Mislykket tokt i Tigerstaden

Endelig var det seriekamp igjen. Viking startet friskt, men det holdt desverre ikke mot et sterkt VIF.

Viking startet friskt på Ullevaal, selv om de ikke skapte store sjanser de første tolv minuttene av kampen. VIF hadde mye ballen og kom til et par små farligheter, der Bård Finne hadde den største sjansen. Den satte han utenfor.

Viking noterte for seg sin første store sjanse når Zymer forserte både en og to forsvarere før han sendte ballen videre til en ventende Julian Ryerson. Julian ble satt under press, og skuddet fra elleve meter ble noe løst. Det endte med å gå midt på keeper.

Etter det tok Vålerengen over de neste 20 minuttene, men de skapte ikke noen store farligheter. Det var mye finspill, og lite produkt. Viking-forsvaret, med Michael Ledger i spissen, avverget det som kunne minne om farligheter.

Viking fikk sin andre store sjanse etter rundt halvtimen, og det markerte perioden der Viking tok over kampen. Ryerson sendte avgårde en flott gjennombruddspasning til Michael Haukås, men Vålerengas keeper Robert Marcus Sandberg reddet flott på skuddet og plukket også sin egen retur ned fra lufta.

Det neste kvarteret presset Viking høyt og bra, og tok over banespillet fra VIF. Kwesi Appiah viste igjen hvilket tilksudd han kommer til å være for klubben de neste månedene, mens Zymer utmerket seg med flere flotte løp og pasninger.

I det 37. minutt slo André Danielsen et bra frispark inn i feltet, og Kristoffer Haugen hadde fått seg fri fra sin markør. Desverre for Viking gikk headingen rett på Sandberg. Til pause kunne VIF være det laget som sa seg mest fornøyd med uavgjort, slik kampen hadde utviklet seg.

Dårlig start på andre omgang

Der vi kunne være veldig fornøyde med det vi viste i første omgang var det stikk motsatt i andre omgang. En god Iven Austbø holdt oss inne i kampen etter at Vålerengen gikk opp til 1-0 på heading fra Bård Finne på kloss hold etter et  pent innlegg fra Ivan Näsberg.

Etter det tok Vålerengen mer og mer over, Viking ble presset tilbake og skapte lite. Iven hadde en flott redning på et skudd som gikk via beinet til Kristoffer Haugen, men det var lite å spore for vår del rent offensivt.

Det var åpenbart at scoringen ga VIF et ekstra gir, mens Viking rett og slett ikke klarte å respondere som en skulle ønsket. De spillerne som var friske i første omgang forsvant uti andre omgang, og det var et fornuftig bytte når Robin Shroot og Patrick Pedersen kom inn for henholdsvis Appiah og Zymer drøye 25 minutter før slutt.

VIF fortsatte å ha overtaket det neste kvarteret, men ti minutter før slutt fikk Patrick Pedersen en stor sjanse. Desverre traff han feil på den, og satte ballen over målet. Kort tid etter dette kom Kristoffer Haugen igjen fri på en dødballen, men ballen var ørlite for kjapp og han klarte ikke å treffe ballen rent.

Viking kom med et par spede forsøk på tampen, men klarte desverre ikke å skape de helt store sjansene. Vi reiser hjem med tap og viktig læring i bagasjen, med tro på at vi kan vise oss fra vår beste side kampen igjennom. Ses på stadion.