header_vervolg_park

Fysiotherapie bij parkinson

Wij helpen u verder

Onze praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet, dit is een netwerk van therapeuten en alle hulpverleners die bij de zorg van mensen met de ziekte van Parkinson betrokken zijn. Via gezamenlijke scholing en onderling overleg kan zo de optimale zorg bij de ziekte van Parkinson worden geboden.

parkinsonnetlogo

Verwijzing en individuele behandeling

Wanneer de neuroloog, de parkinson verpleegkundige, of uw huisarts een verwijzing of advies voor fysiotherapie heeft gegeven, dan kunt u een afspraak maken voor een evaluatie. Tijdens deze eerste afspraak bespreekt uw fysiotherapeut samen met u of fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de problemen die u ervaart. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie. Afhankelijk van uw hulpvraag kunt u in de praktijk of wanneer nodig aan huis of in het verzorgingshuis behandeld worden.

Doel van de fysiotherapie

Het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid tijdens het functioneren in de dagelijkse omgeving.

Uw therapeut helpt u om weer makkelijker, zekerder en vrijer te gaan bewegen. Zo nodig helpt zij bij het onderhouden of opbouwen van uw conditie. Actief blijven heeft een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals bijvoorbeeld broze botten, verstopping of problemen met uw hart. Verder kan de therapeut aandacht besteden aan specifieke dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel. U leert uw mogelijkheden beter kennen, een essentieel onderdeel van de behandeling bij de ziekte van Parkinson. Op die manier kunt u ook op langere termijn, zonder uw fysiotherapeut, actief blijven. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

Oefengroep

Fysiotherapie in groepsverband. U heeft eerst een individuele evaluatie en stelt daarbij samen met uw therapeut uw eigen behandeldoelen op. Tijdens de groepstherapie wordt gewerkt aan beweeglijkheid, evenwicht, coördinatie, het lopen en inzicht in eigen bewegen. Wanneer uw partner of een familielid met u mee wilt oefenen dan is diegene van harte welkom.

Oefenlocatie: Westereems 4A, 8602 CR Sneek.

Onze specialisten

Neem contact op voor persoonlijk advies
Son Meessen

Son Meessen

Kinderfysiotherapeut
Sjoeke van der Tas-Osinga

Sjoeke van der Tas-Osinga

Kinderfysiotherapeut
Gerben Oosterhout

Gerben Oosterhout

Fysiotherapeut / Osteopaat
Dieuwke Fennema

Dieuwke Fennema

Fysiotherapeut
Anke Visser

Anke Visser

Fysiotherapeut en Psychomotorisch therapeut, ParkinsonNet Therapeut