CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • Constantin Cojocaru

  DIABOLIC

  Cei care au pus stăpânire pe România prin lovitura de stat din decembrie 1989 se dovedesc a fi, realmente, diabolici.
  Am tot sperat că se vor sătura de atâta furat şi de atâta rău făcut poporului român şi că va veni un moment când ne vor lăsa în pace.
  Nici o speranţă.
  Nu vor pleca, niciodată, de bună voie şi vor găsi noi şi noi soluţii să ne fure şi să ne facă rău. Singura şansă este să-i alungăm de la conducerea statului nostru.

  1. Am spus, din capul locului, că atât programul electoral cu care PSD a câştigat alegerile din decembrie 2016, cât şi programul de guvernare al alianţei PSD-ALDE, nu au fost altceva decât nişte cacialmale cu care Liviu Dragnea şi „consultanţii” săi străini, de fapt, stăpânii săi, au înşelat, încă o dată, electoratul român. Aşa cum s-a întâmplat cu toate programele electorale şi cu toate programele de guvernare cu care FSN, PDSR, PSD, PD, PDL, PNL, ca şi toate celelalte „aripi” desprinse din fosta securitate şi din nomenclatura PCR, au tras pe sfoară poporul român în ultimii 28 de ani.
  2. Buni cunoscători ai situaţiei dramatice în care chiar ei au adus ţara, prin „reformele” impuse românilor de către cei pe care ei i-au instalat la conducere prin lovitura de stat din dcembrie 1989, „consultanţii” lui Liviu Dragnea au sesizat faptul că una din consecinţele alungării din ţară a jumătate din populaţia aptă de muncă a fost aceea că românii au înţeles, direct, prin experienţă proprie, nu din auzite, că au fost transformaţi în sclavi, plătiţi cu cele mai mizerabile salarii şi pensii din Europa, în ciuda faptului că resursele ţarii lor le-ar fi permis salarii şi pensii mult mai mari.
  Aşa au ajuns consultanţii la ideea unei majorări bruşte a salariului minim, a salariilor bugetarilor şi a valorii punctului de pensie, măsuri bine primite de cea mai mare parte a electoratului, care a şi dat votul ei pentru PSD şi l-a adus la guvernare.
  3. În economia României, există resurse financiare, există banii cu care ar putea fi sporite salariile şi pensiile românilor.
  În România, salariile (împreună cu pensiile şi ajutoarele sociale) reprezintă mai puţin de o treime din PIB-ul creat de români, restul, de două treimi, este încasat, ca profituri, de către cei care au devenit propriatarii capitalului, prin hoţiile numite privătizări şi retrocedări.. Aproape 90% din acest capital este, astăzi, controlat de străini, de transnaţionali, ceea ce face ca cea mai mare parte a profiturilor să fie scoase în afara ţării, nedeclarate şi neimpozitate. În ciuda faptului că investiţiile din capital străin reprezintă numai 1% din totalul investiţiilor realizate în România în ultimii 28 de ani.
  În ţările civilizate, raportul dintre salarii şi profituri este exact invers: două treimi pentru salarii şi o treime pentru profituri..
  4. Creşterea salariilor şi pensiilor românilor poate avea loc numai fie prin schimbarea raportului dintre salarii şi profituri, în favoarea primelor, fie prin creşterea PIB-ului, pe baza căreia să poată creşte şi salariile şi profiturile.
  Programul electoral al PSD, ca şi primul Program de guvernare al alianţei PSDALDE, nu cuprind nici o măsură care să determine schimbarea raportului dintre salarii şi profituri şi nici o mâsură care să determine creşterea PIB-ului, fără îndatorarea ţării..
  Am arătat, la timpul potrivit, că aşa-zisul Fond Suveran de Dezvoltate şi Investiţii este o mare cacialma. El nu are nimic de-a face mici cu suveranitatea, nici cu dezvolarea, nici cu investiţiile. Este o înşelătorie, prin care Dragnea şi cu consultanţii lui vor să transfere în proprietatea transnaţionalilor ultimele rămăşiţe ale capitalului furat de statul român de la propriul popor, prin Legea 15/1990. Ultimele 15 miliarde din cele 500 de miliarde de euro, actuali,, cât este valoarea furtului, a prejudiciului, pentru care ar trebui trimişi în judecată şi condamnaţi cei care au iniţiat, adoptat şi promulgat această lege criminală.
  5. Liviu Dragnea şi consultanţii lui au ştiut de la bun început că promisiunile lor privind creşterea salariilor şi pensiilor nu vor putea fi îndeplinite.
  Au pus la cale circul cu demiterea Guvernului Grindeanu, pe de o parte, pentru a permite constituirea unui Guvern mai „al meu”, pentru Klaus Iohannis şi, mai ales, pentru cei care l-au făcut Preşedinte al României şi îl ţin în această funcţie, pe de altă parte, pentru a introduce în programul de guvernare noua cacialma numită impozit pe cifra de afaceri, prin care se încearcă finanţarea creşterii salariilor şi pensiilor printr-un impozit ………..plătit de salariaţi şi pensionari.
  6. Impozitul pe cifra de afaceri, cunoscut şi sub denumirea de impozit pe circulaţia mărfurilor, sau impozit pe vânzări, „sales tax”, la americani, este un IMPOZIT INDIREACT, o TAXA PE CONSUM.
  Acest impozit este suportat, este plătit de COMSUMATORI, nu de către producători, sau de vânzători, nu de către întreprinderi sau de către companii.
  Producătorul, sau vânzătorul nu face altceva decât să COLECTEZE impozitul şi să-l transfere la bugetul, de stat, sau local. Nu plăteşte el, din banii lui, aşa cum plăteşte, de exemplu, pentru că are în proprietate un teren, o clădire, un camion, un tractor etc.
  Impotizul pe cifra de afaceri va fi plătit de către CONSUMATORI, de către toţi cei care au votat pentru PSD, dar şi de către toţi ceilalţi români care vor cumpăra bunuri şi servicii de pe piaţa românescă,
  7. Formidabilă diversiunea creată pe acest subiect de către toată presa din România.
  O parte a presei sperie românii că noul impozit va determina intrarea în faliment a mii de întreprinderi, reducerea investiţiilor, a locurilor de muncă, plecarea investitorilor etc.
  O altă parte a presei ridică osanale PSD-ului şi lui Liviu Dragbea pentru că a declanşat rărboiul împotriva multinaţionalelor, pe care le pune să plătească noul impozit, din care vor fi plătite creşterile de salarii şi pensii.
  Toţi mint cu neruşinare, pentru a ascunde mârşăvia pusă la cale de către trădătorii de ţară.
  Totul pentru un pumn de arginţi!
  8. Impozitul pe cifra de afaceri nu are nici o legătură cu banii companiilor, fie ele mici sau mari, fie ele în proprietatea românilor sau a transnaţionalilor, nu are nici o treabă cu investiţiile, cu locurile de muncă etc El are legătură cu buzunarul consumatorului, salariatului, al pensionarului, al asistatului social etc
  Impozitul pe cifra de afaceri nu va duce la reducerea veniturilor, a profiturilor pe care le încasează multinaţionalele din România. Dimpotrivă, deoarece impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, va avea ca efect reducerea contribuţiei acestor companii la bugetul de stat, respectiv creşterea profiturilor realizate de aceste companii în România.
  9. Dacă vor fi lăsaţi să guverneze până în decembrie 2020, Dragnea, Tăriceanu şi ai lor, prin desfiinţarea impozitului pe profit, vor băga în buzunarele şi conturile multinaţionalelor un plus de peste 10 miliarde de euro, mult mai mult decât ne-ar trebui ca să terminăm şi autostrada Piteşti-Sibiu, şi autostrada Comarnic-Braşov, şi autostrada Braşov-Timişoara, şi autostrada Cluj-Târgu Mureş-Iaşi. Prin instituirea impozitului pe cifra de afaceri, ei vor scoate din buzunarele consumatorilor români – salariaţi, pensionari, mici întreprinzători etc – peste 8 miliarde de euro, pe an, adică 24 miliarde de euro, în trei ani, din care vor folosi o mică parte pentru plata creşterilor de salarii şi pensii, restul urmând să intre în conturile firmelor căpuşe ale guvernanţilor.
  10. Ceea ce vor face cei care vor iniţia, adopta şi promulga legea prin care va fi instituit impotizul pe cifra de afaceri, ca înlocuitor al impozitului pe profit, poartă numele de subminare a economiei naţionale.
  Iată de ce au avut grijă să scoată din Codul Penal infracţiunea de subminare a economiei naţionale!.
  DIABOLIC!
  Constantin COJOCARU
  5 iulie 2017.

  • SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE a fost buna numai pentru ASASINAREA LUI CEAUSESCU.

  • NICU DORUS GALATI

   Domnule COJOCARU,
   Departe de mine gandul de a va contrazice,dar nu inteleg .Multinationalele aduc in Romania prin lanturile lor ,marfuri de proasta calitate si la pret pe masura,adica mic.
   Ei fac facturi ca au adus rosii cu 1 euro/kg cand de fapt ei au dat 020 euro./kg.
   Spun ca a vandut rosia cu 1,1 euro/kg si au facut un profit brut 10% ,cand ei de fapt au facut un profit de 90%.(am dat un exemplu banal)
   Cine-i controleaza?
   O alta intrebare si anume cum explicati ca, Companiile ori capitalul romanesc plateste dupa cum spune Dragnea, 26 miliarde cu o cifra de afaceri de 550 miliarde iar capitalul strain cu cifre de afaceri mai mari plateste 9 miliarde euro?
   Astept raspuns.

   Multumesc.

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Doruş,
    1. Exemplul dvs este corect. Un pic exagerat.
    Nu este nevoie de o supraevaluare, pe hârtie, în factură, chiar de 5 ori a preţului de cumpărare, la inporturi, pentru a face profituri de zeci de miliarde de euro, pe an.
    În ultimii ani valoarea importurilor româneşti a fost de peste 60 miliarde de euro, PE AN. Vă daţi seama că, la această valoare a importurilor, de 60 miliarde de euro, numai dublarea, în factură, a preţului plătit, în realitate, înseamnă 30 de miliarde euro profituri, care nu se înregistrează în România, ci la firma de la care multinaţionala din România a cumpărat roşiile, în exemplul dvs. Firma la care ste proprietar tot transnaţionalul care este proprietar şi la multinaţionala din România.
    Lucrurile nu se opres aici.
    Roşiile, din exemplul dvs, de fapt cea mai mare parte a importurilor româneşti sunt materii prime, materiale, subansamble, aduse în România pentru a fi incluse în produse finite, cu costuri salariale foarte mici. Chiar şi roşiile pot fi transformate în pastă, de exemplu.Produsele finite sunt, apoi facturate, la extern, la preţuri cu mult sub nivelul pieţei, tot către firme la care proprietari sunt tot propriatarii multinationalilor din România.
    În ultimii ani, exporturile româneşti au fost de peste 50 miliarde de euro pe an.
    Costul forţei de muncă în România este de 4-5 ori mai mic decât cel al pieţelor unde sunt vâdute produsele exportate din România. Vă daţi seama că este suficient ca mărfurile facturate cu 50 miliarde de euro să fie vândute cu numai 50% în plus, pentru a se obţine alte 25 de miliarde de euro, profituri create în România, dar înregistrate în Cipru, sau în Liban.
    Acesta este principalul mecanism prin care este scoasă din ţară peste o treime din avuţia creată de poporul român. Mai sunt şi alte mecanisme.
    Impozitul pe cifra de afaceri nu va afecta cu nimic aceste mecasnisme de spoliere.
    Singura soluţie prin care poate fi oprită această hemoragie este Legea Cojocaru, impozitarea progresivă a marilor capitaluri şi folosirea banilor obţinuţi din această impozitare pentru INVESTIŢII, pentru crearea de CAPITAL ROMÂNESC.
    Punerea mecanismelor financiare sub controlul şi în folosul poporului român nu se poate face decât prin schimbarea statului, adică prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor Actualul stat se află sub controlul şi în folosul multinaţionalelor.
    2.Cifrele prezentate de Dragnea reprezintă vârful aisbergului jafului la care este supus poporul român.Profiturile realizate de multinaţionale în România şi nedeclarate nu sunt de 4 miliarde de euro, cât vrea să spună Dragnea,ci de zeci de ori mai mari.

    • NICU DORUS GALATI

     Am inteles.

     Va multumesc.

     Cu stima si respect.

  • După LOVITURA DE STAT, deci de 27 de ani trâmbițata creștere a salariilor și a pensiilor este cea mai gogonată cacialma:
   - grevele și manifestațiile – inclusiv mineriada din 1999 – au fost provocate pentru producerea unui DEZECHILIBRU între profesii prin retribuirea muncii;
   - indexările și majorările veniturilor bănești se fac PROCENTUAL, adică cine are venit mare primește MAI MULT sau *banul la ban trage*;
   - INFLAȚIA PRELUNGITĂ a fost PERIOADA OPTIMĂ PENTRU DISTRUGEREA ECONOMIEI ȚĂRII;
   - creșterile salariale sunt urmate automat de TAXE ȘI IMPOZITE APĂSĂTOARE ȘI DE CREȘTEREA PREȚURILOR!!!

 • NICU DORUS GALATI

  Dragi Romani,

  Va spun sincer ca PERSONAL,imi pare bine ca unele din ideile d-lui C.Cojocaru sunt dorite de a fi puse in practica de actualul GUVERN.
  Cand D-l C. Cojocaru spune ca circa 60 Miliarde de EURO se fura din Romania spune adevarul si cand a fost intrebat de unde bani sa le dea la fiecare roman cate 20.000 EURO ,DOMNIA-SA a spus printre altele.

  OPRIM ROBINETUL DE SCURGERE A BANILOR IN AFARA TARII.

  Dragnea stie acest lucru ca INVESTITORII streini fura acesti bani (circa 60 miliarde euro pe an) si doreste sa-i aduca in tara prin a taxa pe cifra de afaceri si nu pe profit pentru ca aici este toata FURACIUNEA.

  Nu o sa reuseasca pentru ca se opune Tariceanu si alianta in acest caz se rupe.

  De ce se opne Tariceanu si multi altii?
  Pentru ca au facut intelegere cu acesti investitori ca acestia sa INVESTEASCA IN ROMANIA O SUMA DE BANI IN O ANUMITA PERIOADA LIMITATA DE TIMP.ACESTIA NU AU FACUT SI NORMAL TREBUIAU SA PLECE DE MULT, NUMAI CA ACESTIA AU DAT SPAGA SI NU IA MAI INTREBAT NIMENI IAR ACUM SUNT IN PERICOL DE A LE MICSORA PROFITURILE URIASE,TOT O DATA LE TAIE SPAGA LA CEI CE II SUSTIN.
  CINE ARE CURAJUL SA OPOREASCA ACEST FURT DIN TARA O SA GUVERNEZE PE VECIE IN ROMANIA PENTRU CA O SA FIE BANI DE PENSII SALARII SI INVESTITII.

  Cu respect.

  • Asa este domnule Dorus.
   Daca poti ascunde profitul pana la a convinge Autoritatea Fiscala ca n-ai peofit, ba chiar lucrezi in pierdere, mult mai greu este sa faci astfel de jonglerii cu cifra de afaceri.
   Cand citesc mesajele unor oameni ca dumneata sau ca dl care-si zice Decebal, simt ca mai sunt sperante pentru aceasta tara!

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Doruş,
   Dragnea nu să vrea să oprescă robinetul prin care se scurg banii în afara ţării.Acest robinet l-a adus şi îl ţine în funcţiile prin care a devenit şi el proprietarul unei averi de câteva milioane de euro. Ca mulţi alţi trădători de ţară.
   Prin impozitul pe cifra de afaceri, stăpânii lui Dragnea vor să păcălescă, din nou, poporul român.
   Au promis că vor creşte salarii şi pensiile şi acum vor să-i oblige pe salariaţi şi pensionari să scoată bani din buzunar, cu care să fie plătite creşterile de salarii şi pensii.
   Impozitul pe cifra de afaceri nu este un impozit DIRECT, aşa cum este impozitul pe proprietate, pe teren, pe clădiri etc. El nu este plătit de companii, de proprietarii companiilor, ai întreprinderilor. El nu infuenţează profiturile companiilor. Nici în plus, nici în minus.
   Impozitul pe cifra de afaceri este un impozit INDIRECT, pe consum. El este plătit de consumatori, adică de salaraţi, pensionari, alţi căştigători de venituti din muncă, sau capital.
   Companiile nu fac decât să colecteze şi să verse la buget impozitul pe cifra de afaceri, aşa cum colecteată şi TVA-ul, şi accizele etc. Nu plătesc acest impotit din banii lor.

   • NICU DORUS GALATI

    Domnule Cojocaru,

    Nu am spus ca nu-i bine venit impozitul pe proprietate.
    Eu spun ca chiar daca mareste pretul si iese mai multi bani din buzunarul cumparatorului,dar o parte din acestia se intorc inapoi prin aceasta IMPOZITARE INDIRECTA.
    Dar acum platesc numai cat vor ei pentru ca fac acele smecherii de care am vorbit in comentariul anterior si nu mai repet.
    Ori ce ban este bine venit pentru poporul roman de la aceste MULTINATIONALE.
    Asta este parerea mea ca, una este sa platesc impozit pe profit care nu-l fac nici odata deci nu-l prea platesc si alta este sa ma puna sa platesc 1,2 sau 3% din cifra de afaceri.

    Repet asta este parerea mea ,asta nu inseamna ca va contrazic.
    Cu mult respect.

 • Nelu Stiuca

  Despre “Fondul Suveran de Investitii”.IN ROMANIA UNDE IN ADN-ul NOSTRU CONFORM CELOR DEMONSTRATE PANA ACUM PREDOMINA HOTIA SI UNDE AU FOST INFIINTATE IN ULTIMII ANI MAI MULTE FONDURI de investitii CARE AU FOST DEVALIZATE SI AU ESUAT ACEST “FSDI” AR FI BOMBONA DE PE COLIVA RO INAINTE DE PROHOD. ATAT TIMP CAT DE 27 DE ANI PARTIDELE POLITICE SI UNELE INSTITUTII ALE STATULUI SUNT DE FAPT GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA SI AU DISTRUS ECONOMIA, AU DEVORAT AVUTIA NATIONALA, AU ALUNGAT PESTE GRANITA CCA. 4 MILIOANE DE ROMANI AR FI UN NON SENS CA CETATENII ROMANI SA MAI ACORDE INCREDERE ACESTOR STRUCTURI MAFIOTE. PENTRU A CREEA URGENT SURSE DE VENIT LA BUGETUL DE STAT SUNT NECESARE ALICAREA UNOR NORME DE IMPOZITARE CA AFARA; IMPOZITUL PE AVERE SI SUPRA AVERE pana la dovedirea ilicitului, RIDICAREA NIVELULUI REDEVENTELOR la nivel mediu european PENTRU BOGATIILE SOLULUI CONCESIONATE incepand cu apa plata si CEA minerala, petrolul, gazele naturale, carbunele, minereurile feroase si neferoase si terminand cu carierele de piatra si balastierele.

  • Vasile

   PENTRU DEZVOLTAREA SANATOASA A ROMANIEI ESTE NEVOIE DE SCOATERE INCOMPETENTILOR, HOTILOR, CORUPTILOR, SPAGARILOR, PILELOR, DIN FUNCTIILE PUBLICE!
   PROMOVAREA SA SE FACA PE MERIT!
   MUNCA SA FIE RASPLATITA SI HOTIA PEDEPSITA!
   ROMANIA ESTE O TARA BOGATA DAR ESTE PROST ADMINISTRATA SI JEFUITA!
   JOS MAFIA POLITICA! :)

 • Vasile

  LAURA NU TE LASA, NOI SUNTEM DE PARTEA TA! :)

 • Vasile

  LA MULTI ANI PRIETENILOR NOSTRI AMERICANI!

  – ASTAZI 4 IULIE ESTE ZIUA NATIONALA A STATELOR UNITE ALE AMERICII!
  – ACUM 241 DE ANI, 13 STATE AMERICANE S-AU UNIT SI SI-AU PROCLAMAT INDEPENDENTA FATA DE IMPERIUL BRITANIC!
  – SA NE AMINTIM CA IN 3 RANDURI, SUA A AJUTAT EUROPA SA SE ELIBEREZE DE FASCISM SI DE COMUNISM!
  – SA NE AMINTIM CA SUA AU ACTIONAT PENTRU DESFIINTAREA IMPERIILOR COLONIALE SI PROCLAMAREA DE STATE INDEPENDENTE!
  – IN ISTORIA OMENIRII, SUA SUNT CEA MAI DEMOCRATICA PUTERE MONDIALA!!!
  – GOD BLESS AMERICA! :)

  • Bravo vasilica! Precis Marele Licurici te-a trecut la o prima grasa.

  • SUA au fost, pana mai ieri, JANDARMUL DISCRETIONAR AL LUMII.
   In ultimele decenii, mai ales dupa spargerea blocului sovietic, au devenit cea mai agresiva putere neocoloniala, invadand ARMAT natiuni (vezi IRAQUL) sau prin mijloace politico-economice (vezi ROMANIA), storcandu-le de bogatii si, implicit, condamnand populatiile acelor natiuni la saracie si moarte.
   Dar toate imperiile, in istorie, s-au prabusit sub greutatea propriei putreziciuni.
   Pentru SUA acest moment nu este departe.

 • CAPUSEALA ,

  TREABA CU, ,,CAPUSEALA” ESTE BINE CUNOSCUTA, EA FUNCTIONIND FARA JENA, DE 27 DE ANI, ASA CA NU ESTE O NOUTATE CE TREBUE SA NE SURPRINDA … …

  ACEASTA METODA SIMPLA DAR SIGURA DE CAPUSEALA, A CONDUS LA FALIMETAREA MULTOR INTREPRINDERI ROMINESTI, DUPA CARE A URMAT VINZAREA ACESTORA PE LUCRU DE NIMIC OBTININDU~SE TOTODATA SI MULT RIVNITUL PARANDARAT… .

  AR FI BINE, SA SE FACA O STATISTICA, CARE DIN PARTIDELE CE AU FOST LA GUVERNARE, AU VINDUT CELE MAI MULTE INTREPRINDERI ROMINESTI DE STAT ? ? ….

  • Vasile

   Ce nu ti-e clar?

   PSD SI ADRIAN NASTASE SUNT DETASAT IN FRUNTEA LISTEI!
   Urmeaza PNL, PDL si ceilalti!

   MAFIA DE STANGA SI MAFIA DE DREAPTA AU INTERESE TRANSPARTINICE PENTRU JEFUIREA ROMANIEI!!!

  • Bravo domnule!
   Inca o data dovedesti un bun-simt in gandire cu care putini intelectuali se pot lauda.
   Cel mai flagrant caz de praduire a economiei romanesti a fost cazul Comtim.
   Comtim era un combinat modern de crestere a porcilor cum erau putine in toata lumea.
   La unguri, la nici 100 de km de Comtim, se construia un combinat asemanator.
   Comtim trebuia distrus pentru a lasa piata libera ungurilor.
   Marele Licurici era foarte recunoscator ungurilor deoarece cel putin jumatate din cei 60 de mii de “turisti” veniti in decebrie, 89, in Ro, din acea directie au venit si au instaurat teroarea pentru a justifica asasinarea lui Ceausescu.
   Cum la putere era Tzapu’ Constantinescu, care isi cumparase “firmanul de domnie” cu hartile de prospectiuni geologice ale Romaniei, strict secrete, facute pe vremea lui CEAUSESCU, le-a fost usor sa-i dea un ordin. Aceasta momaie, om de paie al Marelui Licurici, s-a executat si a infometat sute de mii de porcii. Rodeau bietele animale tevile de fier din care erau construite padocurile lor.
   Si uite asa a disparut Comtim pentru a lasa cale libera de dezvoltare a zootehniei la unguri.
   De departe cele mai murdare “privatizari”, cele pe un dolar, camd numai fierul pe care-l contineau intreprinderile valora milioane, AU FOST FACUTE SUB GUVERNARI ZISE DE DREAPTA.
   Nici cele zise “de stanga” nu au fost cu mult mai breze.
   Bravo domnule! Cum ti-am mai spus, gandeste cu capul dumitale ca, spre deosebire de lacheii Marelui Licurici, AI CU CE GANDI.

   • Vasile

    Comtim a fost proiectat ca sa vanda carne si mezeluri in URSS si celelalte state socialiste.
    URSS s-a destramat si statele socialiste au devenit capitaliste si N-AU MAI VRUT SA CUMPERE DIN ROMANIA!
    COMTIM A DISPARUT PENTRU CA N-A MAI AVUT PIATA DE DESFACERE, A FOST CAPUSAT SI N-A REZISTAT PE PIATA COMPETITIEI LIBERE!
    PROBLEMELE AU APARUT INAINTEA MANDATULUI PRESEDINTELUI CONSTANTINESCU!

    Tu minti in continuare! :)

    • Mai vasilica, pe carnea aia nu scria URSS. Se putea vinde ORIUNDE, INCLUSIV PE PIATA INTERNA SI ROMANIA N-AR MAI FI FOST UN MARE IMPORTATOR DE CARNE DE PORC, CUM ESTE ACUM, dar sorosii marelui licurici iubeau, la momentul respectiv, Ungaria si i-au ORDONAT tapului sa distruga COMTIM.
     Acest tap, vanzator de tara si de harti geologice STRICT SECRETE s-a conformat.
     Vasilica tu esti in stare sa faci din alb negru si invers.
     Trist este faptul ca exista destui prosti care se lasa manipulati de lichele ca tine.

 • Vasile

  ABURIREA PROSTILOR!

  PSD VREA SA CASTIGE TIMP SI VINE CU UN NOU VAL DE PROMISIUNI MINCINOASE!
  INTRE TIMP PREGATESTE CEA MAI MARE CAPUSARE A INTREPRINDERILOR DE STAT PROFITABILE!
  “FONDUL SUVERAN PENTRU INVESTITII” :)

  • Specialist (cu diploma?) in abureli murdare esti tu.

   Capusate, necapusate, aceste intreprinderi RAMAN IN PROPRIETATEA ROMANILOR.
   Operatia de DECAPUSARE se poate face ulterior,
   Important ACUM este ca ce a mai ramas NEPRADUIT din ceea ce au creat romanii prin munca LOR sa ramana in proprietatea LOR.

   • Vasile

    - Dragnea vrea sa incaseze dividendele!
    - Dragnea vrea sa vanda actiuni la FSID!
    - Dragnea vrea sa faca imprumuturi garantand cu aceste intreprinderi!
    BANII VOR FI MATRASITI DE MAFIA PSD!
    VOR CONSTRUI CEL MAI SCUMP KM DE AUTOSTRADA!
    DUPA ANI DE ZILE, ROMANII SE VOR TREZI CA NU MAI SUNT PROPRIETARI AI ACESTOR MARI INTREPRINDERI!
    AVEM SI EXPERIENTA!
    PATRICIU A LUAT PETROMIDIA PE NIMIC IAR STATUL ROMAN NICI ACUM NU A RECUPERAT DATORIA!

    Tu esti un agent mincinos al MAFIEI PSD! :)

    • Patriciu, ca si tine, a murit adorand “dumnezeul” numit “US$”.
     Adevaratul Dumnezeu i-a aratat ca cu USDolars nu poti sa-ti cumperi un ficat compatibil, daca adori FALSI DUMNEZEI.
     Dumnezeu nu bate cu bata… dar BATE RAU!

 • MESAJ PENTRU DOMNUL VASILE,

  IATA CA, CEIA CE EU AM PRECIZAT, IN TIMP CE GRINDANU SE CERTA CU DOMNUL DRAGNEA, PE MOTIVE NE DECLARATE PRESEI , EU INDRAZNEAM SA PRECIZEZ CA LA MIJOC AR FI ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE”, ATUNCI, MAI TOATA LUMEA NICI CA A LUAT IN SEMA MODESTA INFORMATIE… .

  ACUM,PRIN MESAJUL DUMNEAVOASTRA, DOMNULE VASILE . MA BUCUR CA ATI REUSIT CA SA DECRIPTATI ENIGMA …..

  DECI, FARA NICI O TAGADA, ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE” A FOST SI RAMINE ADEVARATUL MOTIV PENTRU CARE CEI DOI DISTINSI CONDUCATORI, MAI, MAI, SA~SI SPARGA CAPETRLE ? ? ? ? …..

  CA, NOUL PRIMINISTRU, LE V~A BAGA IN TRAISTA INTREPRINDERILE RENTABILE CE NU S~AU VINDUT, REZULTA IN MOD CERT, CA IN JURUL ACESTEI AVERI, A POPORULUI SE INVIRTE MAI TOATE INTERESELE UNOR AVIZI DE INBOGATIRE ….

  SI PENTRU CA ,VENIRA VORBA DE INTREPRINDERI NE VINDUTE, E BINE SA FACEM O MICA READUCERE AMINTE.

  IMEDIAT DUPA REVOLUTIE, LA UN INVENTAR SUMAR, S~AU NUMARAT CAM 6.000 DE INTREPRINDERI, CA IN ANUL 2014 LA UN POST DE TELEVIZIUNE, SA SE PRECIZEZE CA AR FI FOST VORBA NU DE 6.000 CI DE 7000 DE INTREPRINDERI DE STAT

  PINA IN ANUL 201, SE VINUSERA 4000 DE INTREPRINDERI CEIA CE INSEMNA CA,AU MAI RAMAS 2000 DUPA PRIMA NUMARATOARE SI 3000 DUPA CE~A DEA~A DOUA NUMARATOARE .

  ASA CA LA MIJLOC ESTE ,,OS DE ROS” SI NOI CEI CE AM CONSTRUIT ACESTE INTREPRINDERI CU MARI SACRIFICII PLATIND DE MULTE ORI SI CU VIATA URMERE A UNOR ACIDENTE DE MUNCA, NE UITA CU JIND, LA AVERILE CE SI LE INSUSESC UNII DINTRE SEMENII NOSTRII, CE SINT ALESI PRIN VOT CA SA NE REPREZINTE …

  STIMA .

 • Vasile

  TUDOSE ARE O MISIUNE SPECIALA DE LA DRAGNEA!

  SA ADUNE TOATE INTREPRINDERILE PROFITABILE ALE STATULUI IN “DESAGA” LUI DRAGNEA, NUMITA FONDUL SUVERAN PENTRU INVESTITII SI DEZVOLTARE!
  ROMANIA ESTE JEFUITA DE 27 DE ANI SI TOT A MAI RAMAS CEVA DE FURAT!
  TOTI CEI CARE AU PARTICIPAT LA MASCARADA DE ALEGERI, AU LEGITIMAT MAFIA POLITICA SI I-AU DAT PUTEREA SA FURE IN CONTINUARE!
  ROMANII ACCEPTA SA FIE FURATI CA POATE LE VOR CRESTE SI LOR SALARIILE! :)

  • Iar tu ai o misiune banala de la stapanul tau, Marele Licurici.

   Ai misiunea de a semana confuzia pentru ca stapanii tai sa poata stoarce Romania si de ultimile resurse, cum ar fi resursele energetice.

   • Vasile

    Tu minti cu nerusinare securistica!

    EU NU AM STAPAN DIN SUA SI NICI DIN ALTA PARTE!
    EU SUNT UN OM LIBER SI SPUN CEEA CE GANDESC!
    STOARCEREA DE RESURSE O FAC ESCROCII DIN TARA, CARE LE VAND PROFITORILOR DIN AFARA!
    Tu intorci adevarul cu fundul in sus! :)

    • De cate ori trebuie sa te intreb in ce valuta gandesti tu?
     Dolari? Euro?

 • pentru domnul Nicu Dorus Galati ,

  Foarte, foarte, la obiect observatia dumneavoastra, ~ pacat ca s~a pierdut ocazia, cind P.P.~L.C. erea intradevar pe cai mari ~ acum, e intradevar foarte greu, sa mai poate cistiga alegerile, deoarce multi fosti proletari au cistigat gustul banilor si nu mai renubta la acest gust?…..

  Nu degeaba a zis Lenin ~ ,,sa te fereasca dumnezeu de burghezia proletara ce Dumneavoastra domnule Dorus Galati o sesizati destul de bine, in observatia dumneavoastra .

  Partea proasta, a acestei burghezii, e ca mai toate averile sint transferate din munca noastra colectiva a intregului popor, in proprietatea lor individuala , fapt, ce bine precizat, ca toti ce vin la butoane, vin pentru ei si nu pentru noi.

  Acum acesti ,,ei”, au nevoe de forta de munca multa si eftina,pentru a putea realiza plusvaloare sau plusprodus, tocmaiaceasta gindire de inavutire s~a realizat pina in prezent 40% saraci foarte saraci…..

  Erea bine daca, Domnu Profesor Doctor Constantin Cojocaru se intelegea cu Domnul Dan Diaconescu si acum P.P.~L.C. ereau in Parlament ?

  STIMA.

  • Vasile

   TIE ITI PLAC INTELEGERILE CU SARLATANII!
   DIACONESCU A BAGAT IN SPARLAMENT NUMAI SARLATANI, CARE AU MIGRAT CATRE ALTE PARTIDE MAI BANOASE! :)

   • NICU DORUS GALATI

    VASILE,

    Daca erau impreuna sarlatanii nu mai aveau loc si candidau oameni ai POPORULUI care doreau sa schimbe directia si sa redreseze Romania.Acum este mult prea tarziu.

  • NICU DORUS GALATI

   DOMNULE,

   Daca PP-LC intra in Parlament nu-i mai scotea nimeni de la Guvernare si de fiecare data castiga alegerile cu peste 60%,pentru ca lumea vedea ca are bani sa investeasca ,faceau propriile afaceri si aveau locuri de munca.
   Asta a fost o mare sansa cu care nu stiu daca Poporul nostru se va mai intalni curand.

   Cu respect.

 • NICU DORUS GALATI

  Domnilor,

  Oricine vine la GUVERNARE,nu vine pentru POPOR.
  Nu va mai amagiti ca sunt unii mai buni ca altii,toti sunt pentru grupurile lor de interese.

  A iesi acum in strada sa incerci sa convingi ca tu esti mai bun ca altul si de fapt nu ai nimic, este o victorie de moment(daca este o victorie).

  PARTIDUL POPORULUI A FOST PE CAI MARI IN 2010 dar dupa MURDARIREA ACESTU-I NUME DE CATRE DAN DIACONESCU SI AI LUI, PARTIDUL POPORULUI ACUM NU MAI INSEAMNA MARE LUCRU.
  CU RESPECT.

 • ALEGERI ANTICIPATE ,

  OBSERV CA, NOUL PRIMINISTRU NUMIT, ESTE CRITICAT CHIAR DE INSASI PSDISTII, CEIA CE INSEMNA CA, SINT SLABE SPERANTE DE~A TRECE EXAMENUL DE MATURITATE IN PARLAMENT, ACEST NOU PRIMINISTRU ? ? ?….

  NE TRECEREA ACESTUI EXAMEN, AR INSEMNA CA, SE INDEPLINESTE CONDITIA NECESARA SI SUFICIENTA, PRECIZATA DE CONSTITUTIE, CARE SPUNE CA, LA 2 PRIMINISTRII RESPINSI DE CATRE PARLAMENT, SE FAC ALEGERI ANTICIPATE….

 • ALEGERI ANTICIPATE,

  FAPTUL CA,P.N.L.~ul TRANSMITE CU EMFAZA CA, DOMNIILE LOR NU VOR SA INTRE LA GUVERNARE PE USA DIN DOS, CI CU UN NUMAR SUBSTANTIAL DE VOTURI, DECI PRIN USA DIN FATA,CU UN NUMAR MARE DE PARLAMENTARI, REZULTA CA IN MOD SIGUR, SE DORESTE ALEGERI ANTICIPATE…..

  TOTUL DEPINDE DE PRESTATIA, NOULUI PRIMINISTRU NUMIT DE CURIND SI CARE GURI RELE, A SI INCEPUT, CARACTERIZAREA DOMNIEI SALE, CARACTERIZARE, CE NU PREA E DE BUN AUGUR ? ? ? ? ? ……

 • Vasile

  Iohannis ii lasa pe pesedisti sa-si puna singuri funia de gat!
  In mai putin de 6 luni va fi iarasi un mare scandal!
  Poate mai curand decat credem.
  Poate chiar la votarea guvernului!
  Ce-ar fi daca PSD-ALDE sa nu mai aibe majoritatea pentru a vota guvernul? :)

 • ALEGERI ANTICIPATE ,

  CRED CA, IN CURIND NE VOM TREZI CU ALEGERI ANTICIPATE SI P.P.~L.C. INCA NU A DEFINITIVAT IN TOATE LOCALITATILE TARII SEDIILE PARTIDULUI .

  • Nu vor fi alegeri anticipate.
   Care parlamentar ar vota alegeri anticipate atunci cand stie ca isi va pierde scaunul?

 • E un eşec pentru orice ţară să exporte gaz şi să importe medicamente. Toţi cei dependenţi de materie primă şi resurse naturale neprelucrate şi care nu se preocupă să îşi dezvolte propriile industrii prelucrătoare, mai devreme sau mai târziu vor fi măturaţi.
  România este pe locul 5 în Europa la producţia de gaze şi de petrol. La criza din 2009, când Rusia a închis robinetul din cauza neînţelegerilor cu Ucraina, doar România a putut face faţă situaţiei dintre ţările din est.

  Bulgaria, Ungaria, Serbia importă 90% din necesar. Vrem să ajungem ca Bulgaria peste 20-30 de ani, când rezervele terestre actuale se vor termina, aşa cum se preconizează?

  Este interesant însă cum se întind mesajele care acoperă toată această afacere. Din comunicatele Ministerului Energiei se vorbeşte despre „diversificarea surselor de aprovizionare“. Diversificarea surselor de aprovizionare din… Bulgaria, care importă 99% din consum?

  Ce este uimitor în toată povestea este cum încearcă să ne fie „vândută“ – „diversificare surse de aprovizionare“, „creşterea puterii de negociere“, „vom fi un hub energetic regional“. Undeva, cineva are mesajele pregătite. Cu toate schimbările de guverne/miniştri din ultimii 3-4 ani, proiectul continuă neabătut şi mesajele acoperitoare au acelaşi conţinut. Cineva este la butoane şi verifică atent. Unde sunt aceste laboratoare care pun la cale astfel de mesaje? Cine stabileşte aceste strategii, pentru că se vede că sunt stabilite foarte detaliat aceste strategii de comunicare şi de acţiune? Şi până la urmă de ce este nevoie de toate aceste mesaje de învăluire? Şi ce fac cei care ar trebui să gândească la interesul României în această afacere? Sau chiar ei or fi cu „laboratorul“?

  Poate că nu mai contează dacă cineva pune nişte întrebări, dar măcar simplul fapt că au nevoie de toate aceste stratageme de comunicare înseamnă că pe undeva mai există o speranţă. Dacă au nevoie să convingă opinia publică, atunci există posibilitatea de a avea o dezbatere. 40 mld. euro merită o dezbatere.

  Citește tot articolul aici: Ziarul Financiar.ro

  http://ecopres.ro/mega-scandal-de-40-miliarde-euro-gazele-din-marea-neagra-vor-merge-direct-in-austria/

 • Nelu Stiuca

  VIS-A-VIS DE PRAGUL LA BUZUL IN SERVICIU.DACA SE IMPUN EXIGENTE MAXIME DRACONICE LA, FIXAREA CRITERIILOR DE, COMPETENTA , INTEGRITATE SI MORALITATE PRECUM SI LA OCUPAREA-INCADRAREA ORICAREI FUNCTII PUBLICE (platita din bani publici) ATUNCI ABUZUL IN SERVICIU NICI NU MAI ARE MARE IMPORTANTA. PRAGUL LA ABUZUL IN SERVICIU IL VOR BORFASII, TICALOSII, HOTII, BANDITII, INCOMPETENTII, SEMIDOCTII, IMPOSTORII, CIOCIOLINELE, PILOSII, ETC CARE TIN SA OCUPE FUNCTII PUBLICE PENTRU CA NU SUNT IN STARE SA DOVEDEASCA , CA SUNT CALIFICATI IN VREO PROFESIE. MAFIOTII CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 VOR SA FURE DIN AVUTIA NATIONALA SI BANII PUBLICI DE AICI INAINTE CU MASURA SI MULT MAI DES. POPORUL ROMAN DOVEDESTE ASTFEL PE ZI CE TRECE CA ISTORIA SA DE SUTE SI MII DE ANI ESTE PONEGRITA SI TERFELITA CHIAR DE EL INSUSI DEOARECE LA NIVEL COLECTIV ARE COMPORTAMENTUL ORICAREI FIARE SALBATICE DEVORATOARE.

 • Doi vasnici URMASI AI DACILOR – Johannis Werner Klaus si Orban Ludovic – au preluat comanda la Partidul NATIONAL Liberal.
  Bratienii trebuie sa se simta foarte mandri, acolo unde sunt.
  Impreuna, cei doi ar forma e echipa de soc care ar accelera procesul de “dizolvare” a Romaniei in carcaletele natiunilor GLOBALIZATE.
  Daca Ludovic ar prelua si guvernul, cei doi, cu ajutorul altui DAC PUR-SANGE – Eduard Raul Hellvig, DIRECTOR SRI – ar pune, definitiv, piatra funerara peste mormantul Romaniei.
  Dragi romani, dati-i lui Ludovic guvernul!
  Ce rost mai are sa prelungim agonia…?

1 ... 42 43 44
Lăsaţi un Comentariu