Proiectul lui Robu, fântâna cu jocuri de lumini pe Bega, studiu de...

Proiectul lui Robu, fântâna cu jocuri de lumini pe Bega, studiu de fezabilitate de 115.000 de lei fără TVA. Ce controversă există

4
DISTRIBUIȚI
fantana arteziana din cartierul soarelui03_resize
Primarul Nicolae Robu, alături de arteziana din zona Soarelui. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Fântână cu jocuri de lumini pe Bega, care va atrage mii de turiști în Tmișoara, oferind orașului un farmec aparte prin punerea în valoare a râului care tranzitează capitala Banatului. Așa suna planul enunțat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, în anul 2012. La fel ca 90% din promisiunile acestuia din campanie electorală, nici fântâna cu jocuri de lumini pe Bega nu a fost realizată.

Fântână cu jocuri de lumini pe Bega – un nou proiect ratat de Robu

Pe vremea când însă existau nu doar speranțe pentru realizarea obiectivului, ci și discuții, era vehiculată suma de2.000.000 de euro ca preț pentru îndeplinirea visului primarului Nicolae Robu. Dacă pentru oamenii obișnuiți o asemenea sumă pare ridicol de mare, primarul Timișoarei dădea asigurări că ea este una cât se poate de firească și că investiția este perfect justificată. La debutul acestei luni, în cadrul unui plen în Consiliul Local Timișoara, Nicolae Robu a anunțat că „renunţăm, cel puţin la proiectul iniţial pentru că s-au făcut măsurători de adâncime în zona Flora şi a rezultat că adâcimea este cu mult mai mică decât ne aşteptam noi. Adâncimea este de la 2,5 la 6 metri, or se ştia că adâncimea la care se va face este de la peste 5 metri peste tot.


Acesta este motivul pentru care nu se va face. Noi pentru acea locaţie am făcut studiu de fezabilitate”.Practic, fântâna se va realiza într-o nouă locație, Parcul Botanic, desigur cu noi costuri care implică pentru început un studiu de fezabilitate. Dar visul fântânii cu jocuri de lumini de pe Bega nu s-a stins pur și simplu, ci cu costuri la bugetul local, pe care administrația le neagă.

Urmare a unei cereri făcute de PRESSALERT.ro către Primăria Timișoara pentru a afla câți bani publici au fost cheltuiți pentru plata studiului de fezabilitate pentru locația Flora, despre care primarul a declarat că a fost făcut, am fost informați că întocmirea documentației tehnice pentru obiectivul „Fântână ornamentală pe Bega” a fost finanțată cu suma de 115.000 de lei fără TVA, sumă care urma să meargă către SC Aquadesign SRL, dar nu ar fi fost achitată. Practic, din totalul de 115.000 lei, 7.000 de lei ar fi fost necesari pentru documentația necesară obținerii avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, iar restul de bani ar fi urmat să fie cheltuiți pentru realizarea studiului de fezabilitate. Rămâne însă un mister cum studiul de fezabilitate despre care însuși primarul Nicolae Robu susține că s-a făcut nu a fost plătit. Explicația primăriei este legată de faptul că avizele amintite mai sus nu au fost obținute și comanda pentru realizarea studiului de fezabilitate nu ar fi fost onorată.

Raspuns Primaria Timisoara Studiu de fezabilitate fantana cu jocuri de lumini pe BegaStudiu de fezabilitate fantana cu jocuri de lumini pe Bega

4 COMENTARII

  1. ca de obicei..bani aruncati pe apa,banii nostri..imi e greu sa mai citesc astfel de stiri..nu stiu pana unde mai poate merge cu tupeul si nesimtirea robu..are obrazul gros

  2. Da’ nu puteau masura adancimea apei cu o prajina, fara sa mai arunce banii pe Apa Sambetei? Era prea desuet pentru avangardismul impetuos al iubitorului de kitsch-uri, promotorul atator decizii care frizeaza absurdul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.