Ontdek en beleef de Nieuwe Bavo!

21 | 22 | 23 april 2017

 • Bloemsierkunst van Meesterbinder Ingeborg Kemperman en meer dan 60 studenten

 • Openingsconcert op donderdagavond 20 april met de Meisjes met de Wijsjes

 • KathedraalRondleidingen op zaterdag en zondag

 • Concert Chichester Cathedral Choir op zaterdagavond

 • Avondtorentochten op vrijdagavond

 • Museumwinkel en Museumbrasserie

Reacties eerdere edities:

“Magnificant! Sehr Schön! Volgend jaar weer! Beautifull! I cancel my trip to the fields and stay here!”

Concerten

Dit jaar vinden er tijdens De nieuwe Bavo Bloeit maar liefst twee concerten plaats. Op donderdagavond is er het openingsconcert met een gevarieerd programma. Op zaterdag ontvangen we het Chichester Cathedral Choir die tijdens die dagen door Europatoeren. Beide concerten zijn in desfeervol en prachtig verlichte kathedraal onder eenwaterval van bloemen. Aanvang is in beide gevallen 20:00 uur (deur open 19:15 uur) en entreekaarten € 15,00.

Donderdagavond 20 april: Openingsconcert

Met als hoofdact de Meisjes met de Wijsjes belooft het Meisjes met de Wijsjesopeningsconcert een gevarieerd programma. Onder de Bloemenwaterval brengen zij typische Hollandse en Internationale Bloemenliedjes ten gehore. Ander hoogtepunt is de bekendmaking van de winnaar van de tekenwedstrijd. Van de mooiste Droomboeket-tekening (zie elders) wordt tijdens het concert live eenboeket gemaakt door de bekende Meesterbinder Pim van den Akker. Op het programma staan nog meer aantrekkelijke onderdelen die binnenkort worden gepresenteerd. Kaarten voor het concert kosten € 15 en zijn te reserveren via nieuwebavo@gmail.com.

CHICHESTER CATHEDRAL CHOIR

Zaterdagavond 22 april: Chichester Cathedral Choir

Het Engelse kathedrale koor van ChichesterChichester Cathedral Choir o.l.v. Charles Harrison zal tijdens hun Europese tournee een uniek concert verzorgen tijdens de Nieuwe Bavo Bloeit.
In de Kathedraal van het Zuid-Engelse Chichester wordt al sinds jaar en dag op hoog niveau muziek gemaakt. Chichester Cathedral Choir, bestaande uit achttien jongens en zes heren, zingt nog steeds 8 keer per week tijdens de diensten in de Kathedraal. Hun brede repertoire bestaat uit grotendeels religieuze muziek van de Middeleeuwen tot aan de huidige tijd.
Geniet van de prachtige Engelse koormuziek in een met bloemen versierde Kathedraal tijdens De Nieuwe Bavo Bloeit. De entreekaarten kosten € 15 en zijn te reserveren via www.bavoconcert.nl.

Bloemsierkunst en muziek in een sfeervol verlichte kathedraal

Beide concerten starten om 20:00 uur.Chichester Cathedral ChoirDe deuren van de kathedraal gaan open om 19:15 uur waarna u al kunt genieten van de mooiste bloemcreaties. Ook na het concert zijn er nog volop mogelijkheden om van de bloemcreaties te genieten.

Kleurwedstrijd

Wie tekent het mooiste Droomboeket???

Wie tekent en knutselt het mooiste bloemenboeket? Voor (basisschool)kinderen is een tekenwedstrijd uitgeschreven. Er zijn twee categorieën: kinderen t/m 7 jaar en kinderen 8-12 jaar.Iedere groep heeft een eigen format dat hieronder is te downloaden. Voor de groep t/m 7 jaar is het een kleurplaat. De groep 8-12 jaar tekent zijn of haar droomboeket met bloemen.

Lever je tekening in aan de Leidsevaart 146 uiterlijk op 18 april!!! Ook kun je je tekening inleveren bij Speeltuin Floragaarde en speeltuin Jeugdland.

Win entreekaartjes voor de Linnaeushof en KidsZoo Noordwijk

De tekeningen kunnen totuiterlijk dinsdag 18 april worden ingeleverd. Alle tekeningen worden opgehangen in een van de kapellen en zijn te zien tijdens De Nieuwe Bavo Bloeit.Onder alle deelnemers worden 4 keer twee kaarten verloot voor KidsZooin Noordwijkerhout. Uit de groep 8-12 jaar wordt een winnaar gekozen die vier kaarten ontvangt voor de Linnaeushof. Van zijn tekening wordt tijdens het Openingsconcert een echt boeket gemaakt door de bekende Nederlandse bloemsierkunstenaar Pim van den Akker.

Download hier deTekening tot 7 jaar

Download hier deTekening 8-12 jaar

Programma & Openingstijden

Vrijdag 10:00 – 23:00 uur

Extra lange avondopenstelling met sfeervolle verlichting

Koepeltochten, rondleidingen en kinderactiviteiten v.a. 11:00 uur

Torenbeklimmenvanaf 19:00 uur

Zaterdag 10:00 – 18:00 uur

Koepeltochten, rondleidingen en kinderactiviteiten v.a. 11:00 uur

Concert Chichester Cathedral Choir v.a. 20:00 uur (zie elders)

Zondag 11:30 – 17:00 uur

Koepeltochten, rondleidingen en kinderactiviteiten 11:30 – 17:00 uur

Entreeprijzen

Volwassenen: € 7

Kinderen: > 10 jaar € 2,50 – < 10 jaar: gratis

Combiticket Kathedrale Rondleiding enKoepeltocht € 5

Koepeltocht: € 3 p.p.

Avondtorentochten € 3 p.p. (alleen op vrijdag)

Foto's

De Nieuwe Bavo Bloeit

Nieuwe Bavo & KathedraalMuseum

Contact & Route

Adres

Kathedrale Basiliek Sint Bavo
Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem

Ingang: Bisschop Bottemanneplein (onder de torens)

Parkeren

Bij de ingang van de kathedraal kan op zondag gratis geparkeerd worden (echter niet op de busparkeerplaats en het is verboden half op de stoep te parkeren).

Op de parkeerplaats aan het Emmaplein is het betaald parkeren van ma t/m za van 9:00-21:00 uur à € 2,15 per uur.

Pers

Voor interviews, persvragen en hi-res fotomateriaal over de kathedraal en het evenement tijdens ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ neemt u contact op met Stephan van Rijt (koster@rkbavo.nl – 06-1000 2899).

Blijft u graag op de hoogte?

Het thema van het Bloemencorso Bollenstreek 2018 is bekend. Planvorming kan starten @ingeborg Kemperman! ... Meer tonenMinder tonen

Tonen op Facebook

Mooi artikel vandaag in De Haarlemmer. De bloemsierkunst is nog te bewonderen t/m zaterdag! ... Meer tonenMinder tonen

Tonen op Facebook

Mooie uitspraak dit weekend: this is a once in al lifetime happening.... En daar zijn wij het zeker mee eens! ... Meer tonenMinder tonen

Tonen op Facebook
Routebeschrijving

Sponsors

 • logo-p4
 • Wellantcollege Rijnsburg
 • Lentiz MBO Greenport
 • Bloemencorso Bollenstreek
 • De nieuwe Bavo BloeitHaarlem Marketing

Diocesane dagtocht naar De Nieuwe Bavo Bloeit

Diocesane dagtocht naar De Nieuwe Bavo Bloeit

Met pontificale Mis door Mgr. Hendriks

De kathedraal van het bisdom Haarlem-Amsterdam maakt zich op voor de derde editie van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’. De Nieuwe Bavo BloeitOnder leiding van Ingeborg Kemperman – meesterbinder en docente Bloemsierkunst voor het WellantCollege Rijnsburg – verandert de kathedraal in een bloemenzee met als hoogtepunteen bloemcreatie tot in de koepel. Speciaal voor dit evenement wordt een diocesane dagtocht georganiseerd naar de opening op vrijdag 21 april 2017. Mgr. Jan Hendriks opent op vrijdag 21 april 2017 om 13:00 uur voor het hele bisdom, pariochianen en vrijwilligers het evenement met een pontificale H. Mis. Na de viering stelt de Haarlemse hulpbisschop het zeer op prijs alle aanwezigen te ontmoeten. De dag zal in het teken staan van eenheid en wordt afgesloten met samenzang. Het belooft een kleurige dag te worden waar iedereen zich een warm welkom heet.

Meld u nu aan!

De dagtocht naar de opening van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ op 21 april betreft een busreis vanaf uw parochie, entree voor het evenement, koffie/thee en een lunch. U kunt zich aanmelden tot 19 maart a.s. (daarna is deelname afhankelijk van beschikbare bussen). Deelname aan de reis bedraagt € 35,00. Aanmelding peremail via nieuwebavo@gmail.com of Bibiana Massaro, 06-4215 3248.