Sluiten
PEC Zwolle

Terug

PEC Zwolle Vrouwen verliest in Heerenveen

Sportpark Skoatterwald was vrijdagavond het toneel voor de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen. Waar de Blauwvingers de score nog wel openden, kwamen de Friezen vlak voor rust in korte tijd tweemaal tot scoren. Die voorsprong werd na rust niet meer uit handen gegeven: 2-1.

De openingsfase was verre van saai. Beide ploegen gingen op zoek naar een vroege treffer. Vooral aan de linkerkant van het veld en achter de Friese defensie lag de nodige ruimte voor de Zwolse vrouwen. Nadat Maxime Bennink met een snoekduik op een voorzet van Lauri Weijkamp al dichtbij was, leek Weijkamp de goede openingsfase van PEC Zwolle Vrouwen te belonen. Haar schot na precies een kwartier spelen raakte echter de paal. Een glippertje van Moon Pondes niet veel later, zogde bijna voor de openingstreffer voor de Friezen. De keepster leek een lange bal simpel te vangen, maar moest lossen, waarna het schot van afstand maar rakelings naast ging. Na een krap half uur opende PEC Zwolle Vrouwen de score. Een korte corner kwam voor de voeten van Babiche Roof, die uithaalde en net als vorige week tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen via een tegenstander doel trof. Heerenveen-speelster Caroline Verleg beroerde de bal dusdanig met haar hoofd dat de keepster kansloos was: 0-1.
De thuisploeg kwam tien minuten later echter al langszij. Chantal Schouwstra stuurde spits Fenna Kalma de diepte in, die een prima loopactie bekroonde met de gelijkmaker: 1-1. Vlak daarvoor was Roof nog dichtbij een tweede Zwolse treffer. In de toegevoegde tijd was Kalma van dichtbij nogmaals trefzeker en zette zo haar ploeg op een 2-1 voorsprong.

Na rust kreeg de thuisploeg al vlot de kans de score uit te bouwen. Pondes had echter twee fantastische reddingen in huis op een vrije trap van Tiny Hoekstra en een rebound van dichtbij. sc Heerenveen Vrouwen was duidelijk sterker en dwong de Zwolse vrouwen meer en meer naar achteren. Trainer/coach Wim van der Wal zag dat ook en bracht na een goed uur spelen Suzanne Giesen en Rebecca Doejaaren voor Marlo Sweatman en Weijkamp. Dit leverde vrijwel direct een licht veldoverwicht op, maar tot uigespeelde kansen kwam het niet. De thuisclub bleef vrij simpel overeind, mede doordat er niet massaal druk gezet werd. PEC Zwolle Vrouwen probeerde het nog wel, maar wist de gelijkmaker niet meer te forceren. Doejaaren leek nog op weg naar de 2-2, maar werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. De Heerenveense vrouwen richtten zelf ook niets meer uit, waardoor de 2-1 ruststand ook de eindstand bleek.

Volgende week komt PEC Zwolle Vrouwen opnieuw in actie. Dan is PSV in Zwolle de tegenstander.