RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bydelen Nørrebro i København
Bydelen Nørrebro i København (Google)

- Hevdet sharia-lov gjelder i København

Flere utesteder i København blir utsatt for press fra muslimer som ikke liker at det serveres alkohol.
Sist oppdatert:

Flere serveringssteder i Københavns bydel Nørrebro, har blitt utsatt for gjentatte tilfeller av hærverk, trakassering, utpressing og trusler.

- Nylig kom noen unge menn inn i baren og ropte at alle gjestene måtte forlate stedet. De ropte at stedet tilhørte dem, og at Nørrebro hører under sharia, så det var ulovlig å drikke alkohol, sier Heidi Dyrnesli, som driver Café Heimdal, til Radio24syv/dansk TV 2.

LES OGSÅ: - Hevdet sharia-lov gjelder i København

Flere pubeiere sier til radiokanalen at de lenge har forsøkt å få politiet til å gripe inn mot unge innvandrergrupper.

LES OGSÅ: Listhaug: Parallellsamfunn er et resultat av snillisme
LES OGSÅ: Gøteborg-ordfører: - Vi har vært for naive

En av dem - Mohammed Ahmed - forteller at disse gruppene har krevd ham for 60.000 kroner i beskyttelsespenger. Han tror at innvandrergruppene bevisst utsetter utestedene for sjikane og hærverk slik at de skal betale beskyttelsespenger.

Radiokanalen så selv personer som hang utenfor serveringsstedene, og som viftet med kniv til journalisten. Stemningen var truende og journalisten ble bedt om «å dra til helvete».

- De har revet døren opp og ropt til meg at de vil flå meg levende. De har jo ikke gjort noe mot oss ennå, men vi er redde for at de en dag gjør alvor av truslene, sier Ahmed.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere