Vegetarian în Timișoara

Timișoara

Timișoara mai are mult de învățat la capitolul horeca. Defapt, România în general are potențial de dezvoltare extraordinar pe partea asta. Sunt multe zone gri în care antreprenorilor din domeniul horeca le e încă frică să investeasă. Recunoaștem că și publicul necesită educație pe partea aceasta și probabil serviciile lipsă vor începe să apară atunci când cererea va fi suficient de mare, cel puțin noi așa sperăm. Una dintre zonele gri care este puțin exploatată la noi în țară este partea de vegetarianism. Sub toate formele lui, să ne scuzați că îi băgăm pe toți în aceeași oală, restaurantele care servesc doar preparate fără carne sunt atât de puține încât înțelegem suferința celor care au adoptat acest stil de viață. Noi știm că amatori există, cei mai mulți fiind lacto-ovo-vegetarieni, dar să vedem și ce opțiuni au pentru o masă în oraș.

Restaurant Vegetarian & Vegan

Radha Cuisine

Un restaurant vegetarian cu specific indian. Deși este mai mult un fast-food, aici mâncarea e deja preparată, dar caldă și prospătă (noi nu am avut surprize). Meniul e mai special, folosind condimente specifice oferă o experiență inedită. Combinația de ingrediente, sosurile îndrăznețe și supele gustoase, cu singuranță merită încercate dacă sunteți amatori de mâncare indiană. Servesc și meniul zilei, au burgeri vegetarieni și chiar și câteva selecții pentru desert, toate la prețuri foarte bune.

Khichari din nou Radha Cuisine

Bio Fresh

Bio Fresh este restaurantul cea mai populară showorma veretariană, au foarte multe preparate care fac cu ochiul adepților acestui stil de viață și nu numai. Noi le-am trecut pregul de multe ori și a fost cu bune și rele. Uneori ne-au impresionat, alteori am avut probleme cu servirea, dar ca idee generală, e un restaurant care trebuie încercat, în special dacă sunteți în căutare de mâncare bine gătită, fără carne.

tort ciocolata biofresh

Lamia

Cel mai recent deschis restaurant cu specific vegetarian, Lamia aduce preparate delicioase într-o formulă nouă. Într-un decor simplu și cu servire impecabilă, aduc un meniu variat, sănătos și demn de încercat chiar și pentru iubitorii de carne.

Apa purificata - Lamia

Meniul zilei fără carne

Există o serie de restaurante în Timișoara care la meniul zilei servesc și o variantă vegetariană, pe lângă cea cu carne. Mai jos aveți o listă cu cele pe care noi le-am încercat.

Urban Food & Drink

Aici structura meniului merge pe supă și fel principal, la care se adaugă din partea casei foccacia și un pahar de apă rece. Meniul costă 18 lei  și poate fi servit atât în interior cât și pe terasă.

Vinete cu ghiveci de legume

Sky Restaurant

Meniul zilei de aici e puțin mai diferit. În sensul că fiecare săptămână are 4 preparate la felul I și 4 preparate la felul II. În fiecare săptămână poți alege să te bucuri de ambele preparate, fără a consuma carne. Meniul costă  20 lei și conține și un pahar de apă sau suc din gama Cola.

Frigarui cu branza feta Sky Restaurant

Meniu vegetarian

Oxford

Situat în Complexul Studențesc, restaurantul Oxford se bucură atât de o terasă cât și de un spațiu interior destul de mare. În meniul veți observa că au o secțiune dedicată preparatelor vegetariene cu câteva preparate speciale, chiar dacă și în meniu mai sunt supe creme sau salate fără carne. Prețurile oscilează, unele sunt decente, altele puțin cam mari pentru calitatea oferită.

terasa oxford

Bineînțeles că dincolo de aceste restaurante, în fiecare restaurant cu meniu a la carte veți putea găsi preparate fără carne, foarte gustoase și demne de încercat. Burgerul vegetarian făcut la Grătarul cu Ștaif este grozav, iar la restaurantele cu specific chinezesc sau vietnamez din oraș cu siguranță veți găsi opțiuni pentru o masă delicioasă.

Dacă mai știți și alte restaurante cu meniu vegetarian, dați-ne de știre în secțiunea de comentarii.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Pin on Pinterest1

Comentarii

cheregi daniel

12 iulie 2015 la 19:16

Iar restaurant Merlot are în fiecare vineri business lunch fără carne !! ( de când s a lansat business lunch la noi )

Elena

13 august 2015 la 14:55

Eu am mancat veggie noodles in Unirii. E o chestie micuta f. eleganta langa suppa , take out dar super bun!!!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul