Runoratsut
Runoratsut
pääsivumiljöötammatoritkasvatus

Hymypoika Q

Poju päästettiin vihreämmille laitumille 8.7.2017 ♥
Virallinen nimiHymypoika Q "Poju" Säkäkorkeus, väri158cm, tummanpunarautias
RekisterinumeroVH16-018-1443 Koulutustaso, lajiHeB, 90cm, yleispainotteinen
Syntymäaika, ikä24.05.1999 | 21-vuotias OmistajaMelina VRL-11408, Runoratsut
Rotu, sukupuoliSuomenhevonen, ruuna Entiset omistajatRunoranta, Villahaka

Pojun tanakkaa olemusta ei hetkauta juuri mikään, vaan se on aina tyynen rauhallinen ja kaikin puolin miellyttävä hevonen. Tämä reipas ja utelias ruuna tulee myös hyvin toimeen niin kaikkien hevosten, ihmisten kuin kotieläintenkin kanssa ja sen voi huoletta tarhatakin kenen kanssa tahansa. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Poju on kuitenkin syytä kiinnittää aina huolellisesti, sillä se on kova työntämään turpaansa aivan joka paikkaan - harjakoppaan, hoitajan taskuihin, lähimpään ruokaämpäriin. Muulla tavoin ruuna ei kuitenkaan tuota toimillaan kenellekään pienintäkään päänvaivaa hoitotoimenpiteiden aikana, vaan se pyrkii aina toimimaan hoitajansa mieliksi olipa kysessä sitten varustaminen, kengittäminen tai vaikka traileriin lastaaminen. Poju viihtyy myös erityisen hyvin pesupaikalla, ja se tuntuu rakastavan suoraan letkusta suuhun tulevaa vettä kuin hullu puuroa.

Ratsastettaessa Poju on reipas, siis todella reipas, ja vieläpä pohjattoman innokas aina kun tiedossa on jotain ruunalle mielekästä. Varsinkin pitkät maastolenkit tai kunnon estetreeni ovat tämän ruunan mieleen ja silloin vauhtia riittää. Asiat kääntyvät kuitenkin nopeasti päälaelleen lajin vaihtuessa pikkutarkkaan koulutreeniin, ja reippaasta hevosesta tuleekin yllättäen tahmea ja laiska. Pienen herättelyn ja vaivannäön avulla ruunasta saa kuitenkin koulittua esiin ihan mukiinmenevän "koulukaverin", eikä laiskasta konista ole tällaisen onnistumisen jälkeen enää tietoakaan.

Kaiken kaikkiaan Poju on työtäpelkäämätön suomenhevosruuna, ja toisinaan se saattaa innostua eritoten esteiden parissa niin kovin, että se heittelee muutamia pieniä pukkejakin. Maastoillessa ruuna on jo tutuksi tulleeseen tapaan reipas ja se toimii mielellään porukan varmajalkaisena vetohevosena. Poju näyttää nauttivan siitä kun se saa määrätä tahdin ja suunnan täysin oman päänsä mukaan (tai ainakin se raukka ilmeisesti luulee niin, tämä suomipoika taitaakin olla myös hieman yksinkertainen), ja Poju innostuu aina uudella tarmolla niin laukkapelloilla kisaamisesta kuin metsäpoluilla rämpimisestäkin.


© luvat kunnossa

Sukuselvitys

i. Korttipoika Q ii. Pokeri
ie. Iloneito
e. Haliina ei. Voittaja-Taisto
ee. Leijan Hermione

Jälkeläiset

Pojulla on 2 jälkeläistä; 1 ori, 1 tamma. Se ei ole enää tarjolla jalostukseen.
Syntymäaika Skp. Nimi Saavutukset Emä Omistaja
10.04.2017 o. Runon Tuuve saavutukset Taivaantuike Hippaleikki
05.12.2016 t. Runon Piparkakkutyttö saavutukset Inkerelli Teilikorpi


Kilpailukalenteri

Näytä sijoitukset (ERJ: 41, KRJ: 43)

Päiväkirja

15.03.2012 - KRJ:n alaiset tarinakisat Heijastuksessa, helppo B, sijoitus 2/5 (kutsu)

Tarinan otsikko: Se viimeinen makkara oli liikaa.

Kisapäivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Jo aamulla vettä tuli taivaalta kuin saavista kaatamalla, ja hetki sitten niin kaunis lumipeite muuttui silmissä kohisten kaameaksi kuravelliksi. Pääsimme kuitenkin matkaan. Kisapaikalla huono päiväni vaan paheni. Huomasin unohtaneeni kisahousut kotiin, eikä tilanteessa jäänyt juuri muuta vaihtoehtoja kuin luikkia nöyristellen kyselemään kaikilta paikalla olevilta tuttavilta josko jotkut varahousut liikenisivät lainaan. Ja sainhan minä housut, mutta kaksi kokoa liian pienet! Ne puristivat joka paikasta ja tunsin itseni kaikkea muuta kuin kauniiksi nuoreksi naiseksi sellaiset kuvotukset päälläni. Punnertaessani viimein epätoivoisesti jykevän suomijunttini selkään kuulin takaani jonkun toisen juntin hekottelua: "Hei punkero, minne matka?" Epämääräisen näköinen, ja epäilemättä humalainen, mieshenkilö hoiperteli piilopulloaan tavoitellen parin metrin päässä meistä ja koki ilmeisesti elämäntehtäväkseen muiden solvaamisen. Yritin jättää miehen kommentit rauhaan.

"Hei tythö, kuuletkhos shä mua?” hän jatkoi sinnikkäästi huuteluaan. ”Khehe, hei makkhara..." Se viimeinen makkara oli kuitenkin liikaa. Hyppäsin alas hevoseni selästä ja marssin tulistuneena ukon luokse. Olin juuri avaamaisillani suuni pahimman laatuiseen vastaiskuun, kun joku järjestyksenvalvojista saapui miehen onneksi paikalle ja talutti typeryyksiä huutelevan ukkelin pois alueelta. Punnersin uudestaan hevoseni selkään ja maiskautin sen tulistueena liikkeelle. Kaikenlaisia niitä löytyykin...


20.06.2016 - Poika on tullut kotiin!
Poju muutti vuosien jälkeen takaisin omistukseeni Runoratsuihin.

03.11.2012 - Poju saapui Villahakaan!
Hoidin ruunaa Elyse-tallilla vähän alle vuoden ajan, joten tunnen hevosen jos aikalailla hyvin. Pojun kanssa on tarkoitus keskittyä tarinakisoihin ja hömpötellä sen lisäksi ihan vain kotimaastoissa. -Uppe

11.11.2011 - Poju muutti Elyseen (nyk. Runorantaan)


VIRTUAALITALLI // VIRTUAALIHEVONEN
© Runoratsut