Weekend Media FestivalRovinj, 20. - 23. 09. 2012.

Galerija 2011

Dobrodošli na Weekend 2012.

Dodaj Weekend u Outlook

VREMENSKA PROGNOZA ROVINJA

DANAS
jutro
18°
podne
26°
večer
22°
noć
21°
SLJEDEĆIH 7 DANA
pet
26°
sub
25°
ned
26°
pon
27°
uto
21°
sri
24°
čet
24°
Top news
22.01.2013.

Media Global Festival 2013.

Nagrađivani Media Global Festival 2013. održat će se od 28. do 30. travnja, u predivnom  Montreuxu, u Švicarskoj. Festival je globalna destinacija za više od 700 najvažnijih utjecajnih ljudi i donositelja odluka u medijskoj industriji u svijetu. To je mjesto gdje se raspravlja o raznim temama, dogovaraju se poslovi i predstavljaju inovacije.

 • 23.09.2012.

  Peti Weekend Media Festival završen je u Rovinju dvostrukom koncertnom atrakcijom, nastupima Bombaj Štampe i Ramba Amadeusa. U tri dana Weekend je u prostore stare Tvornice duhana privukao 4000 gostiju, koji su u četiri dvorane mogli birati iz bogatog programa u kojem je sudjelovalo više od stotinu predavača i panelista.

  (više)
  23.09.2012.

  Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu publika je bila iznimno koncentrirana, iako se na noćnim provodima plesalo više nego inače. Za to nisu zaslužni samo dobri koncerti i zanimljivi predavači nego i tvrtka Dea Flores koja je mirisno brandirala naš prostor. „Koristeći takozvane mirisne otoke prostor smo ispunili svježim mirisima kiše i lotosovog cvijeta. U publici su korišteni citrusi koji povećavaju koncentraciju i stimuliraju pažljivije slušanje, a dokazano je da korištenjem u lokalima povećavaju aktivnosti odnosno ples, a time vode i do veće konzumacije pića.“, objašnjava Dino Đerđa, direktor tvrtke Dea Flores.

  (više)
  23.09.2012.

  Weddingella je pobjednik startup natjecanja s naglaskom na medijsku industriju organiziranog u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju prošli petak. Četiri startupa, među njima i Weddingella, predstavilo je svoje projekte publici vodećoj regionalnoj medijskoj konferenciji koju čine marketinški profesionalci, novinari itd. Weddingella se istaknula svojim specifičnim tržištem, proizvodom koji rješava jasan problem te konkretnim rezultatima i planovima za budućnost.
   

  (više)
  22.09.2012.

  Prvi učinci rada ove Vlade vidjet će se u zadnjem tromjesečju ove godine, početak sljedeće godine bit će loš, ali onda će drugo i treće tromjesečje biti bolje, najavio je prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić na Weekend Media Festivalu. Čačić je zajedno s predsjednikom Uprave T-HT-a Ivicom Mudrinićem sudjelovao na panel raspravi o ekonomskoj budućnosti Hrvatske i regije.

  (više)
  22.09.2012.

  Dvije trećine korisnika Facebooka dijele detalje s putovanja na toj društvenoj mreži, 70 posto njih piše statuse dok su na odmoru, samo su neki od podataka koje je iznio Karol Karpinski iz Facebooka, a koji su zasigurno utjecali da čelne osobe istarskog turizma krenu u izradu digitalne strategije. 

  (više)
  22.09.2012.

  Velika dvorana Weekend Media Festivala bila je premala da bi primila sve zainteresirane za dugoočekivano sučeljavanje velikih imena medijske scene bivše Jugoslavije, Gorana Milića i Aleksandra Tijanića. Uz posredovanje Ivana Stankovića, Milić i Tijanić razmijenili su sjećanja na ključne aktere nedavne prošlosti, ali i dali svoja predviđanja neposredne budućnosti.

  (više)
 • 22.09.2012.

  Adris grupa od prvog je dana glavni pokrovitelj Weekend Media Festivala.

  (više)
  22.09.2012.

  ''Ubijanje svetih krava: kako kontroverzni marketinški mislioci proispituju sve što ste mislili da znate o našoj profesiji“, naziv je predavanja Johanna Wachsa u kojem je iznio podatke nekih novijih istraživanja o percepciji brandova potrošača.

  (više)
  22.09.2012.

  Novinarstvo nikada nije bilo produktivnije nego danas, proizvodnja sadržaja i konkurencija veće su nego ikada, kao i broj platformi na kojima se taj sadržaj objavljuje, složili su se sudionici panela ''Gdje se događa novinarstvo?''. 

  (više)
  21.09.2012.

  Bogat program predavanja i panela prvog je dana petog Weekend Media Festivala privukao veliki broj sudionika koji su napunili sve četiri dvorane. Razgovaralo se o kriznom komuniciranju, raspravljalo o TV rejtingu i debatiralo o sportskim sponzorstvima, a predstavljeno je i medijsko tržište u svim zemljama regije, globalno tržište internetskih igrica te inovacije u medijima.

  (više)
  21.09.2012.

  Medijska i oglašivačka tržišta šest država sljednica bivše Jugoslavije po mnogo čemu su različita, a najveće sličnosti su u sadržajima koji postižu najveću gledanost, pokazao je ''Pogled preko plota'', novi format uveden na petom Weekend Media Festivalu. U pravilu su najgledanije turske serije, vijesti i sportski događaji, prema prezentacijama medijskih stručnjaka iz šest država. 

  (više)
  21.09.2012.

  Hrvatski sport sam je po sebi brand. Prema jednoj anketi Ipsos Pulsa, 85 posto ispitanih smatra da je hrvatski sport najbolji predstavnik zemlje u svijetu, a 75 posto njih misli da sport može pomoći promociji turizma.

  (više)
 • 21.09.2012.

  O krizama treba razmišljati prije nego što se dogode, jer je priprema majka svakog uspjeha u upravljanju krizom, zaključak je prve panel rasprave na petom Weekend Media Festivalu.

  (više)
  21.09.2012.

  Hrvatski Telekom najavio je na konferenciji za medije održanoj u sklopu Weekend Media Festivala strateški sporazum s Googleom, čime je postao prvi Google AdWords Premier partner u Hrvatskoj. 

  (više)
  21.09.2012.

  Glavni urednici listova Finance iz Slovenije, Business.hr  iz Hrvatske, Oslobođenja iz Bosne i Hercegovine, Novog magazina iz Srbije, Vijesti iz Crne Gore te Kapitala iz Makedonije potpisali su na Weekend Media Festivalu ugovor o suradnji i lansiranju medijskog projekta Biznis plus. 

  (više)
  21.09.2012.

  Tiskano naspram digitalnog je lažna dilema, tajna uspjeha je integrirati jedno i drugo, istaknuo je Arno Laeven u svom predavanju koje je nazvao „Inovacija u medijima: gdje pronaći novac!“.

  (više)
  21.09.2012.

  Atlantic grupa kao kompanija, niti Emil Tedeschi kao osoba nisu uključeni ni u jedan novi medijski projekt, iako ih se u tom kontekstu često spominje.

  (više)
  18.09.2012.

  Nekoliko dana uoči početka petog Weekend Media Festivala poznate su sve pojedinosti iznimno bogatog programa tog najvećeg regionalnog skupa komunikacijske industrije.

  (više)
 • 11.09.2012.

  Na Weekendu i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a i BalCannes – regionalna revija najboljih reklamnih agencija
  Zagreb, 3. rujna 2012. - Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći, provokativniji i uzbudljiviji, Weekend petu godinu zaredom okuplja domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

  (više)
  24.08.2012.

  BH Weekend vodi 10 studenata iz Bosne i Hercegovine na Weekend Media Festival 2012. Sve informacije o prijavama i natječaju možete pronaći OVDJE.

  Prijaviti se možete do 16.9.2012. s tim da ranoranioci imaju veću šansu.

  (više)
  04.07.2012.

  Jučer je u klubu Pepermint održana prva Weekend press konferencija na kojoj je predstavljen program petog Weekend Media Festivala.

  (više)
  04.07.2012.

  Davorov posao fokusiran je na internet i ulaganja u softver. Član je upravnih odbora tvrtki Asset Control, Innogames i Seatwave. Prije dolaska u Fidelity Growth Partners, Davor je bio suosnivač i član nadzornog odbora tvrtke Experia, sa sjedištem u Hrvatskoj.

  (više)
  04.07.2012.

  Nenad Čanak je srpski političar koji je svoju političku karijeru započeo 1990. godine osnovavši Ligu socijaldemokrata Vojvodine. Na parlamentarnim izborima 1997. godine je izabran za poslanika u Skupštini Srbije. U periodu od 2000. do 2004. godine obravljao je funkciju predsjednika Skupštine Vojvodine.

  (više)
  20.06.2012.

  HURA i Weekend Media Festival pozivaju reklamne agencije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore da ove godine u Rovinju predstave svoje najbolje projekte! Već godinama, Weekend Media Festival okuplja oglašivače i medije iz cijele regije što je sjajna prilika za agencije da predstave svoje radove, a istovremeno prilika za oglašivače da se na jednom mjestu upoznaju s najboljom marketinškom praksom iz svih zemalja regije!

  (više)
 • 20.06.2012.

  Da li se glavnina dnevnih vijesti još uvijek prvo pojavljuje u dnevnom tisku, te se kasnije ponavlja i obrađuje u ostalim medijima ili tu ulogu preuzimaju internet portali? Da li je bitno saznati što se događa ili je važno i zašto? Ulogu tiska danas komentiraju glavni urednici najvećih dnevnih novina.

  (više)
  20.06.2012.

  Veliko zanimanje koje je nastalo oko start up scene i ovaj put ćemo još jače popratiti i podržati na Weekend Media Festivalu. Netokracija, Gingernet i Jasno&Glasno kao partneri ovogodišnjeg Weekenda organizirat će predstavljanje najzanimljivijih start upova u našoj regiji.

  (više)
  09.05.2012.

  Jedino za što multimedijski producent i cybergeek Gabriel Dance zaista mari je novinarstvo. Diplomirao je informatiku te magistrirao multimedijsko novinarstvo. Elokventni 30-godišnjak iz Colorada kao srednjoškolac, volio je čitati Kerouaca i igrati Doom, obožava film The Big Lebowski, ima dvije naušnice, voli fotografiju i pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva.

  (više)
  04.05.2012.

  Conor White-Sullivan direktor je HuffPost Labs-a, gdje vodi malu grupu dizajnera i developera koji su posvećeni izradi alata koji angažiraju čitatelje i članove zajednice blogera HuffPost-a da i dalje nastave uspješno remetiti klasičan pristup vijestima. Prije nego je postao direktor u HuffPost Labu, Conor je bio suosnivač Localocracy.com, koji je pomogao izdavačima izgraditi zajednicu kvalitetnih suradnika i generirati visoko kvalitetni korisnički sadržaj.

  (više)
  04.05.2012.

  Vodeći regionalni televizijski i marketinški stručnjaci raspravljaju o pravom značenju rejtinga. Film Tesna koža protiv serije Downtown Abbey. Ciljne skupine, kvaliteta, kvantiteta, tko gleda, što se gleda i zašto je to bitno?

  (više)
  22.03.2012.

  Gost prvog Weekend Sessiona, održanog u prosincu 2009., vratio se u tim najbližih suradnika američkog predsjednika Baracka Obame. David Plouffe, „neopjevani heroj“, kako mu je tepao sam Obama, i čovjek koji je stajao iza najveće predsjedničke kampanje u povijesti SAD-a, prošle je godine postao dirigent komunikacije i političke strategije Bijele kuće.

  (više)
 • 22.03.2012.

  Prošlogodišnji je Weekend ugostio nekoliko „naše gore listova“ zaista impresivnih internacionalnih karijera. Jedan od njih, Sasha Savić, preuzeo je ove godine novu funkciju kao CEO MediaComa USA, jedne od vodećih američkih medijskih agencija.

  (više)
  28.09.2011.

  Pete Radovich, kreativni direktor američke televizije CBS Sports, redovni gost Weekend Media Festivala, osvojio je još jedan Emmy, najprestižniju američku TV nagradu. To je 22. Emmy za ovog Amerikanca hrvatskog podrijetla što je nevjerojatan uspjeh čak i za američke pojmove.

  (više)
  25.09.2011.

  Nizom vrlo zanimljivih, na trenutke i burnih panel rasprava, a potom i velikim koncertom Jinxa, Zemlje Gruva! te Kirila Džajkovskog i banda u Rovinju je završen 4. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije. Četvrti Weekend Media Festival ugostio je 3.500 sudionika iz Hrvatske i svih zemalja regije ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana.

  (više)
Rekli su o nama
 • Weekend Media Festival 2011 je bio moj prvi posjet i Rovinju i Hrvatskoj i ja mogu sigurno reći, na temelju bogatstva talenta i kreativne gladi čiji sam bio svjedok, da ću se definitivno vratiti - nadam se sa svojim kolegama. Ono što je WMF postigao je zapanjujuće i nikada nisam osjećao veću dobrodošlicu na inozemnom događaju kao što sam na vikendu u Rovinju. Odličan posao!
  James Whatley James Whatley
 • Panel 'Hrana hrani medije' na kojem sam sudjelovao bio je odlično osmišljen i organiziran! Moderator Rene Bakalović bio je pravi izbor, čovjek dovoljno umješan da vodi ovakav razgovor i svima omogući da iznesu svoj stav.
  Robert Čoban Robert Čoban
 • Hvala svima koji su se potrudili da festival bude ovako dobar.
  Sasha Savić Sasha Savić
 • Imao sam prilike putovati širom svijeta i prisustvovati na nekim od najvećih i najljepših događaja na planeti, i mogu iskreno reći da je Weekend Media Festival najsvježije događanje s najviše zabave na kojem sam ikada prisustvovao.
  Pete Radovich Pete Radovich
 • Događaj je bio izvrstan. Rovinj je prekrasan ambijent za festival i sve dvorane za predavanje bile su dupkom pune. Po meni, najbolji dio festivala je razmjena ideja i učenje o najnovijim trendovima, kao i otvorena razmjena najboljih praksi – što jedino može pomoći cjelokupnoj industrija i donijeti prednost svima koji prisustvuju.
  Simon White Simon White
 • Jedno ogromno hvala za sve vas koji ste nas pozvali (pogotovu mene ovaj prvi put) i ugostili u Rovinju! Bilo mi je odlično družiti se sa svima i na kraju žao što smo se tako brzo rastali. Od srca vam se opet zahvaljujem za vikend iznad svih očekivanja.
  Žarko Zak Ivković Žarko Zak Ivković
 • Odlično sam se zabavio na panelu, sa sugovornicima smo dotakli neka važna pitanja o koja se tiču budućnosti pisanih medija, a čini mi se da smo zabavili i publiku.
  Josip Jagić Josip Jagić
Newsletter

Ime i prezime

E-mail