Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Zongränser försvinner och priser förändras

Den 9 januari 2017 blir det fast pris på enkelbiljetter när zongränserna försvinner, studenter får rabatt på nästan alla typer av biljetter och priserna på periodbiljetter höjs.

Det här är det som händer med SL:s biljetter och priser den 9 januari 2017:

  • Zongränserna försvinner för dig som reser på enkelbiljett, och det blir fast pris oavsett hur långt du åker (inom 75 minuter).
  • Begreppen helt och reducerat pris byts ut mot priskategorierna vuxen respektive pensionär, student, ungdom (rabatterat pris).
  • Vuxna studenter som har studentlegitimation med SL-logga och studerar minst 75 procent får rabatt på nästan alla SL:s biljetter.
  • Priserna på periodbiljetter höjs för första gången sedan 2011.
  • Du som reser över länsgränsen till Gnesta eller Bålsta behöver inte längre betala extra för det.

Fast pris på enkelbiljetter

Du som reser på enkelbiljetter som du köper med reskassan, mobilen, i spärr/automat eller som engångskort behöver inte längre veta i hur många zoner du ska resa. Du betalar ett fast pris för din biljett och får sedan resa så långt du vill under 75 minuter. Det kommer fortfarande vara billigast att betala för resan med reskassan, 30 kronor för vuxna, och dyrast om du köper biljetten kontant av en konduktör, 60 kronor för vuxna. 

Lättare hitta rätt pris med nya priskategorier

Biljettpriserna kommer att delas in i priskategorierna vuxen som motsvarar det gamla "helt pris" och pensionär, student, ungdom som motsvarar "reducerat pris". Anledningen till namnbytet är att det ska bli enklare att förstå vilken biljett du ska köpa. 

Biljetter med rabatt

Om du är pensionär, student eller ungdom under 20 år får du en rabatt när du köper biljett. Det som är nytt här är att även vuxna studenter kan köpa de här biljetterna, om du har en studentlegitimation med SL:s logotyp på och studerar minst 75 procent. För pensionärer är det samma regler som förut. Du som är över 65 får alltid det rabatterade priset. Är du pensionär och yngre än 65 år får du rabatten om du har intyg från Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan. 

Skolbiljett, terminsbiljett och fritidsbiljett för skolungdom

Biljetterna för skolungdomar under 20 år kommer att finnas kvar och vara extra rabatterade. De biljetterna kan alltså bara användas av barn och unga under 20 år.

Prishöjning på periodbiljetter

Priserna på alla biljetter höjs den 9 januari, vilket är första prishöjningen på biljetter sedan den 1 september 2011. En 30-dagarsbiljett för vuxna kommer att kosta 830 kronor och för pensionärer, studenter och ungdomar blir det nya priset 550 kronor

Eftersom zongränserna tas bort försvinner även periodbiljetterna för lokala resor i Norrtälje och Södertälje. Även periodbiljetterna med Bålstatillägg försvinner när den extra avgiften för att resa över länsgränsen tas bort.