Povl Høst-Madsen

Povl Høst-Madsen, Journalist, cand.jur., Albertslund fylder 75

Fødselsdage
FOR ABONNENTER

Det lille skæve interview har altid været en slags varemærke for hans journalistik. Han begyndte at dyrke formen, mens han var på Information.

I 1988 blev han hentet til Ekstra Bladet, hvor han skulle skrive den daglige leder og bestyre de sjove indlæg på side 2. Han tog det gamle koncept med sig.

Nu var det blot ’Ekstra Bladets borende X’, der stillede de finurlige spørgsmål.

Nogle år senere blev Anders Lund Madsen ansat på Ekstra Bladet, og de to fandt ret hurtigt ud af at lave Madsen & Madsen-bagsider, men omdrejningspunktet for dem var stadig de skæve interview.

Povl Høst-Madsen begyndte på Thisted Amts Tidende. I 1963 søsatte han sammen med Poul Henningsen forbrugerbladet Tænk, kom til Venstrepressens Bureau to år senere, og i 1973 gik turen til Studenterbladet, som var talerør for den revolutionære studenterbevægelse.

På dagbladet Information huserede han fra 1976 til 1988 som både chefredaktør, lederskribent og kriminalreporter. Men selv om Information hørte til på venstrefløjen, så skulle de ikke tro, de ejede avisen, mente Povl Høst-Madsen.

I en reportage fra en Land og Folk-festival gik han derfor rundt og spurgte efter solidaritetsboden for Afghanistan, der dengang var besat af Sovjetunionen. Boden var der selvfølgelig ikke. Pol og RB I 2005 udgav han spændingsromanen ’Trafficking A/S’.

navne@pol.dk

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce