17-01-2010

FC Twente heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In een wedstrijd waarin beide teams meer strijd wisten te leveren dan kansen te creëren, bleven doelpunten uit. In de slotfase kreeg Wout Brama rood.

FC Twente, dat met Dario Vujicevic in de basis begon, ging goed van start. Door direct druk te zetten op het Utrechtse doel wisten de Tukkers voor het eerste gevaar te zorgen. Wat volgde was een open wedstrijd, waarin het opportunistisch spelende FC Utrecht met name vanuit de tegenaanval gevaarlijk was. Zo ging een schot van Nana Asare net voorlangs. Na een kwartier kon Ronnie Stam de bal net voor de lijn weghalen.

Tijdens het vervolg van de eerste helft werd er door beide ploegen volop strijd geleverd, maar bleven grote kansen uit. Bij FC Twente raakte Stam na een duel met Asare geblesseerd. Hoewel Stam nog wel probeerde de wedstrijd voort te zetten, moest hij zich kort voor rust toch door Nicky Kuiper laten vervangen.

Ook in de tweede helft probeerde FC Twente met goed combinatiespel de aanval te zoeken. Toch moesten de Tukkers toezien hoe de  Utrechtse aanvallen, voor het meeste gevaar zorgden. Zo waren Loic Loval en Asare met schoten uit de tweede lijn het meest gevaarlijk. Hoewel FC Twente wel de aanval zocht, bleven uitgespeelde kansen uit.

In de slotfase kwam Bernard Parker in de ploeg voor Miroslav Stoch. Vervolgens ging FC Twente nog nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. De Tukkers waren veelvuldig in balbezit, echter leverde het ook nu geen scoringskansen op.

Diep in blessuretijd kreeg Wout Brama een rode kaart, toen hij buiten de ‘zestien’ een overtreding maakte op Ricky van Wolfswinkel. Een vrije trap leverde voor FC Utrecht niets op en uit de daaropvolgende vrije trap tikte Sander Boschker de bal met een sterke reflex over het doel. Zo eindigde de eerste wedstrijd na de winterstop in een doelpuntloos gelijkspel.

Het gelijkspel was voor FC Twente het eerste puntverlies sinds 30 augustus 2009. Toen speelden de Tukkers met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. De daaropvolgende reeks van wedstrijden wist het team van Trainer/Coach Steve McClaren allemaal met winst af te sluiten.

FC Utrecht – FC Twente 0-0

Toeschouwers:23.500
Scheidsrechter: Ruud Bossen
Gele kaart: Wuytens (FC Utrecht)