Welkom in Vierhuizen

Vierhuizen is een klein dijkdorp in het noordwesten van de provincie Groningen. Het karakteristieke dorp met korenmolen en kerk ligt nabij het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en de provincie Friesland. Vierhuizen is van oudsher een hechte gemeenschap met een ondernemende geest en een sterke behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. De Vierhuisters onderhouden hun dorp deels zelf en zij organiseren, en zijn betrokken bij, allerlei leuke activiteiten. Saai is het in Vierhuizen nooit.

Kom, eem kieken in Vaaierhoezen

Kom, even kijken in Vierhuizen... Wilt u een dagje uit of op vakantie? Zoekt u rust en ruimte? In Vierhuizen kunt u terecht bij Bed & Breakfast D'Olle Pastorie, Camping Lauwerszee, Robersum Recreatie, Bed & Breakfast Nieuw-Midhuizen etc... Ontdek de omgeving! In onze Gids vindt u meer informatie over Vierhuizen en omstreken.

foto's van vierhuizen
Galerij met foto en video van Vierhuizen

Geschiedenis

Ver voor onze jaartelling werden de hoger gelegen gebieden langs de waddenkust al bewoond. Wat deze mensen bezielde en waarom zij zich in dit ruwe, dynamische landschap wilden vestigen blijft een raadsel. Kennelijk zag men in die tijd mogelijkheden om aan het wad te gaan wonen. Was het de vruchtbare bodem of de waddenzee, of beiden? Geschiedenis van Vierhuizen.

Mededelingen:

Direkt naar alle mededelingen en evenementen agenda

Vierhuisterdag 2017

Op 10 juni 2017 is het weer feest in Vierhuizen. Het thema voor dit jaar is ... Vierhuisterdag 2017

Jeu de Boules

Afbeelding: Jeu de Boules in Vierhuizen

Op 27 april was het startschot voor het Jeu de Boules seizoen. De volgende Jeu de Boules avond is op vrijdag 26 mei a.s. om 19.30 uur. Kom langs en doe mee!

8 mei 2015, Nieuwe website.

De Dorpsvereniging van Vierhuizen is blij u deze nieuwe website te mogen presenteren. Deze site vervangt vierhuizen.com en kerspelvierhuizen.nl. Informatie van de oude sites is verwerkt in deze website, en er is nieuwe informatie bij gekomen. Heeft u vragen of suggesties, of ziet u een foutje? Geef dit dan door via het contactformulier, op deze pagina. Veel plezier op www.vierhuizen.org!