Våra seminarier

Kommande Seminarier:

Vad innebär egentligen Europas sociala dimension?

21 juli 2017

Europeiska kommissionens reflektionspapper om den sociala dimensionen av Europa och toppmötet i Göteborg i november, på temat ”rättvisa jobb och tillväxt”, som statsminister Stefan Löfven och kommissionsordförande Jean-Claude leder, har åter aktualiserat frågan om en social dimension av EU-samarbetet.

Genomförda seminarier:

Senaste publikationer

EU-utbildningar

Sieps erbjuder EU-utbildningar för anställda inom den offentliga sektorn. Utbildningarna syftar till att höja kompetensen i offentlig förvaltning när det gäller EU och frågor av betydelse för Sveriges europapolitik.

Så mår Finland efter 100 år

1 september 2017 08:19

Om Norden, identitet och Europa. När Finland blev självständigt 1917 var det i en tid efter världskrig och revolution. Hur mår Finland, Norden och Östersjöregionen hundra år senare? Medverkande: Eva Sjögren, Sieps, Gunnar Wetterberg, historiker m fl.

Ny runda inför Brexit

1 september 2017 08:18

I dag återupptas förhandlingarna mellan Storbritanniens Brexitminister David Davies och EU-kommissionen när det gäller hur villkoren för ett brittiskt utträde ska se ut. Vilka intressen finns från respektive sida i förhandlingarna? Hör Eva Sjögren, direktör på Svenska institutet för Europapolitiska studier, och Catarina Gustafsson, vår utsända i London.