| | |
New! Download the Twitter for Android app
Christoffer Skogholt Jan 6
Delar inte allt i denna text, men delar absolut att Sv kyrkan bör bli bättre på att tillåta kritiska röster i ett offentligt samtal. Sen tror jag att om hade följt mig på FB & här hade hon sett att jag ofta delat både hennes texter och skrivit om liknande ärenden.
Sofia Lilly Jönsson Jan 7
Replying to @Artikuleramera
Ja, jag har alltså bara beskrivit hur just detta känns från där jag står. Killpoddar och gubbpoddar, etc. Vet att du/ni är mycket mer.
Christoffer Skogholt Jan 7
Replying to @sofialjo
Ja, men jag måste erkänna att det kändes rättså konstigt att bli kritiserad för mitt beteende när jag tror att om du följt mig på FB o här (dvs inte slutat följa mig) hade sett saken annorlunda. Jag brukar nämligen både dela dina texter och ta upp liknande ärenden.
Sofia Lilly Jönsson Jan 7
Replying to @Artikuleramera
Du blev inte kritiserad för ditt beteende. Jag nämnde dig som en Kille, med stor bokstav som en stereotyp, som det ser ut från mitt och Tanternas perspektiv. Jag är helt medveten om att ni män i verkligheten är olika personer och gör olika saker, understryker också det.
Christoffer Skogholt Jan 7
Replying to @sofialjo
Och min poäng är alltså att ditt perspektiv på mig hade varit annorlunda om du följt mig. Det är extremt svårt att veta vad jag ska göra åt ditt perspektiv på mig om det inte har med mitt beteende att göra.
Sofia Lilly Jönsson Jan 7
Replying to @Artikuleramera
Du känner dig orättvist utpekad nu och det är det som kvinnor fått vara med om sen alltid.
Christoffer Skogholt Jan 7
Replying to @sofialjo
Och vad menar du mer konkret med det? Jag vill inte att man orättvist pekar ut någon och det ena legitimerar inte det andra.
Sakral pessimism Jan 7
Det finns ett strukturellt problem med Killarna som Sofia faktiskt belyser väldigt bra. Jag kan se det. Det hänger inte alltid bara på vad vi gör utan faktiskt också på vilka vi är. Killar. Hopklumpat kan tyckas, men det måste kanske vara så.
Christoffer Skogholt Jan 7
Replying to @Ludviger @sofialjo
Det enda jag efterfrågar är att man inte först avföljer mig i flera år och därför missar att jag både brukar dela ens texter och ta upp samma frågor. Sen tar jag gärna emot kritik. Tror du hade varit lite kritisk om situationen varit den här för dig.
Sakral pessimism
Kanske är det så. Jag tror samtidigt att man kan tänka i två skikt här, det strukturella och det individuella. Jag vet ju att det inte är en uttömmande beskrivning av mig som individ som ges i texten. Men det är en bra beskrivning av strukturen som skapar Killen.
Sakral pessimism 15h
Jag kan förstå om du som individ känner dig utpekad och felaktigt anklagad. Det kanske var lite olyckligt (jag kan inte helt uttala mig om detta). Men som Kille (forskare, poddare, skrivare, osv...) finns det ändå en kritik att ta till sig av tänker jag just nu.
Sakral pessimism 15h
Eller så ser jag det i alla fall. Texten blir som en myt, den är sann även om inte all empiri, alla faktiska händelser är sanna. Se på responsen den fått av icke-Killar. Det säger något om textens styrka som man måste räkna in.
Sakral pessimism 15h
Och en stor del av den styrkan ligger i att "myten" faktiskt också blir en historisk händelse, med namngivna personer. Ordet tar kött. Med detta vill jag inte säga att man skall lägga sig platt för beskrivningen, men se texten i två skikt.
Sofia Lilly Jönsson 12h
Det är faktiskt en väldigt bra läsning. Myt. Och jag tar till mig av invändningarna, samtidigt. Fortsätt skriv dem.
Christoffer Skogholt 12h
Replying to @sofialjo @Ludviger
Problemet är att en sådan läsning passar väldigt dåligt in i logiken i Sofias artikel. "Men är det sant?" återkommer. Och jag tycker kanske att det ska vara upp till den uppdiktade rekvisitan att avgöra om man vill vara med eller inte. "Kolla aldrig en bra story" - jo gör det.
Christoffer Skogholt 11h
Replying to @sofialjo @Ludviger
Och för min del är inte huvudproblemet att jag inte passar in. Huvudproblemet är att det hade varit UPPENBART för Sofia om hon inte avföljt mig för tre år sedan. Om nu alla andra är så undfallande i sin kritik så kan det väl vara uppfriskande att följa nån som inte är det?
Sakral pessimism 11h
Jag har som sagt inte koll på allt, men litar på din beskrivning av läget. Jag försöker bara se berättelsen i två olika skikt så att jag inte bara skall stirra mig blind på faktiska oegentligheter och missa en viktig poäng.
Sakral pessimism 11h
Jag vill bara klargöra att jag alltså inte säger emot dig. Jag säger bara hur jag ser på saken, och det betyder inte att jag tycker du har fel.
Sakral pessimism 11h
Jag idisslar fortfarande!
Christoffer Skogholt 5h
Replying to @Ludviger @sofialjo
Jag kan se poänger i texten och vara starkt kritisk mot att hon använder mig, samtidigt. Dessutom har hennes och min interaktion här efteråt gjort mig än mer bedrövad. Men jag vill helst inte diskutera det här mer här och nu. Jag kanske försöker sammanfatta det här mer senare.