basiscursus theatersport utrechtVind je theatersport ook zo leuk dat je het zelf ook wel eens zou willen proberen? Vind je toneelspelen leuk maar zie je op tegen het instuderen van teksten om deze vervolgens keer op keer te herhalen? Vind je het jammer dat je altijd achteraf bedenkt wat je zojuist eigenlijk had kunnen zeggen? Heb jij tot dusverre altijd je snor weten drukken om iets op je vrije avond te doen 'omdat je niet zo goed durft'? Wil je al tijden al iets aan sport doen maar is je zweten op een crosstrainer niet jouw ding?

Speciaal voor mensen als jij organiseren we komend seizoen weer een basiscursus improvisatie en theatersport. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig. In deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht?

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Indien de deelnemers dit willen wordt er een openbare presentatie gegeven. In dat geval wordt er in de laatste lessen extra aandacht gegeven aan elementen van een theatersportvoorstelling: podiumtechniek, publieksparticipatie en de 'vierde wand', ondersteunende rollen (presentator, rechters, muzikant, belichting). Deze cursus is ook een goede basis als je verder wilt spelen bij een theatersportvereniging.

schrijf-je-nu-in

Eerste les: maandag 16 januari 2016

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur (Wie wil kan na afloop nog met een drankje napraten aan de bar)

 Lesoverzicht: 16-1, 23-1, 30-1, 6-2, 13-2, 20-2, 6-3, 13-3, 20-3, 27-3, 3-4, 10-3

Locatie: cultureel centrum 'De Musketon', Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Kosten: €180,- inclusief BTW (voor houders U-pas zijn er kortingsvoordelen). Tip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten desgewenst fiscaal aftrekbaar als communicatietraining.

Opgeven: via het Inschrijfformulier basiscursus theatersport

Vragen: stuur een email met naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of bel 06-34944350. 

Er zijn momenteel nog 10 van de maximaal 14 plaatsen beschikbaar.

Stuur een mailtje als je echt niet op maandag kunt, maar wel graag een beginnerstraining zou willen volgen. Als bovenstaande teller op nul of lager staat kun je het handigst even bellen. Wellicht valt er iets te improviseren! :-)

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google