Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Ta gärna del av viktig information innan ditt besök. Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta gärna vår kundservice.

Vad är min personliga inloggning?

Inloggningen baseras på din e-postadress samt ett lösenord. För att få ett lösenord går du in på www.medley.se - välj logga in - välj “jag saknar lösenord”. För att få ett nytt lösenord krävs det att du har din e-post adress registrerad hos oss. När du har loggat in kan du ändra dina inloggningsuppgifter under Mitt konto --> Min profil.

När släpps platserna till gruppträningspassen?

Platserna släpps kl 12.00, 3 dagar innan passet äger rum. Det går att boka fram till 10 minuter innan passet startar.

Om jag måste avboka ett pass?

Kom ihåg att vid förhinder avboka dig senast en timme innan passet startar!

Om ett pass är fullbokat

Du kan boka dig på reservplats och hamnar då på en väntelista. Vid avbokningar fylls passet på - i turordning - med reserver från väntelistan. Du får automatiskt mail och sms när du fått en plats (senast en timme innan passet börjar). Platserna från väntelistan fylls på fram till 1 timme innan passet börjar. Reservlistan nollställs en timme innan passet börjar. Därefter hänvisar vi till dropin-platser. Du bevakar själv om du har fått plats eller ej (besked skickas till dig via sms och mail).

Hur många pass kan jag boka?

Du kan via hemsidan maximalt ha två bekräftade bokningar per dag. Utöver det kan du boka två reservplatser. Tänk på att du inte kan ha två bekräftade bokningar om du vill få en reservplats, då behöver du boka av ett pass. Du kan inte boka plats på två pass som överlappar varandra.

När måste jag hämta passbiljetten?

Bokade biljetter hämtas ut senast 10 minuter innan passet börjar. Därefter släpps de som lediga platser till drop in. Tänk på att det kan vara kö och att du måste hinna dra ditt kort (eller i Sollentuna blippa ditt chiparmband) för att få din passbiljett.

Om jag missar ett eller flera gruppträningspass?

Om du missar att avboka ditt pass vid tre tillfällen spärras du för bokning och hänvisas till drop in-platser. Du kan lösa spärren i receptionen för 100 kr. Du får mail varje gång du missar att avboka ett pass. Anledningen till att vi skickar ut mail med avbokningspåminnelse är att undvika platsbokningar som inte utnyttjas. På så sätt ökar vi tillgängligheten för dem som verkligen vill gå på passet.

Hur bokar jag en kurs?

Du behöver vara inloggad för att genomföra en kurs- eller aktivitetsbokning. Är du kund hos oss sedan tidigare är ditt användarnamn din e-postadress. Annars kan du enkelt skapa ett konto genom att ange din e-postadress i bokningsflödet. Då skickar vi en länk till den e-postadress du anger så att du kan välja ett lösenord. Observera att länken vi skickar dig endast gäller i 30 minuter. Gå vidare till betalningen. När bokningen och betalningen är genomförd får du en bekräftelse/kvitto till din e-postadress. Obs! Om du avbryter betalningen kan du inte gå tillbaka och betala den bokningen. Den bokningen kommer automatiskt att avbokas efter 60 minuter. Gör ett nytt försök att boka och betala.

Läs gärna våra köpvillkor.

Kan jag avboka en kurs?

Du har 14 dagars ångerrätt enligt Distansköpslagen. Bokningen är bindande. Avbokning skall göras skriftligt, helst via e-post till kundservice@medley.seUteblir du ifrån eller avbryter din kurs/aktivitet sker ingen återbetalning. Om en kurs/aktivitet blir inställd återbetalar vi naturligtvis hela avgiften.

Läs gärna våra köpvillkor.

Kan jag betala via faktura?

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. Fakturan överlåtes till Svea Ekonomi AB. Privatpersoner behöver vara registrerade i folkbokföringsregistret och vara över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och i samband med köp sker en automatisk kreditupplysning för alla köp. Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 60 kr samt dröjsmålsränta 2% per månad. Vid utebliven betalning lämnas fakturan till inkasso.För att handla mot faktura behöver du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Fakturan skickas via mail natten efter bokningen är genomförd. Har du inte fått din faktura hänvisar vi till Svea Ekonomi: 08-514 931 13. 

Vi reserverar oss för rätten att ställa in kurser/aktiviteter.

Vilken version måste man ha på sin iPhone för att man ska kunna ladda ner Medley appen?

Appen kräver iOS 6.0 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Läs mer här.

Vilken version måste man ha på sin androidtelefon för att man ska kunna ladda ner Medley appen?

Appen stödjer 2.1 och senare. Läs mer här.

Vilket datum dras avgiften via autogiro?

Vi försöker alltid debitera första gången den 28:e varje månad om det inte infaller på en helgdag. Därefter gör vi ytterligare tre försök de nästkommande tre vardagarna. Dessa datum kan vi inte ändra.

Vad händer om jag inte har pengar på mitt konto?

Om täckning saknas kommer vår samarbetspartner att skicka ut en påminnelse. Då tillkommer en påminnelseavgift enligt lagstadgad avgift. Om betalning inte är registrerat hos oss tillhandadatumet skickas ärendet vidare till inkasso. Vid frågor angående påminnelser eller inkasso vänder du dig till Kredithanterarna på tel 010-195 96 60.

Jag vill registrera ett nytt bankkontonummer, hur gör jag?

Du kan lämna in uppgifterna på din Medley anläggning. Du kan även maila kundservice@medley.se ditt nya kontonummer. Om det är en annan person eller ett företag som ska ta över dina betalningar behöver du ta med dig en fullmakt från personen/firmatecknaren till träningscentret.

Jag har friskvårdscheckar, kan jag använda dem som betalning för mitt medlemskap?

Vi tar emot friskvårdschecken, Actiway (NYA friskvårdschecken) & friskvårdskuponger som betalning för ditt medlemskap. Om du betalar via autogiro så kan du lämna in checkarna på din Medley anläggning. Vi använder då checkarna/kupongerna som betalning i första hand och fortsätter sedan att dra via autogiro som vanligt när checkarna är slut. Om du väljer att köpa ett årskort kontant så går det bra att betala resterande summan utöver friskvårdscheckarna kontant eller med betalkort.

Hur säger jag upp mitt medlemskap?

Du kan antingen komma in till oss på anläggningen eller maila till oss kundservice@medley.se (ange ditt kund- eller personnummer). Det är alltid två månaders uppsägningstid, även om du "passerat" din bindningstid (normalt tolv månader, se ditt avtal). Utebliven betalning/makulerat autogiromedgivande räknas inte som en uppsägning.

Vad är bindningstid och vad är uppsägningstid?

Vi tillämpar normalt tolv månaders bindningstid. Det betyder att du förbinder dig att betala för tolv månaders medlemskap. Du har alltid två månaders uppsägningstid (vilket alltså inte är samma sak som bindningstid). 

Under vissa kampanjperioder kan du teckna medlemskap utan bindningstid. Det betydera att du närsomhelst kan säga upp ditt medlemskap. Du har dock alltid två månaders uppsägningstid (vilket alltså inte är samma sak som bindningstid). 

 

Jag har blivit medlem men har ångrat mig och vill inte ha kvar medlemskapet. Hur gör jag?

Du har en en veckas ångerätt från den dag du köper medlemskapet under vilken du kan prova att träna hos oss. Om du inte är nöjd kommer du in till ett av våra träningscenter eller mailar kundservice@medley.se och säger upp ditt medlemskap skriftligen. Medley behåller avgiften du betalade vid tecknandet av medlemskapet, motsvarande 1-1,5 månad från den dag du säger upp ditt medlemskap.

När och hur kan jag frysa mitt medlemskap?

Medlem i nivå Guld kan frysa sitt medlemskap mot en avgift. 

Övriga medlemmar, som på grund av särskilda omständigheter inte kan utnyttja sitt medlemskap under viss tid, kan frysa sitt medlemskap kostnadsfritt mot uppvisande av intyg. Giltiga anledningar är sjukdom, graviditet, militärtjänstgöring, arbete/studier på ort eller i land där Medley inte finns etablerat. frysning av medlemskap kan ske mellan minst 30 dagar och längst med 180 dagar (medlemskapets bindningstid förlängs med samma antal månader som frysningen avser).

Hur ändrar jag eller lägger till min e-postadress?

Att ändra e-postadress gör man inne på Mitt konto --> Min profil.

Jag har bytt adress. Vad gör jag?

Du kan ändra dina adressuppgifter inne på Mitt konto --> Min profil.

Hur kommer jag igång med min träning?

Kontakta din Medleyanläggning för ett personligt möte med en av våra personliga tränare. Tillsammans går ni igenom dina behov och mål med träningen för att sedan lägga upp en effektiv träningsplanering som hjälper dig nå dina mål. Du kan även välja att anlita en av våra personliga tränare som är med dig under hela träningspasset. Medley erbjuder personlig träning på utvalda anläggningar i Sverige.

Jag får ersättning från min arbetsgivare för friskvård, hur gör jag för att få ett kvitto på mina betalningar?
Du skriver själv ut ditt betalningsintyg på Mina sidor. Logga in på www.medley.se
På mina sidor går man in på Medlemskap/kort och väljer det kort man vill ha betalintyg för, antingen hela perioden eller för en vald period Vi rekommenderar att du väljer period ex 2015-01-01 - 2015-12-31 (framförallt om du varit kund hos oss länge)För att skriva ut tryck Ctrl+P
Saknar du lösenord?
Fyll i din e-post adress via denna länk: Glömt lösenord
Önskar du ändra eller lägga till din e-postadress?
Du behöver ha ditt inpasseringskort tillgängligt : Lägg till eller ändra e-postadress
Jag har tappat mitt medlemskort, hur får jag ett nytt?

Kom in till ett av våra träningscenter så får du ett nytt medlemskort. Vi tar ut en avgift på 30 kr det nya kortet.

Vad är FaR?

FaR innebär i praktiken att en läkare, sjukgymnast eller sjuksköterska skriver ett recept på fysisk aktivitet/träning till en individ där man ser att inaktivitet är en bakomliggande orsak till individens besvär/sjukdom samt att det primära behandlingsalternativet är fysisk aktivitet.

Hur och var kan man använda FaR?

Den som har fått receptet får själv ta ansvar för att följa receptet. Om han så vill kan han börja promenera, simma och/eller cykla på egen hand. Många med begränsad träningserfarenhet och bristande motivation för träning behöver emellertid hjälp av en tränare från friskvården för att komma igång med sin träning. Den möjligheten finns definitivt på Medley där våra personliga tränare kan hjälpa till att designa, coacha och följa upp lämplig träning och även hänvisa till kompletterande gruppträning.

Priser FaR

Det är upp till varje friskvårdsarrangör och träningsföretag att själva sätta sina priser. Det finns alltså ingen subvention från försäkringskassa, landsting eller motsvarande. På Medley erbjuder vi för personer med FaR ett reducerat 10-klippkort 599 kr, giltigt 3 månader (ord. pris ca 1080kr).

Kvarglömda saker?

Kvarglömda saker sparas på anläggningen i en vecka.

Hur är er vattenkvalitet?

Vi på Medley älskar att bada. Det har vi gjort i många år. Därför är rent vatten i våra bassänger en hygienfaktor, i dubbel bemärkelse. Rent vatten är en absolut självklarhet för oss och vi jobbar ständigt för att hålla vad vi lovar:

 • Vattnets kvalitet kontrolleras minst en gång per dag.
 • Tillsyn av själva reningsanläggningen sker dagligen.
 • Alla våra kontroller följer detaljerade checklistor och protokollförs.
 • Doseringen av klor eller andra desinfektionsmedel följs kontinuerligt.
 • Vi följer noggrannt Socialstyrelsens anvisningar för vattenrening.
 • Samverkan sker med ansvariga för miljö- och hälsoskydd i kommunen.
 • Vi har tydliga handlingsplaner för om vi skulle upptäcka någon förorening.
 • Eventuella avvikelser i vattenkvaliteten anmäls alltid till kommunen.

Vi gör vår vattenrening med minsta möjliga tillsats av kemikalier, dels för att minska den allmänna miljöpåverkan, dels för att göra själva badet ännu skönare. När det finns miljövänliga alternativ för vattenrening och städning, använder vi alltid dem.

Du kan faktiskt också hjälpa till att hålla Medleyvattnet fräscht. Tänk på att duscha och tvätta dig ordentligt innan du badar. Glöm inte heller att ta av dig underkläderna. Tack för hjälpen. Vi ses i poolen.

Vad har ni för åldersgränser?
 • Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet, alltid ha sällskap av ombytt, simkunnig betalande vuxen.
 • Alla icke simkunniga över 12 år ska medföljas av ansvarig simkunnig betalande vuxen.
 • Barn 0-6 år ska aldrig lämnas längre bort än en armlängds avstånd.  
 • Målsman är ansvarig för personer under 18 år och ska se till att badbesöket sker säkert och tryggt.
 • Grupper om minst fem personer under 18 år ska alltid medföljas av ansvarig vuxen.
 • Alla besök sker på eget ansvar.
 • Du ska fylla minst 14 i år för att vara med på vår gruppträning.  
 • Du ska fylla minst 16 i år för träna i gymmet.   
 • Du ska vara minst 18 år för att sola i våra solarier på anläggningar där dessa finns.
Hur låser jag mitt skåp?

Skåpen i omklädningsrummet låser du med ett hänglås. Ta med ett hemifrån eller köp i receptionen. Låsta skåp öppnas varje kväll.

Får jag ha med mig egen matsäck?

Det är inte tillåtet att äta medhavd mat i våra kaféer eller i anslutning till bassängerna. Lokala avvikelser kan förekomma, fråga din anläggning vad som gäller.

Får jag ta med mig barnvagnen in i simhallen?

Barnvagnar lämnas i entrén/receptionen i mån av plats. Du kan inte ta med barnvagn in i anläggningen.

Var kan jag ta del av köpvillkor, sekretesspolicy och liknande?

Dessa hittar du här:

Köpvillkor
Sekretesspolicy
Tävlingsvillkor
Studentvillkor