Musiu sau un altfel de concept

Musiu
Timișoara

De când Musiu s-a mutat în noua locație ne doream cu ardoare să îi facem o vizită și ce ocazie mai bună de a-l „cunoaște” decât o ieșire în familie. Locația nu e foarte ușor de găsit, nu există o siglă la intrare, decât o mențiune discretă pe cutia poștală cu numele stimabilului.

Când am ajuns, poarta era larg deschisă. Am mers pe aleea care dădea spre grădină. Se zărea terasa, dar și veranda și „casa” sa dragă. Trecându-i pragul casei, am descoperit că Musiu este un vrai artiste, un iubitor de culoare, parfumuri vechi și povești de odinioară. Că își încântă oaspeții cu atmosfera de altădată și că îi răsfață cu bucate gustoase și muzică încântătoare.

Interior Musiu

Un aperitiv în 5 și o băuturică

După ce am intrat în casa sa primitoare, ne-am așezat la masa propusă de ospătar și am așteptat cu interes meniul. Cât am răsfoit meniul, am cerut fiecare câte o băuturică/o limonadă (eu am savurat un spumant Bendis Nadir brut de la Petro Vaselo, fin și delicat, cu arome de citrice/florale) și ne-am încântat privirea și cu decorul casei sale.

După care, ne-am spus să luăm și un platou gurmand cu brânzeturi, pateu de pui făcut în casă cu vin de Porto, roșii cherry, căpșunici proaspete cu oțet balsamic, ridichi, grisine învelite în prosciutto și un amestec de frunze de sezon. Platoul a ajuns destul de repede, însoțit de niște pâinică rumenită la cuptor cu ulei de măsline prezentată inedit într-o cutie din lemn à l’ancienne.

Platou aperitiv

Fiecare a ales câte ceva, eu preferând căpșunicile proaspete cu oțet balsamic care mergeau de minune cu spumantul ales.

Niscai paste, un piept de curcan și un millefeuille

Mai apoi, am ales și felul principal ținând cont și de recomandarea ospătarului și anume, pastele proaspete făcute în casă. Unul dintre comeseni dorea să încerce cotletul de porc de la fermă, dar se pare că se terminase, așa că a decis, alături de o parte din noi, să guste pastele, în schimb o doamnă gurmandă a preferat pieptul de curcan în crustă de plante aromatice cu cartofi noi, trași la tigaie cu rozmarin. Pentru iubitorii de paste, alegerile au fost următoarele: paste cu halloumi și pesto de spanac cu semințe de floarea soarelui, paste cu unt, salvie și parmezan și paste cu brânză de capră, prosciutto și merișoare, dar fără praz (se pare că și acesta se terminase).

Pastele cu halloumi au fost de-a dreptul delicioase, pesto-ul din semințe de dovleac excelent, iar parmezanul (de bună calitate) presărat abundent a completat perfect ansamblul.

Paste halloumi

Pastele cu unt, salvie și parmezan au fost bine asezonate, cele cu brânză de capră, prosciutto și merișoare totuși prea sărate, iar pieptul de curcan cu plante aromatice tare aromat și bine făcut alături de cartofii noi, trași la tigaie cu rozmarin, ușor crocanți și asortați de minune cu o salată.

Paste cu unt, salvie și parmezan

Paste brânză de capră

Piept de curcan cu cartofi noi cu rozmarin

O domnișoară pofticioasă a fost tentată și de un desert: millefeuille cu căpșuni și glace vanille de care s-a declarat extrem de mulțumită (atât de aromă/gust, dar și de prezentarea originală).

Millefeuille cu căpșuni

În loc de încheiere

Casa stimabilului este încântătoare, ușor răcoroasă, servirea politicoasă, iar prețurile rezonabile:

 • Spumant Bendis Nadir – 10 lei
 • Campari Long – 15 lei
 • Daiquiri – 16 lei
 • Limonadă cu fructe – 11 lei
 • Bere Paulaner fără alcool – 14 lei
 • Platou aperitiv – 40 lei
 • Paste cu halloumi – 38 lei
 • Paste cu unt, salvie și parmezan – 34 lei
 • Paste cu brânză de capră, prosciutto și merișoare – 34 lei
 • Piept de curcan cu cartofi noi cu rozmarin – 34 lei
 • Millefeuille cu căpșuni – 15 lei

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest7
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Musiu

Adresă:
str. Mareșal Alexandru Averescu nr. 1b, Timișoara
Telefon:
Website:

Comentarii

Radu

1 iunie 2016 la 10:40

Toate bune si frumoase. DAR: „nu există o siglă la intrare, decât o mențiune discretă”

Corect este: nu exista o sigla la intrare, doar o mentiune discreta. Decat nu se foloseste asa. Asa il folosesc doar oltenii si cei care consuma prea mult TV romanesc de 2 bani.
Imi pare rau sa fiu asa de dur, dar nu ma asteptam sa gasesc la oameni cat de cat educati asa derapaje.

Radu

2 iunie 2016 la 13:57

S-ar parea ca m-am grabit cu parul :)
Imi pare rau. Am alergie la „decat”, si in exemplul de mai sus, de la negatie pana la cuvantul poznas e o distanta cam mare, si parca nu rima.
Mea culpa…

Mirela

12 iunie 2016 la 13:35

Sunteti prieteni cu Musiu? Preturile nu sunt deloc rezonabile!! Paste cu unt, salvie și parmezan – 34 lei ?? Serios? La bauturi nici nu mai vorbesc!
Dupa o scurta lecturare a recenzilor aspura restaurantelor din Timisoara si avand in vedere ca am vizitat majoritatea, acest restaurant a fost de departe supraevaluat !

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul