdruk, transferdruk en badges zijn door ons veelal gebruikte technieken en producten. Onze -zelf ontwikkelde- digitransfer is een prachtig nieuw produkt.

Namen en nummers worden door ons via plottertechniek op maat gesneden en zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

MEER INFORMATIE

Welke druktechniek?

De druktechniek die we gebruiken hangt af van diverse factoren:

 1. substraat (textiel of artikel waar op gedrukt wordt)
 2. de oplage
 3. is deze oplage repeterend
 4. het aantal kleuren
 5. het budget
 6. gewenste uitstraling
 7. gewenste duurzaamheid

Voor ons is van belang, dat u als klant de juiste
prijs-/kwaliteitsverhouding krijgt aangeboden.

Wij zoeken continuïteit en een tevreden klant is daarin voor ons essentieel. 

Over het algemeen genomen kunnen we onderstaande druktechnieken adviseren:

Oplages < 15 stuks        zeefdruktransfer, flex-, digitale transfer
Oplages > 15 stuks        directe zeefdruk
Sportkleding                 directe zeefdruk, zeefdruktransfer, badge, flex 
Werkkleding                 directe zeefdruk, zeefdruktransfer of borduren

 

Druktechnieken

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden om kleding te bedrukken. hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. De juiste techniek is afhankelijk van de ondergrond, de oplage en het aantal kleuren van de applicatie. Ook de gewenste uitstraling speelt een grote rol. Wij helpen u graag met het bepalen van de juiste techniek om de kleding te bedrukken.

We kunnen de drukmethodes onderverdelen in directe druk en indirecte druk. Bij directe druk wordt direct op het textiel gedrukt en bij indirecte druk wordt gebruik gemaakt van een drager zoals transferpapier.

Daarnaast is het nog mogelijk om te borduren. Eventueel d.m.v. een badge. Hieronder een overzicht.

 

Directe Druk:

Zeefdruk

Zeefdruk is de meest gebruikte directe druktechniek om kleding te bedrukken. Zeer duurzaam. Tot full colour mogelijk.

Deze techniek wordt gebruikt voor het afdrukken van teksten, afbeeldingen of logo’s op verschillende artikelen zoals t-shirts, jassen, sweaters, etc, maar bijvoorbeeld ook op papier, kunststof, textiel of metaal. Het verschil zit niet in het drukproces, maar alleen de gebruikte inkten wijken af, met als voorwaarde dat het basismateriaal vlak moet zijn.
Het is een relatief eenvoudig proces waarbij inkt door een gaas wordt gedrukt. De druk kan in een of meer kleuren handmatig, automatisch of halfautomatisch. Voor ons als drukker zijn de voorbereidingen en nabehandeling van het zeefdrukproces wel intensief;

 • printen van een zwarte film met een minimale voorgeschreven densiteit (na maken van een ontwerp op computer of aanlevering hiervan door de klant)
 • emulsie aanbrengen op het gaas van het zeefdrukraam
 • laten drogen in een speciale droogkast (hard laten worden) van de emulsie op het zeefdrukraam
 • film positioneren op- en belichten van het zeefdrukraam
 • uitspuiten van het gaas op het zeefdrukraam om deze inktdoorlatend te maken (daar waar het zwart van de film heeft gezeten, is het nu "week" geworden waardoor het nu met water kan worden weggespoten)
 • instellen van het zeefdrukraam in de zeefdrukautomaat (carrousel)
 • inkt (standaardkleur of pms kleur) aanbrengen op het zeefdrukraam
 • overbrengen van de inkt op het substraat (kledingartikel in dit geval) middels het zogenaamde rakelen. De rakel gaat over het zeefdrukraam en brengt de inkt op. Een rakelschep brengt de inkt weer naar boven en dan begint dit proces opnieuw. Op donkere kleding kan dat zich wel herhalen van 4 tot 10 keer om de opdruk "dekkend" te krijgen. Dit proces bepaalt dan ook de prijs. Hoe meer inkt er overgebracht dient te worden, hoe langer ook het proces duurt. Dit verklaart dan ook de prijs tussen drukken op wit textiel of op donker textiel.
 • verwijderen van inkt van het zeefdrukraam
 • reinigen van het zeefdrukraam; verwijderen emulsie, eventuele spookbeelden verwijderen, vetvrij maken

Een Full colour afbeelding kan d.m.v. zeefruk worden gedukt op een witte ondergrond. De juiste kleur wordt verkregen door het mengen van de basiskleuren Cyaan-Magenta-Geel-Zwart. Op een donkere ondergrond wordt de gewenste kleur gescheiden in meer specifieke kleuren (tot 10 kleuren) met een witte basis laag. Deze heldere specifieke kleuren geven scherpte aan het beeld. Hieronder een illustratie van van een full colour bedrukking d.m.v. zeefdruk.

full colour zeefdruk

Zeefdruk is uitermate geschikt voor het drukken van de exact pantone kleur. Klik hier voor een overzicht van de verschillende pms waarden.

 

DTG (Direct to garment printing)

Zoals de naam al zegt wordt hierbij direct op het kledingstuk gedrukt. In eerste instantie gebeurde dit met een aangepaste inkjetprinter, waarbij gebruik werd gemaakt van andere inkt en een aangepast transportmechanisme.. Deze techniek heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en de kwaliteit is nu bijna vergelijkbaar met zeefdruk en er zijn specifieke DTG printers ontworpen.

DTG kleding bedrukken

DTG printer kleding bedrukken

Wij maken gebruik van de Kornit DTG printer.

Voordelen;

– tot full colour mogelijk
– relatief lage instelkosten,
– dunne laag verf, goed draagcomfort, snel!

DTG is echter niet toe te passen op iedere ondergrond.

 

Indirecte Druk:

Plastisol transfer/ digitale plastisol Transfer (digitransfer)

Bij een transfer wordt de bedrukking eerst in spiegelbeeld op een papier bedrukt en daarna d.m.v. een hittepers op de kleding geperst.

Naast de gebruikelijk plastisol transfers hebben wij een transfer ontwikkeld waarbij digitale print-techniek gecombineerd wordt met zeefdruk. Met deze digitransfer zijn we uniek in Nederland!!! Door deze innovatie kan elk ontwerp, hoe gedetailleerd dan ook, worden gereproduceerd op een textiel transfer.

Hierbij kunt u denken aan logo`s met enkele kleuren, full-color afbeeldingen of zelfs foto`s.. En dit alles in zeer hoge resoluties!! Dit is een zeer groot verschil met de digitale transfers waarbij gebruik gemaakt wordt van het zogenaamde print/cut systeem.

Onze transfers zijn voor vele toepassingen inzetbaar zoals promotie-, sport-, bedrijfskleding etc.

Voordelen; Extra dekkend, Hoge rekbaarheid, Hotpeel/Coldpeel, Transparanten/Papier, 60/90 graden wasbaar

 

Flex / bedrukbare flex

Bij Flexdruk wordt de gewenste bedrukking uitgesneden uit flexmateriaal. De overbodige flex wordt na het snijden verwijderd (flex plukken), waardoor alleen het te drukken gedeelte overblijft. Dit wordt met een hittepers op het textiel aangebracht. Naast de gangbare kleuren bieden we tevens metaalkleuren en hologrameffecten. Naast deze speciale versies hebben we een compleet gamma met Flock-kleuren.  Flock voelt fluweelachtig aan, als een dun laagje pluche..

Met bedrukbare flex is het mogelijk om een  Full-Colour resultaat te printen met een solventprinter. Om de wasbaarheid te verhogen werken we met een speciale coating die de digitale printerinkten beschermd.

 

Sublimatie

Sublimatie is de directe faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Met sublimatiedruk wordt gebruik gemaakt van inkten die bij hitte direct overgaan naar de gasvormige fase en in die vorm een verbinding aangaan met oppervlaktes van polyester of acrylaat. Deze techniek wordt vooral toegepast op sportkleding.

Het grote voordeel van sublimatie op textiel is dat de kleuren onderdeel zijn van het oppervlak. Heeft u een t-shirt met een sublimatieprint, dan zal deze niet eerder slijten dan het textiel zelf. De print is bij sublimatiedruk als het ware verpakt in het textiel.
Sublimatie levert een zeer transparante print op, wat inhoudt dat sublimatie alleen mogelijk is met wit textiel. Een print op donker textiel kan niet dekkend worden gemaakt.

Tot full colour mogelijk. Ideaal voor foto’s. alleen op lichte kleur shirts met polyester bruikbaar.

 

Borduren

Zeer mooie afwerking en duurzaam. niet geschikt voor dunne stoffen. Relatief duur

 

Badges

Combinatie van borduren en een transfer. Er wordt een badge gemaakt van het betreffende logo, die daarna d.m.v. een lijmlaag onder hoge druk en temperatuur wordt aangebracht op de kleding. Klik hier voor voorbeelden en meer informatie.

Wij zijn overigens gespecialiseerd in het bedrukken van sportkleding. Hiervoor is onze digitransfer bij uitstek geschikt. hier vind u meer informatie over de digitransfer en de toepasbaarheid op sportkleding.


MEER INFORMATIE

Bestanden aanleveren

Qua programmatuur kunnen wij het volgende digitaal verwerken:

 • Bent u Windows gebruiker: Adobe Illustrator CC en Photoshop CC voor Windows
 • Bent u Apple gebruiker: Adobe Illustrator CC en Photoshop CC voor Apple

 

Belangrijk om te weten:

 1. Maak uw logo en- of tekst op (letteromtrekken maken; vector) en bewaar het als een .eps, .ai of .pdf bestand.
 2. Alléén voor full colour bedrukkingen op bijvoorbeeld muismatten en sleutelhangers, levert u bij voorkeur een TIFF/bestand op ware grootte en in CMYK-modus aan met een minimale resolutie van 300 dpi.
 3. Een PNG of JPEG bestand in zwart opgemaakt met een minimale resolutie is door ons ook vaak goed te gebruiken om een film te vervaardigen.
MEER INFORMATIE

Gepersonaliseerde kado's

In eigen huis zijn we in staat sublimatietechniek toe te passen op muismatten, mokken, kop en schotels, witte polyester t-shirts en nog veel meer andere produkten.

Dit kan al per stuk! Onze sublimatieprinter brengt zéér mooie en heldere kleuren over, waardoor het eindresultaat er mag zijn!

Een zeer betaalbaar product met een snelle levertijd staat vanaf nu tot uw beschikking!

MEER INFORMATIE
Slide 0

ONZE PRODUCTEN

Om uit ons zeer uitgebreide programma aan textiel een keuze te kunnen maken, hebben wij voor u een keuzemenu

MEER INFORMATIE
Slide 1

SPOEDOPDRACHT

Ben je helemaal vergeten die shirts (bijv.) te laten bedrukken en moet je het over 2 dagen klaar hebben?

MEER INFORMATIE
Slide 2

OFFERTE AANVRAGEN

Weet u al wat u wilt? U kunt direct, snel en vrijblijvend en offerte aanvragen. U krijgt direct de kosten te weten.

MEER INFORMATIE
Check
Textielzeefdruk
Check
Transferzeefdruk
Check
Digitale transfers
Check
Borduring & Badges